۳ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۲۷
کد خبر: 84623269
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روسیه امکان استقرار پایگاه نظامی در ونزوئلا را رد کرد

مسکو - ایرنا -«سرگئی ملیک باغداساروف» سفیر روسیه در ونزوئلا، امکان استقرار پایگاه نظامی روسیه در این کشور را رد کرد.

به گزارش ایرنا، باغداساروف روز یکشنبه در گفت و گو با کانال یوتیوب روسی سالاویو لایو گفت: آنچه که مربوط به استقرار پایگاههای نظامی روسیه می شود، کافی است به قانون اساسی ونزوئلا نگاه کنید که در آن گفته شده است که نباید پایگاه های نظامی خارجی در این کشور مستقر شود. 

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی این کشور است و سرپرستی هیات مذاکره کننده با امریکا در مساله امنیت راهبردی را  برعهده داشت، پیشتر امکان استقرار موشک های روسی در ونزوئلا و کوبا را برای پاسخ به اقدام های برتری جویانه نظامی آمریکا را بعید ندانسته بود.

ریابکوف در گفت و گو با شبکه تلویزیونی اینترنتی روسی ار. آی. ت.و در مورد امکان استقرار موشک های روسی در کوبا و ونزوئلا، چنین احتمالی را رد نکرد و اظهار داشت: در این مورد نمی خواهم امکان صد درصدی استقرار موشک های روسیه (در کوبا و ونزوئلا) را تایید کنم و در همین حال چنین احتمالی را رد نمی کنم.  

 سفیر روسیه در ونزوئلا گفت: علت اینکه امریکا از این اظهارات ریابکوف در مورد امکان استقرار زیرساخت های نظامی روسیه در کوبا و ونزوئلا نگران و هراسان شد، آشکار است و جای تعجب ندارد.

وی با بیان اینکه بزرگترین خطر برای آمریکا در اینجا نهفته است، افزود: برای آمریکا وجود کشورهای مستقل در جنوب مرزهای مکزیک که انتخاب کشورها برای همکاری را حق خود می دانند، بسیار نگران کننده است.

باغداساروف گفت: آمریکا در این منطقه (آمریکای لاتین) فقط می خواهد دولت هایی وجود داشته باشند که مطیع واشنگتن باشند.

به گزارش رسانه ها، آمریکا به تازگی در مورد امکان استقرار پایگاه های روسی در آمریکای لاتین هشدار داده بود. 

 دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه در واکنش به این هشدار آمریکا درباره پایگاه‌های روسیه در آمریکای لاتین  گفت: ما درباره کشورهای مستقل صحبت می کنیم.

به گزارش ایرنا سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره احتمال استقرار موشک های روسی در این کشور، خواستار فراموش نشدن حاکمیت کوبا و ونزوئلا شد.  وی تاکید کرد که حاکمیت کوبا و ونزوئلا فراموش نشود.

روسیه در دو دهه اخیر چند بار ناوها و بمب افکن های راهبردی برای شرکت در رزمایش ها و گشت زنی دریایی و هوایی به ونزوئلا اعزام کرده و میلیادرها دلار تسلیحات ازجمله هواپیماها و بالگردهای نظامی به این کشور فروخته است. 

به عقیده کارشناسان، در صورت استقرار تسلیحات موشکی روسیه در ونزوئلا و کوبا، وضعیتی شبیه بحران کارائیب که با استقرار موشک های شوروی در کوبا در دوره ریاست جمهوری کندی رییس جمهوری وقت آمریکا و در بحبوحه جنگ سرد رخ داد، بین مسکو و واشنگتن تکرار خواهد شد.  

بحران کارائیب یا بحران موشکی ‌کوبا که با عناوین بحران اکتبر ۱۹۶۲  یا هراس موشکی شناخته می‌شود، تقابل ۱۳ روزه میان ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بود که در پی استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد شوروی در خاک کوبا آغاز شد. از این بحران اغلب به عنوان واقعه‌ای یاد می‌شود که به طور بالقوه‌ای می‌توانست جنگ سرد را به یک جنگ هسته‌ای تمام عیار تبدیل کند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha