به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت مقام بانوان که با حضور جمعی از کارکنان زن شهرداری در سالن همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) اظهار داشت: در تهران قریب به ۲ هزار و ۳۰۰ پارک داریم که پنج پارک فرامنطقهای آن مختص بانوان بود و با اضافه شدن پنج پارک دیگر این عدد را به ۱۲ پارک خواهیم رساند.
شهردار تهران گفت: همچنین باید در هر محله زمانی برای زنان، دختران، مادران و کودکان داشته باشیم که محیط برای آنها امن باشند.
وی افزود: بر همین اساس پارکهایی به عنوان پارکهای محلهای خواهیم داشت که هم ناظر به حریم و مناسبسازی و ایجاد زمینه تسهیلات برای زنان، دختران، مادران و کودکان باشد.
زاکانی گفت: طبق برنامهریزی اولیه از ابتدای سال آتی این پارک ها به جامعه هدف خدمت رسانی خواهند کرد و طی ۲ ماه آینده به مدار خدمت در محلات می رسند.
شهردار تهران ادامه داد: همچنین ۱۲ هزار کیلومتر پیاده راه داریم که مناسب نیست و بنا است که سال آینده ۶۰۰ کیلومتر و در یک افق ۶ ساله همه آن را مناسبسازی کنیم تا یک شهر انسانمحور بسازیم که آسایش ایجاد میکند.
وی با تاکید اینکه طرحهای بزرگی توسط شهرداری تهران در دوره جدید شهری در حوزه معیشتی مردم دنبال میشود، گفت: اقتصاد خانواده چیزی نیست که از کنار آن به راحتی بگذریم.
شهردار پایتخت اضافه کرد: شهرداری باید در بحث درآمد، اقتصاد و حتی مسکن، تغذیه و سایر حوزه های خانواده موثر باشد.
زاکانی تاکید کرد: از آنچه در خصوص نقش حمایتی شهرداری در شهربانوها و شهردختها برای ما موضوعیت دارد به سادگی نمیگذریم.
وی ادامه داد: در رابطه با این حوزه در سالهای گذشته کملطفی و نسبت به مسئولیتهای اجتماعی شهرداری بی توجهی شده است.
زاکانی با بیان اینکه در مسئولیتهای اجتماعی و در حوزه زنان ما وظیفه داریم افزود: هر چند زحمات زیادی دارد اما باید گوشهای از بار زندگی مردم را برداریم.
وی ادامه داد: مردم حال خوبی ندارند و ناراحت هستند و بخش عمدهای از آن حق است و نباید از کنار آن با شعار بگذریم و با همه وجود و ظرفیت باید در خدمت آنها قرار بگیریم.
زاکانی گفت: مفتخریم که در جمع کسانی هستیم که با تلاش و کوشش در محیط خانواده و اجتماع سهم خود را برای نشاندادن توانمندیهای زن مسلمان نشان میدهند.
وی اضافه کرد: سالروز ولادت بیبی دو عالم را به نام زن نام نهادیم تا مسئولیتهای بزرگ زنان این مرزوبوم را مبتنی بر حفظ کیان خانواده و تربیت آیندهسازان و فعالیت در عرصههای اجتماعی و بهرهمندی از ظرفیتهای زنانه را داشته باشیم.
به گفته زاکانی، امیدوارم بتوانیم اهداف عالیهای که در شهر تهران برای خود تصور کردیم در کنار یکدیگر محقق کنیم.
وی ادامه داد: مطلوب ما این است که علاوه بر هویت شهر تهران به عنوان پایتخت، هویتهای دیگری را برای شهر خلق کنیم.
زاکانی گفت: تهران از بیهویتی رنج میبرد و این بیهویتی آسیبهای جدی به شهر تحمیل میکند و بنابراین با خلاقیت و با ترسیم تهران مطلوب، باید هویتهای بعدی را خلق کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه در این هویتسازی، خانواده نقش محوری و جایگاه متعالی برای ساختن جامعه دارد و نقش زن در آن بی بدیل و بدون جایگزین است، گفت: باید هویتهای بعدی را خوب ترسیم و بین مسئولان کشور اتفاق نظر ایجاد کنیم.
زاکانی افزود: در این راستا مردم را محور این تحول قرار می دهیم و با هوشمندسازی هم رفاه مادی و هم سلامت را در ابعاد مختلف و ایجاد زمینه ارتقای و تعالی را با هم فراهم می کنیم.
به گفته وی، برای محقق کردن این اهداف، نقطه عزیمت را از درون شهرداری گذاشتیم که ناظر به خدمت به جامعه و کوچکترین سلول آن خانواده است و باید به طریق اولی، خدمت به زن و مادران و کودکان را هدفگذاری کنیم و زمینه به میدان آوردن ظرفیتهای بانوان را داشته باشیم.
شهردار تهران بیان کرد: هرکاری که بنای انجام آن را داشته باشیم، محقق نخواهد شد الا اینکه مردم را به میدان بیاوریم که پیشتازان آنان برای میدانداری زنان و مادران هستند.
وی گفت: در نزاع بین ۲ افق و ۲ سبک زندگی سیر میکنیم که یک نگاه، زن را فعال و اثرگذار در جامعه میداند و نگاه دیگر زن را اثرپذیر و منفعل؛ یک نگاه زن را جامعهساز و پیشتاز تلقی میکند و دیگری برای زن جز نقشپذیری و استفاده ابزاری داشتن، طلب نمیکند.
زاکانی بیان کرد: این ۲ سیر تفکر منشا نظام جمهوری اسلامی و معاندان آن است که بر اساس آن ۲ کارکرد برای زن را میتوان متصور شد.
وی اضافه کرد: براساس نگاه اول و متعالی که اوج قله آن حضرت زهرا (س) است، می خواهیم که کمک کنید تا بتوانیم مدیریت شهری را در مسیری قرار دهیم که از یک نهاد خدماتی صرف به یک نهاد اجتماعی موثر تبدیل شود.
زاکانی گفت: ما در شهرداری ابزار و امکانات زیادی داریم، اما به ابزار خود نمیبالیم و به نیروی انسانی و ظرفیت نیروی انسانی خود افتخار میکنیم که بخش عمدهای از این ظرفیتها معطوف به بانوان گرامی است.
وی یادآور شد: در شهرداری ۲۵ درصد از کارمندان را بانوان تشکیل میدهند که در تمام سطوح شهرداری تلاش میکنند و آنچه در جامعه برای آنها طلب میکنیم را باید در مجموعه مدیریتی و شهرداری مشاهده کنیم.
زاکانی ادامه داد: اگر داعیه این را داریم که فعالیت اجتماعی و محور خانواده بودن را مانع یکدیگر نمیدانیم و یک زن میتواند مادر خوب برای فرزندان همسر خوب برای شوهر و در عرصه اجتماعی یک تلاشگر و فعال بزرگ اجتماعی قلمداد شود و حتی دست به اصلاح بزند، باید این را در شهرداری از مقام شعار به عینیت برسانیم.
شهردار تهران گفت: این قریب ۱۲ هزار خانمی که در شهرداری مشغولند نقش بینظیری دارند و باید زمینه نقشآفرینی بیشتر را برای آنها فراهم کنیم و خود آنها باید خلاقیتها را به ظهور و بروز برسانند و بتوانند یک میدان فراخ و وسیعی برای ظرفیتهای خود فراهم کنند و وظیفه ما است که این مسیر را هموار کنیم.
وی اظهار داشت: امکانی باید فراهم شود که خود بانوان در شهرداری جنبه پیشتازی برای تحول آفرینی را برعهده بگیرند.
زاکانی ادامه داد: شهرداری بیشترین ارتباط با مردم را دارد و این ارتباط از قبل از به دنیا آمدن تا بعد از مرگ را شامل میشود و باید مسئولیتهای اجتماعی معطوف به نگاه به جایگاه رفیع زن را نیز دنبال کند.
وی گفت: توجه به خانواده، زنان، دختران، مادران و کودکان ارزشی متعالی است و باید در تمام مولفه ها این ویژگی را لحاظ کنیم.
در این مراسم شهردار تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، حسین نظری معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، محمدامین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، فاطمه تنهایی شهردار منطقه هشت و جمعی دیگر از مدیران شهری حضور داشتند.
نظر شما