به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز روز یکشنبه در شعبه چهار دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.
در ابتدای جلسه، قاضی صلواتی از فولادی نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار گیرد و ادامه کیفرخواست را قرائت کند.
فولادی با بیان اینکه در جلسه روز گذشته (شنبه) متهمان پرونده معرفی و اقدامات مجرمانه آنها تشریح شد، افزود: امروز ادله انتصابی به متهمان قرائت میشود.
نماینده دادستان درباره ادله انتصابی به متهم ناصر عبدالحسینی سخا مدیرعامل شرکت کروز و متهم ردیف سوم پرونده اظهار داشت: طبق اعترافات متهمان میرآقایی و طاهری دستور پرداخت هدایا به افراد متخلف را از آقای سخا میگرفتند.
وی ادامه داد: متهم رنجبر درباره اعطای خودرو به کرمخانی مسئول گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) گفته است که کرمخانی برای رفتوآمدهای روزانه درخواست خودرو کرده بود که این موضوع با آقای سخا مطرح و تأیید شد و یک دستگاه خودروی مزدا ۳ به کرمخانی تحویل داده شد.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم رنجبر در مورد عیدیهای سالیانه به کارمندان دولت گفته است که لیست عیدیها هر ساله تهیه و پس از تأیید میرآقایی مدیر خریدهای خارجی و آقای سخا پرداخت میشد. بدون تأیید آنها پرداخت هدیه به کارکنان گمرک شهید بندر رجایی ممکن نبود.
فولادی تصریح کرد: متهم طاهری در پاسخ به این سؤال که چه کسانی اسناد خریدهای خارجی شرکت را تهیه میکردند، گفته است که مدیران بخش خرید خارجی اسناد را تهیه میکردند.
وی افزود: متهم رنجبر درباره سازوکار پرداخت هدایا گفته است به دلیل تعداد زیاد مراجعه به گمرک، هدایا پرداخت میشد و چون پرداخت هدیه به یک عرف تبدیل شده بود، در صورت عدم پرداخت هدیه کارهای شرکت کروز به کندی انجام میشده است. هدایا در قالب کارت هدیه، سکه، خودرو و قطعات خودرو پرداخت میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم غریب در پاسخ به این سؤال که هدایا به مدیران کدام سازمانها پرداخت میشده است؟، گفته است که هدایا به وزارت صمت دفتر نیرو محرکه خودرو، دفتر برق و الکترونیک، دفتر ستاد تسهیل، صنایع استان تهران، پشتیبانی گمرک ایران خیابان ولیعصر، پشتیبانی توسعه تجارت، سازمان استاندارد ونک، سازمان استاندار پونک، بانک مرکزی شامل دفتر تخصیص ارز، کارشناس تخصیص آرزو دفتر مقررات و سیاستها پرداخت شده است.
وی افزود: لیست پرداخت هدیهها از سیستمهای شرکت، استخراج و به متهم غریب داده شده است که وی پرداخت هدیه به ۳۰۶ نفر را تأیید کرده است.
نماینده دادستان اظهار داشت: متهم رنجبر پرداخت هدیه به لیست ۱۹۸ نفره از کارکنان گمرک را نیز تأیید کرده است.
وی ادامه داد: طبق گفته متهمان، مواقعی که در زمان ترخیص کالا از گمرک اختلاف وزن بین کالا و اظهارنامهها پیش میآمد، دستور پرداخت هدیه داده میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم مؤمنی در اعترافات خود گفته است که لیست هدایا از سال ۹۶ وجود داشته و بسته به پست فرد میزان هدایا مشخص میشد.
وی افزود: متهم مؤمنی علت پرداخت هدایا را تسریع در انجام کارها و ترخیص کالاها، چشمپوشی از مغایرتها و نمکگیر کرده آنها مطرح کرده است.
نماینده دادستان گفت: متهم غریب گفته است که اگر هدایا به افراد مختلف در ادارات پرداخت نمیشد بعد از چند ماه کارها به کندی پیش میرفت و رفتار آنها نشان میداد که هدیهای از سمت شرکت دریافت نکردهاند و مکاتبات را به تأخیر میانداختند. سال ۹۸ یک ساعت مچی به معاونت ارزی شعبه مرکزی یکی از بانکها به عنوان هدیه نوروزی و تشکر داده شد.
فولادی اضافه کرد: متهم غریب در پاسخ به این سؤال که پرفورمهای خرید خارجی توسط چه کسانی انجام میشد؟ گفته است کارشناسان خرید خارجی شرکت این کار را انجام میدادند و شرکتهای خارجی از این موضوع خبر نداشتند. مقدار کالا و ارزش آن توسط مدیران شرکت تعیین میشد و از سال ۹۲ روال جعل اسناد برای ترخیص کالا وجود داشته است.
نماینده دادستان افزود: متهم غریب گفته است که میرآقایی به او دستور داده که به کارمند درب خروج گمرک بابت ۱۰ سند، مبلغی پرداخت کند. لیست هدایای پرداختی به کارکنان گمرک در سال ۹۵ شامل ۱۰۵ سکه تمام بهار آزادی، ۱۷۹ نیمسکه، ۱۲۴ ربع سکه، صدها کارت هدیه با مبالغ مختلف، هدایای نفیس و گوشیهای تلفن همراه را شامل میشد. حدود ۵۱ سکه تمام بهار و چندین نیمسکه و ربع سکه نیز به مدیران ارزی بانکهای عامل داده شده است.
وی ادامه داد: در بازرسی انجام شده از دفتر کار میرآقایی، سه مهر مربوط به شرکت خارجی در گاوصندوق کشف شده است که طبق قانون مطابق جعل سند است و متهم غریب گفته است که بارها مشاهده کرده است اسناد و فرمهای ترخیص در دفتر آقای میرآقایی مهر میشود.
نماینده دادستان اضافه کرد: نوید غریب از سال ۹۵ در واحد خرید خارجی شرکت کروز مشغول به کار شده و از سال ۹۷ مسئول ثبت سفارش شرکت بوده است.
وی در اعترافات اعلام کرده که تا سال ۹۷ متوجه نشده که پرفورمهای ثبت سفارش جعلی هستند زیرا قبل از آن به اسناد توجه نمیکرده و به امضاها اعتماد داشته است و هیچگونه دخل و تصرفی در جعل نداشته است.
نماینده دادستان اضافه کرد: در بازرسیها از دفتر شرکت، ته چکی به مبلغ یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان در سال جاری در وجه نوید غریب برای پرداخت هدایا صادر شده است. نوید غریب در اعترافات گفته است: زمانی که اختلاف وزن در کالاها در زمان ترخیص پیش میآمد کارت هدیه به کارکنان پرداخت شده است.
نماینده دادستان افزود: متهم رنجبر به صراحت دستکاری در پرفورمها را تائید کرده است.
در انتهای این جلسه از دادگاه و پس از قرائت بخش دیگری از کیفرخواست توسط نماینده دادستان، قاضی صلواتی گفت: جلسه بعدی دادگاه فردا چهارم بهمن برگزار میشود.
نظر شما