بهره‌گیری از هنر برای ترویج مکتب شهید سلیمانی

تهران - ایرنا - هنرمند و جانباز ۵۰ درصد استفاده از زبان هنر را یک ابزار قوی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مکتب شهید سلیمانی دانست و گفت: ایجاد فضای مادی و معنوی برای هنرمندان، بر انگیزه آنها در تولید آثاری در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، «ناصر تقی‌زاده» از جانبازان جنگ تحمیلی و از بازنشستگان نیروهای مسلح (نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران) با تاکید بر اینکه همه شهدا یک سردار سلیمانی هستند و جوانان باید شهدا را الگوی راه خود قرار دهند، اظهار داشت: زمانی که در ارتش مشغول به کار بودم، به دلیل علاقه وافری که به هنر و نقاشی داشتم، نمایشگاه هایی در ستاد ارتش دایر می‌کردم.

وی افزود: همین موضوع  باعث شد تا در رشته نقاشی تحصیلات خود را ادامه دهم. امروز می‌توانم بگویم، سالیان سال است که همه زندگی من به نقاشی متصل شده و اگر از آن دور باشم، زندگی را یکنواخت احساس می‌کنم. برای من «نقاشی» ابزاری است که می‌توانم از آن برای بیان آرزوها و افکارم که بیشتر در ارتباط با آرمان‌های دفاع مقدس بوده بهره ببرم.

تقی‌زاده با اشاره به عشق و علاقه‌ خود به شهدا و آرمان‌هایشان خاطر نشان کرد: علاقه قلبی من به شهیدان با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در صدراین علاقه‌مندی است. به همین دلیل، ترغیب شدم که آثارم را در نمایشگاه «بصیرت سلیمانی» به نمایش بگذارم. این آثار از وجودم نشأت گرفته است. از خلق آثاری برای پاسداشت یاد شهید سلیمانی در دومین سالگرد ایشان، بسیار خرسندم.

وی تصریح کرد: همه هنرمندان متعهد وظیفه دارند راه و آرمان‌های شهیدان را در قالب‌های هنری به مردم جامعه نشان دهند. هر کس به اندازه هنر، دانش و سلیقه خود باید نسبت به شهید سلیمانی ادای دِین کند. 

شهدا الگوهای واقعی هستند

این جانباز ۵۰ درصد دوران دفاع مقدس، درباره ویژگی های سردار شهید سلیمانی که سبب خلق آثار هنری‌اش در این زمینه شد، توضیح داد: شهدا آنقدر مورد تایید خداوند بودند تا در نهایت شهادت نصیبشان شد. از نزدیک شاهد شهادت افرادی بودم که با آن‌ها در جبهه‌ها زندگی کردم. معتقدم که همه آنها یک «سردار سلیمانی» بودند؛ اما آنچه در این عرصه باعث شد که ما سلیمانی را بشناسیم این بود که امرِ «شهادت» در بین مردم هر روز کم‌رنگ‌تر می‌شد. سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی راه ایثار و شهادت، آرمان‌های آن و مکتب آن را نه تنها به کشور خودمان بلکه به دنیا  نشان داد.

وی افزود: همین امر باعث شد تا امروزه راه و روش سردار سلیمانی به عنوان یک مکتب در بین مردم جا افتاده و تمام دنیا آن را پذیرفته باشد. اگر کسی می‌خواهد پیروز میدان شود باید از جان خود بگذارد و مخلصانه تمام راه و روش خدایی شدن را پیش بگیرد. سردار حاج قاسم سلیمانی از افرادی بود که همه زندگی او در ارتباط با خدا بود؛ جز برای خشنودی خداوند قدمی بر نمی‌داشت. معتقدم که به دلیل همین ویژگی‌های شاخص سردار سلیمانی بود که تمام‌ مردم از هر قشری و هر سن و سالی در تشییع پیکر این شهید بزرگوار شرکت کردند و برای سردارِشهیدِ خود اشک ریختند. این نشان می‌دهد که بهترین راه همین مسیر است. جوانان و نوجوانان ما باید همین مکتب را الگو سرافرازی خود برای مبارزه با استکبار  قرار دهند.

ظرفیت دنیای هنر برای انتقال فرهنگ حاج قاسم

بهره‌گیری از هنر برای ترویج مکتب شهید سلیمانی

جانباز تقی‌زاده درباره آثاری که برای نشان دادن ارادت به شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی رسم کرده، گفت: همه آثاری که برای حاج قاسم خلق کردم، برخاسته از دلم بود. اثر هنری که هم اکنون در حال خلق آن هستم، یک پُرتره از سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است که در پس‌زمینه آن پرچم ایران قرار دارد. این اثر هنری با هدف به رخ کشیدن اسلام ناب محمدی و عشق به وطن طراحی شده است. حتی در تمام رنگ‌های استفاده شده در این اثر، معانی و مفاهیم والایی نهفته است. 

وی هنر را از قدرتمندترین ابزار برای انتقال مکتب حاج قاسم به نسل جدید دانست و تصریح کرد: اگر مسئولان فضای مناسبی برای عرضه آثار هنرمندان فراهم کنند، می توان از این ظرفیت برای ترویج مکتب حاج قاسم بهره برد. این فضا باید از سمت مسئولین امر ایجاد شود. کم نیستند هنرمندانی که عاشقانه این کار را انجام می‌دهند اما اگر فضا برای ما هنرمندان مهیا باشد، ما خیلی موثر می توانیم فعالیت کنیم. برای ایجاد انگیزه در هنرمندان می‌توان از حمایت‌های مادی و معنوی استفاده کرد.

این هنرمند جانباز گفت: در این برهه از زمان که تهاجم فرهنگی بی‌داد می‌کند، حمایت از هنرمندان بسیار کارآمد است. هنرمندان با به کارگیری قالب‌های متنوع هنری خود می‌تواند در این راستا قدم بردارد و به جامعه خود خدمت کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha