علیرضا نعمت سلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در برخی از روستاها لولههای آب به دلیل فرسوده شدن ترکیدهاند و ترمیم و نوسازی آنها نیازمند اعتبار است.
وی ادامه داد: بسیاری از روستاها در تامین آب در مضیقه هستند و برای رفع این معضل به دنبال احداث مجتمعهای آبرسانی هستیم که با راه اندازی این مجتمعها مشکل آب روستاها برطرف می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه تنش آبی استان را تهدید می کند، افزود: مصرف بهینه آب در شهر و روستاها از سوی مسئولان دستگاههای مربوطه باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد تا در آینده دچار تنش آبی نشویم.
وی اظهار کرد:مجمع عمومی فاضلاب بر اساس عملکرد سال ۹۹، سرانه هر مشترک آب و فاضلاب استان را ۱۲۴ هزار تومان برآورد کرده که باید اعتراف کرد با این میزان سرانه و با اعتبارات اندک نمیتوان آب تمام روستاها و شهرها را تامین کرد.
نعمت سلطانی گفت:در حال حاضر با ۳۰ درصد قیمت تمام شده به مردم استان آب تحویل داده میشود و دولت در روستاها هم قیمت آب اشامیدنی را به یک سوم قیمت شهر محاسبه کرده و بنابراین ضروری است برای تعمیر و نگهداری شبکههای آب اعتبار لازم را تخصیص دهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل میزان اعتبار مصوب برای آبرسانی روستایی را ۶۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:۸۱ میلیارد تومان از این اعتبار نقدی است که هنوز تخصیص داده نشده و ۲۲۲میلیارد تومان دیگر هم مربوط به تخصیص اسنادی است.
نعمت سلطانی بیان کرد: ۹ ماه است تجدید مناقصه در اجرای پروژه های آبرسانی انجام میگیرد و این بدان معنی است که پیمانکاران کار خود را به تاخیر انداخته و از اجرای پروژه منصرف میشوند.
وی با اشاره به تامین آب آشامیدنی ۴۳۰ روستای استان افزود:پروژههای آب رسانی به این تعداد روستای کم آب بخشی از مرحله اول طرح بزرگ ملی بوده که در طول ۳۰ ماه از سوی قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن المجتبی (ع) انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه ۳۰ شهر استان و ۹۹۱ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل قرار دارد، بیان کرد: ۴۰۱ هزار نفر در مناطق روستایی از آب شرب بهرهمند هستند که به دلیل خشکسالی و گرمای بیش از حد در بهار و تابستان امسال اغلب این مناطق با خشک شدن رودخانهها، چشمهها و چاهها با کمبود آب روبهرو بودند.
نعمت سلطانی با بیان اینکه براساس ارزیابی صورت گرفته هم اکنون تاسیسات آبرسانی ۸۰ روستای خلخال نیاز به بهسازی دارد، اظهار کرد: در حال حاضر محدودیتی برای تامین اعتبار بهسازی، اصلاح ونوسازی تاسیات آبرسانی روستایی وجود ندارد و در سال جاری ۵۸ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای هفت کیلومتر خط انتقال آبرسانی و همچنین بهسازی مخازن وتاسیسات آبرسانی روستاهای خلخال اعتبار تخصیص یافته است.
در حال حاضر ۳۰ شهر و ۹۹۱ روستای استان اردبیل تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار دارند ولی از این تعداد، ۴۰۰ روستا با جمعیت ساکن بیش از ۳۰۰ هزار نفر با مشکل جدی کم آبی روبهرو هستند.
اردبیل با جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفر، دارای پنج منطقه شهری است و در حال حاضر ۴۰ درصد شهروندان آن از شبکه جمعآوری فاضلاب و انشعابات مرتبط استفاده میکنند.
نظر شما