سیام دیماه ۱۳۹۵ ساختمان پلاسکو دچار حریق گسترده شد که ۱۶ آتشنشان برای خاموش کردن آتش و نجات جان هموطنان، به شهادت رسیدند.
گروه پژوهش ایرنا به بهانه سالگرد این رخداد، به واکاوی مشکلات و راهکارهای توسعه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران پرداخت.
سازمان آتشنشانی، یکی از مهمترین ساختارهای بوروکراتیک در کشور است که ارتباط تنگاتنگ آن با ایمنی شهروندان و نیز ماهیت و گستره خدماتی که ارائه میدهد، موجب شده به عنوان حوزه مهمی از نجات جان و مال انسانها و حفاظت از منابع شهری و ثروتهای ملی و میراث جهانی در پایتخت و همچنین ایمنسازی و پیشگیری از وقوع حریق و کمک به آمادگی مقابله با بحرانها و سوانح طبیعی و حوادث غیرمترقبه و کاهش آثار آنها به شمار آید.
این در حالی است که به رغم اهمیت چندوجهی این سازمان در ساختار خدمات شهری شهرداری، چالشها و مشکلاتی نیز گریبانگیر آن شده که به نظر میرسد از چشم تصمیمگیران و سیاستگذاران این حوزه، مغفول مانده که امید است برای کاستن از وقایع هولناک آتشسوزی ساختمانها، دستگاههای متولی در این حوزه همچون سازمانهای شهرداری، نظام مهندسی، آتشنشانی، نمایندگان مجلس و شورای شهر و دستگاههای فرهنگی و تبلیغاتی کشور اهتمام جدیتری نسبت بدان داشته باشند.
برنامهریزی و اقدامات لازم برای اطفاء و مهار همه آتشسوزیها، حوادث و حریقها با استفاده از تمامی ظرفیتهای نیروی انسانی و تجهیزاتی بهمنظور انجام عملیات امداد برای نجات جان و مال انسانها و حفاظت از منابع شهر و میراث ملی با لحاظ شاخصههای بینالمللی، برنامهریزی و سیاستگذاری به منظور شناسایی نقاط آسیبپذیر و نقاط ناامن شهر تهران و انجام اقدامات لازم در راستای کاهش آثار سوء ناشی از آتشسوزیها و خطرات ذیربط، انجام پژوهش و مطالعات کاربردی به منظور ارتقاء سطح ایمنی، دانش و توانمندسازی کارکنان، نظارت برساختوساز همه فضاها و اماکن عمومی و شهری و تهیه دستورالعملهای ایمنی مطابق با استانداردها در راستای تحقق ضوابط و مقررات ملی ساختمان، از جمله برخی از وظایف این سازمان بر اساس ماده ششم اساسنامه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران است.
ایرنا در این پژوهش، در گفتوگو با کارشناسان حوزه شهری، مسائل و راهکارهای توسعه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران را بررسی کرد.
متن کامل این پژوهش در این آدرس قابل دریافت است.
نظر شما