علی بازیار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنا داریم تا این رقابتها در فاصله زمانی بین اسفند ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ماه سال آینده با شرکت تیمهای برتر قاره آسیا برگزار کنیم. تیم ملی ایران نیز با تیمی قدرتمند در این پیکارها حضور خواهد یافت.
وی با بیان اینکه تیم اصلی کشورمان برای این رویداد معرفی شده است خاطر نشان کرد: همچنین حبیب ترابی در وزن ۸۰ و حمیدرضا آذرمهر در سنگین وزن (به اضافه ۱۰۰ کیلوگرم) از تهران که در نخستین دوره لیگ کشتی آزاد آلیش توانستند به عنوان فنیترین بازیکن انتخاب شوند در بدنه تیم ملی حضور خواهند یافت.
رییس کمیته سنتی و ساحلی فدراسیون کشتی با بیان اینکه بنا داریم تا مسابقات کشوری کشتی آلیش را در بخش فرنگی و زنان نیز برگزار کنیم گفت: دومین دوره لیگ کشتی آزاد آلیش کشور نیز اسفند ماه به میزبانی شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی برگزار میشود که هدف از برگزاری این رویدادها معرفی و توسعه این ورزش مهیج است.
وی با اشاره به اینکه ایران پس از قرقیزستان، جایگاه برتر را در بخش کشتی آلیش به نام خود ثبت کرده است خاطر نشان کرد: میطلبد برای رشد این ورزش مسئولان تلاش زیادی کنند چرا که رشد ورزش آلیش و سایر کشتیهایی منطقهای به صورت یک صدایی به ثمر نخواهد رسید.
بازیار همچنین به اولین دوره برترینهای لیگ آلیش آزاد کشور تحت عنوان یادواره سردار شهید حاج جواد حاجی خدا کرم اشاره کرد و گفت: این رویداد به مدت ۲ روز (۳۰دی و اول بهمن) در سالن کشتی شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد که ۱۷۰ ورزشکار، مربی و عوامل در برگزاری این رویداد شرکت داشتند.
مسئول این مسابقات ادامه داد: هشت تیم کشوری مردان شامل بازرگانی خزر چوگان، تات خراسان شمالی، زعفران اقنوم خراسان، سردار خدا کرم، گلدن هاوس مازندران، هیات کشتی استان تهران، مختومقلی فراغی گلستان و منتخب مهاجرین افغان در این رویداد شرکت کردند.
وی با بیان اینکه این رقابت ها در ۲ گروه چهار تیمی ادامه یافت خاطر نشان کرد: این مسابقات در اوزان ۶۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰، ۱۰۰ و به اضافه ۱۰۰ کیلوگرم برگزار شد.
بازیار ادامه داد: مسابقه ردهبندی میان تیمهای مختومقلی فراغی و تات خراسان شمالی و فینال نیز میان تیمهای هیات کشتی استان تهران و گلدن هاوس مازندران برگزار شد که در پایان تیم هیات تهران، گلدن هاوس مازندران و تات خراسان شمالی جایگاه اول تا سوم و مختومقلی فراغی نیز تیم اخلاق را بدست آورد.
رییس کمیته مسابقات با بیان اینکه برخی از تیم ها به نتایج داوری اعتراض داشتند گفت: اشتباهات جزیی از ذات داوری است و باعث قشنگی، تنش و کشش خواهد شد.
به گفته وی ورزش جای بیحرمتی و بیاخلاقی نبوده و نیست و به آن جواب نخواهد داد.
به گزارش ایرنا، کشتی آلیش از سالهای بسیار دور به صورت یک کشتی سنتی در کشورهایی از جمله قرقیزستان، ازبکستان، ایران، لیتوانی، قزاقستان، … و در کل، آسیای میانه دارای ریشه بوده و در ایران نیز در مناطقی از جمله استان خراسان، گلستان، مازندران، … دارای آثار دیرینه میباشد.
فعالیتهای بینالمللی این ورزش از سال ۱۹۹۰ آغاز شد و قوانین مسابقات آن توسط بای آمان آرکین از قرقیزستان، عبدالکریم سودی از ایران، ناصر عزیزوف از ازبکستان، ویلتا کنتا تاس از لیتوانی تنظیم گردیده و در سال ۱۹۹۵ اولین دوره مسابقات بینالمللی آلیش با قوانین متحدالشکل در کشور قرقیزستان در دوبخش مردان و زنان برگزار شد.
نظر شما