۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۰۰
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84624646
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فعال‌سازی گذرگاه‌های مرزی با ایران و تجارت میان بنادر در دستور کار دولت پاکستان

اسلام‌آباد - ایرنا - پس از افتتاح دو گذرگاه جدید مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان طی یک سال گذشته، دولت اسلام‌آباد درصدد تسریع فرآیند توسعه گمرکات، کمک به تجارت گذرگاه‌های رسمی میان دو کشور همسایه و همچنین کار بر روی طرح مراودات میان بنادر واقع در امتداد مرزهای آبی مشترک است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مراودات مرزی ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه و کشور اسلامی طی یکسال گذشته با پیشرفت قابل توجهی همراه بود. افتتاح دومین و سومین گذرگاه رسمی به ترتیب در مرز ریمدان در آذرماه ۹۹ و مرز پیشین در اردیبهشت ۱۴۰۰ میان دو کشور و تلاش برای تاسیس بازارچه‌های مشترک مرزی نوید توسعه تجارت دوجانبه به ویژه بهبود وضعیت زندگی مرزنشینان دو کشور ایران و پاکستان را می‌دهد.

متعاقب دیدار اواسط آذرماه امسال «سید محمدعلی حسینی» سفیر کشورمان در اسلام‌آباد با ریاست سازمان درآمدهای ملی پاکستان پیرامون تقویت زیرساخت‌های مرزی و توسعه گمرکات، نشست بلندپایه‌ای به ریاست رئیس جمهوری پاکستان روزهای اخیر در شهر بندری «گوادر» برگزار و طی آن تصمیمات جدیدی از سوی مسوولان پاکستانی برای روان‌سازی تجارت با ایران و تقویت زیرساخت‌های مرزی برای مراودات بهتر با همسایگان اتخاذ شد.

پیرامون این جلسه، رئیس سازمان درآمدهای ملی پاکستان نیز طی بازدید از گذرگاه مرزی گبد در مجاورت مرز ریمدان ایران، در جریان فعالیت‌های گمرکی و تجارت میان دو کشور قرار گرفت.

«محمد اشفاق احمد» طی سفر به دومین گذرگاه رسمی پاکستان با ایران، با مسوولان ذی ربط و تجار بومی درباره همکاری‌های دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران، ارزیابی اقلام صادراتی و وارداتی از طریق مسیرهای زمینی، ایجاد کانال بانکی با ایران، مسائل مربوط به صدور گواهی قرنطینه گیاهان و حیوانات، راه‌های افزایش صادرات و توسعه زیرساخت‌های مرزی را مورد بررسی قرار داد.

وی اطمینان داد که پیگیری چالش‌های پیش روی تجار پاکستان در مرزهای زمینی و توسعه روابط با ایران در دستور کار دولت اسلام‌آباد قرار دارد و هماهنگی‌های لازم با وزارتخانه‌های ذینفع پاکستان برای رفع مشکلات در حوزه تجارت مرزی انجام خواهد شد.

فعال‌سازی گذرگاه‌های مرزی با ایران و تجارت میان بنادر در دستور کار دولت پاکستان

توسعه مراودات مرزی میان پسابندر و بندر جیوانی در ایالت بلوچستان

رئیس سازمان‌های درآمدهای ملی پاکستان در ادامه به همراه روسا و اعضای اتاق‌های بازرگانی کویته و گوادر از منطقه ساحلی «جیوانی» واقع در ۶۰ کیلومتری بندر گوادر و ۱۱۰ کیلومتری بندر چابهار ایران، بازدید و راهکاری‌های توسعه مراودات تجاری میان دو همسایه از طریق دریا را بررسی کرد.

وی افزود: دولت پاکستان درحال بررسی افتتاح رسمی بندر جیوانی و توسعه فعالیت‌های آن در راستای ارتباط با پسابندر شهر ساحلی در ایران است و از این طریق مسیر صادرات و وادرات نیز همواره خواهد شد.

بندر جیوانی که در خلیج گوادر در غرب پاکستان واقع شده است، از نظر دریایی اهمیت بسیار زیادی دارد. نزدیک به تنگه هرمز، خلیج فارس و خلیج عمان است که همگی مسیرهای مهم کشتیرانی هستند.

دولت پاکستان در تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی جهت پیشبرد برنامه‌هایی برای راه‌اندازی واحدهای حفاری دریایی و تقویت تأسیسات ماهیگیری در این بندر است. امکانات موجود شامل کارخانه‌های انجماد ماهی در نزدیکی بندر می‌باشد. مردم محلی در جیوانی عمدتاً به فروش محصولات دریایی به شهرهای بزرگتر برای صادرات به خارج وابسته هستند.

پسابندر نیز با توجه به موقعیت مهم و استراتژیک گمرک آن در سالهای قبل از انقلاب فعال بوده و بومیان و اهالی بلوچستان از این مرز دریایی دام سبک و سنگین، انواع کالاهایی مورد نیاز و مواد غذایی و ماهی را به کشور پاکستان و کشورهای عربی صادر و یا وارد می کردند و رونق خوبی در بحث اشتغال داشت.

گفتنی است، تصمیمات اخیر سازمان درآمدهای ملی پاکستان به عنوان یک نهاد پیشرو در پیگیری و مدیریت امور مالی، گمرکات و توسعه مرزهای این کشور، در راستای توسعه شناسایی راه‌های گشایش نقاط مرزی جدید با ایران و تسهیل تجارت و ترخیص کالا در گمرک انجام می‌شود.

«فدا حسین دشتی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان با استقبال از دستور کار جدید این کشور در توسعه گذرگاه‌های مرزی و بررسی نحوه همکاری میان پسابندر ایران و بندر جیوانی بلوچستان، از دولت اسلام‌آباد خواست تا با توجه به موقعیت خاص ژئوپلیتیک بلوچستان توجه ویژه‌ای به رفع مشکلات جامعه تجار این استان و تسهیل همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.

اواسط آبانماه امسال نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان به میزبانی کشورمان با سفر رسمی «عبدالرزاق داوود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری به تهران برگزار شد.

در جریان این نشست تفاهم نامه‌ای نیز میان اتاق بازرگانی و صنعت کویته با اتاق بازرگانی زاهدان با حضور «فدا حسین دشتی» و «محمد ایوف مریانی» رئیس و نائب رئیس اتاق کویته امضا شد.

پیش‌تر فدراسیون اتاق‌های بازرگانی و صنعت پاکستان که یک نهاد عالی در امور اقتصادی-تجاری این کشور محسوب می‌شود با استقبال از مرحله جدید در همکاری‌های تجاری تهران-اسلام‌آباد، بر لزوم رویکرد سازنده دولت پاکستان از جمله بانک مرکزی این کشور برای کمک به تحقق دستیابی به اهداف مشترک تجاری تاکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha