۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۵۱
کد خبرنگار: 1276
کد خبر: 84624593
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ربات خزنده با قابلیت پیکربندی مجدد به همت محققان دانشگاه امیرکبیر طراحی شد

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی ربات خزنده‌ای شدند که محدودیت‌های سایر ربات‌های خزنده را ندارد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فرید رشیدی دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ربات خزنده» گفت: در میان انواع مکانیزم های حرکتی، این ربات خزنده از راندمان عملکرد بسیار بالایی برخوردار هست و در زمینه های تحقیق، عملیات نجات، صنایع دفاعی، بازرسی لوله و  نطایر آن مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: یکی از محدودیت های ربات های خزنده این است که نمی‌توانند پیکره خارجی خود را تغییر دهند ولی انواع دیگری از ربات ها هستند که قابلیت های منحصر به فردی  از جمله توان و تعادل بالا، تعداد کم عملگرها و عبور از موانع مرتفع را دارند.

ربات خزنده با قابلیت پیکربندی مجدد به همت محققان دانشگاه امیرکبیر طراحی شد

این محقق اضافه کرد: این ربات ترکیبی از ربات های سری و مینی‌مالیستی است که محدودیت سایر ربات های خزنده را ندارد.

رشیدی با بیان اینکه در همین راستا موفق شدیم رباتی طراحی کنیم که چنین محدودیتی نداشته باشد، گفت: این ربات دارای یک سیستم شاسی انعطاف پذیر است که دو موتور قدرتمند بر روی آن برای پیشروی قرار گرفته است.
این محقق خاطر  نشان کرد: هدف بهره‌گیری همزمان از دو عدد موتور در ربات، عملکرد صحیح و عدم قفل شوندگی میان اعضا است که سبب افزایش توان ربات نیز می‌شود.

وی به سایر مزایای این ربات اشاره کرد و گفت:  روی سیستم شاسی یک موتور ساده دیگر برای کنترل مکانیزم پیکربندی تعبیه شده که بر اساس نوع موانع بر سر مسیر ربات توسط کاربر، کنترل می‌شود.

این محقق، نقش اصلی دیگر در سیستم شاسی ربات حفظ شکل هندسی ربات است که در اطراف آن، زنجیره شنی ربات قرار گرفته که با دوران حول شاسی سبب پیشروی ربات و عملکرد مکانیزم های پیکربندی می‌شود.

این ربات در پژوهشکده فناوری های نودانشگاه صنعتی امیرکبیر به راهنمایی دکتر حامد غفاری راد و دکتر محمد زارعی نژاد طراحی و ساخته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha