به گزارش روز یکشنبه خبرنگار ایرنا، انسیه خزعلی در آیین تجدید میثاق زنان با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی در آغاز هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر با بیان اینکه امام خمینی(س) به زن ها جان بخشید و هویت داد و زمینه ظهور و بروز استعداد و توانمندی های آنها در ایران و بلکه جهان فراهم نمود، افزود: امامی که فرمود «من شما [بانوان] را به رهبری قبول دارم» (صحیفه امام، جلد ۷، صفحه ۱۳۲) و نهضت را مدیون زن ها می دانست؛ امامی که زن را منشأ خیرات می دانست و معتقد بود باید زن ها در امور اساسی و مقدرات مملکت مشارکت کنند. وصیتنامه سیاسی – الهی امام پر از این نکات زیبا و آموزه هایی است که خصوصا در زمینه زنان باید روی آن کار جدی شود.
خزعلی تصریح کرد: امام خمینی(ره) تأکید می کنند محرومیت هایی که به زنان و بلکه اسلام و مسلمین تحمیل شده از اسلام نیست و آنقدر زمینه فعالیت و بروز و ظهور زنان را باز می کنند که جز مواردی که به شأن، عفاف و حریم آنها خدشه ای وارد شود هیچ محدودیت و انحصاری قائل نمی شود. امام با این نگاه زن ها را به میدان آورد و زمینه فعالیت آنها را فراهم کرد.
وی یادآور شد: همین امر را مقام معظم رهبری تأکید می فرمایند که من هیچ محدودیتی برای فعالیت زنان قائل نیستم الّا اینکه معتقدم باید مسأله عفاف و خانواده را حفظ کنند. دو رکنی که می تواند هویت اساسی زن را حفظ کند و حافظ حریم زن، توانمندی ها، قدرت و تأثیرگذاری زن و حفظ گوهرهای ناب وجودی زن باشد. لذا در همه زمینه هایی که زن می تواند فعالیت کند و قدرت و قوّت خود را به منصه ظهور برساند، از پشتیبانی امام و رهبری بهره مند شد و ما امروز آمده ایم تا قدرشناسی کنیم از اینکه این امام راه را برای ما باز و زمینه بروز توانمندی را برای همه زنان فراهم کرد.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: روزی که امام تازه به قم آمده بودند شاید یک نوجوان ۱۵ ساله بودم. خدا رحمت کند همسر گرامی ایشان را که یار وفادار و همراه صدیق امام بودم. وقتی که خواستم از منزل خارج شوم امام را سر سجاده دیدم و احساس شعفی که از پشتیبانی ها و حمایت امام از زنان داشتم، خدمت ایشان رفتم و گفتم ما خانم ها چه کنیم که دینمان را به انقلاب ادا کنیم؛ این نعمت بزرگی که به ما داده اید و ما را از طاغوت رها و زمینه رشد ما را فراهم کرده اید. ایشان لبخندی زدند و فرمودند شما اگر دو فرزند صالح به این جامعه تحویل دهید، دینتان را ادا کرده اید.
وی ادامه داد: یعنی امامی که از یک سو فعالیت اجتماعی، نظامی و حرکت های علمی، پژوهشی و سیاسی زنان را ترغیب و تشویق می کنند، از سوی دیگر به این نکته مهم، نقش سازنده، مزیت نسبی و اعتمادی که خلقت به زن کرده و نقش مهمی که زن در پایداری نسل و سازندگی انسانیت به دوش دارد، توجه می دهند. این به معنای نگاه همه سویه، دارای همه ابعاد و به دور از افراط و تفریط است. الآن چقدر ما نیازمند چنین نگاهی هستیم که ضمن اینکه نقش و جایگاه واقعی زن در خانواده را بشناسد، در شرایط بحرانی جمعیت، از فعالیت های زنان در عرصه های گوناگون سیاسی و اجتماعی حمایت کند.
خزعلی با تاکید بر اینکه معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری سعی بر این دارد که زنان را برای زنان به میدان بیاورد، خاطرنشان کرد: هم در عرصه های خانوادگی و حمایت هایی که باید خود زنان از زنان داشته باشند و آسیب هایی که متوجه جامعه زنان و خانواده آنها هست با همت خودشان برطرف شود، و هم در عرصه های توانمند سازی و ارتقاء علمی، فکری، روحی و رسیدن به موقعیتی که بتوانند روی پای خودشان بایستند و باری را از دوش جامعه بردارند؛ همان گونه که در زمان جنگ نشان دادند صبوری، استقامت و توانمندیشان را در مسیر احیاء دین و تداوم انقلاب با تمام وجود به کار خواهند گرفت.
نظر شما