انتصاب مدیران پاکدست و انقلابی به تحقق شعار تعالی نظام سلامت کمک می‌کند

کاشان - ایرنا - معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فسادستیزی و انتصاب مدیران انقلابی، پاکدست، متعهد، متخصص و مردمی از برنامه‌های این وزارتخانه در راستای تحقق شعار عدالت و تعالی نظام سلامت و یاریگر این مهم است.

به گزارش ایرنا، عباس شیراوژن روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: در سال‌های ابتدایی گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم و هر آنچه در سال‌ها و دهه‌های گذشته در دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام سلامت اتفاق افتاده است، باید متناسب با گام اول انقلاب اسلامی حساب شود.

وی افزود: باید با نگاه تحولی مدنظر دولت سیزدهم که مقدمات آن در سال‌های گام اول و دهه‌های گذشته فراهم شده است به همراه اراده قوی، مدیریت جهادی و همت دانشگاهیان جوان، تحولی جدی در عرصه خدمت‌رسانی به مردم رخ دهد؛ هر مجموعه و سازمانی برای تحول‌آفرینی، ایجاد انگیزش و دستیابی به اهداف سازمانی نیاز داشته باشد باید شعارهای محوری و کلان انتخاب کند.

وی ادامه داد: بر این پایه، وزارت بهداشت و سازمان سلامت با توجه به اهداف دولت سیزدهم، سیاست‌های کلی سلامت و اقتضائات و نیازهای روز، شعار عدالت و تعالی نظام سلامت را انتخاب کرده و ۲ سیاست محوری در این شعار و برنامه اصلی شامل دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و ارتقای کمی و کیفی نظام سلامت است.

معاون وزیر بهداشت با تبیین برخی شاخص‌ها و برنامه‌ها به منظور رسیدن به اهداف وزارت بهداشت دولت سیزدهم گفت: رعایت پیوست فرهنگی و پیوست عدالت در تمامی برنامه‌ها و طرح‌ها، خدمت‌رسانی ویژه به مردم به ویژه اقشار مستضعف و محروم، فسادستیزی و جلوگیری از تعارض منافع در تصمیم‌گیری‌ها و انتصابات، برنامه‌ریزی در راستای بهره‌وری در استفاده از ظرفیت‌های نیروی انسانی و سایر منابع، بازآرایی، تقویت و ارتقای شبکه بهداشت، پزشک خانواده و نظام ارجاع، اجرای قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده با رویکرد حمایت از خانواده، حرکت در مسیر کسب مرجعیت علمی و اجرای تحقیق‌های محصول‌محور و مفید و کاربردی در راستای حل مسایل نظام سلامت از جمله برنامه‌ها است.

وی، ارتقای کیفی آموزش علوم پزشکی و رسیدگی به وضعیت رفاهی و فرهنگی دانشجویان و دستیاران و جذب اعضای هیات علمی فرهیخته، باسواد، متعهد، متدین و انقلابی، تشویق حضور و ماندگارسازی نیروهای متخصص در مناطق محروم، جریان‌سازی اخلاق، فرهنگ و معنویت در تمامی بخش‌ها، حوزه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی و اجرای قانون انطباق با مراکز درمانی، علمی و آموزشی را نیز از دیگر برنامه‌های وزارت بهداشت دولت سیزدهم عنوان کرد.

شیراوژن تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی جامع و راهبردی مبتنی بر نظران نخبگان، کارشناسان و صاحب‌نظران برنامه عملیاتی با اهداف و چشم‌انداز آرمان‌گرایانه و البته واقع‌بینانه به سمت تحقق سیاست‌های کلی سلامت، سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع علمی کشور برویم.

به گفته وی، دورنما و چشم‌انداز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این است که دانشگاه علوم پزشکی کاشان سهم خود را در اینکه بیماران و همراهان و مردم، رنجی به جز رنج بیماری نداشته باشند، دانشگاه، بیمارستان، شبکه بهداشت و درمان را پناهگاه خود بدانند و دانشجو و استاد هم کمترین دغدغه و نگرانی را در حین تحصیل و آموزش داشته باشد.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: در عرصه فرهنگ دانشگاه، همه ارکان و عنصرهای دانشگاهی از مدیران و مسوولان گرفته تا استادان و کارکنان در همه مراکز آموزشی، بهداشتی درمانی باید به این نکته توجه داشته باشند که مجموعه رفتارها، گفتارها، پوشش و تعامل‌هایی که با آن با دانشجویان ارتباط برقرار می‌کنند بر شکل‌گیری فرهنگ دانشگاه و دانشجو اثر می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر استادان با کرامت، تکریم و دلسوزی با دانشجویان مواجه شوند، آنان هم فرا می‌گیرند که دلسوزانه با بیمار و مراجعه‌کننده برخورد کنند و اگر عطش دانش‌پژوهی و یافتن جدیدترین راهکارهای حل مسایل علمی را از استادشان مشاهده کنند، ثروت را بر ترویج دانش ترجیح نمی‌دهند و لحظه‌های با ارزش عمر خود را در خیالات و رویاپردازی‌ها تلفت نمی‌کنند؛ اگر دانشجو، اشتیاق در پیشرفت را در مسوولان دانشگاه مشاهده کند، غصه‌های غربت سفر به ناکجاآبادها را به حضور و خدمت بر این سرزمین دانش و تمدن ترجیح نمی‌دهد.

شیراوژن تصریح کرد: بیمارستان‌ها و مرکزهای بهداشتی و درمانی نقش مهمی در ترویج اخلاق و معنویت در بین دانشجویان، استادان  و مردم عزیز دارند و می‌توانند عطر ایمان و معنویت را در بین مردم بپراکنند و از نشاط و امید حاصل از آن، برای اثربخشی بیشتر و بهتر در امر درمان استفاده کنند.

وی اضافه کرد: دغدغه دیگری که دوستداران ایران را نگران کرده، مساله رشد جمعیت و فرزندآوری است که اگر غفلت کنیم و جبران نکنیم معضل جدی تاریخی تمدنی برای ایران رخ خواهد داد که وقت پیشگیری و علاجش در آن زمان بحرانی نیست، بحران سالمندی جمعیت که مجموعه همکاران شبکه بهداشت و مرکزها و پایگاه‌های سلامت و معاونت‌های فرهنگی در مساله فرهنگ‌سازی نقش مهمی در این ماجرا دارد.

در این آیین، سیدعلیرضا مروجی رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تودیع و کوروش ساکی به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی شد.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha