«بهزاد باباخانی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه استان کرمانشاه با فعالیت مستمر در پنج مرز رسمی و ۶ گمرک نقش بسزایی در توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور دارد؛ اظهار داشت: گزارش های ارائه شده نشان می شد که کشور در شرایط تحریم های سخت و ظالمانه به جایگاه بسیار مناسبی در مبادلات تجارت خارجی دست یافته است.
وی تصریح کرد: صادرات خروجی از مرزهای استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد افزایش یافته که این افزایش در بخش صادرات غیرنفتی بیش از ۱۰ درصد بوده است.
باباخانی گفت: استان کرمانشاه با توسعه زیرساخت مرزها و رفع برخی مشکلات در حوزه دیپلماسی اقتصادی قابلیت افزایش چشمگیر صادرات را دارد.
به گفته او از ابتدای امسال تا پایان آذر، این استان با ۲ میلیارد و ۱۱۵ میلیون دلار صادرات در جایگاه پنجم کشور قرار گرفته است.
وی از زحمات همه فعالان اقتصادی و تجار، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و دستگاههای مستقر در مرز از جمله گمرک، راهداری و مرزبانی تقدیر و تشکر کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به پنج مرز رسمی، یک بازارچه مرزی و ۶ گمرک در استان، گفت: استان کرمانشاه با این ظرفیت از استانهای پیشرو کشور در زمینه مبادلات تجارت خارجی و یکی از مهمترین و اثرگذارترین استانها در جبهه جنگ اقتصادی است.
باباخانی افزود: آمار صادرات از مرزهای تجاری استان کرمانشاه طی چند سال اخیر در سخت ترین شرایط تحریم های ظالمانه و در حالیکه مبادلات تجاری جهان تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا ناپایدار و شکننده بوده، همواره روند رو به رشد و صعودی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه بدون تردید مدیران و کارکنان گمرکات استان در کسب موفقیتهای حاصله، اولین و بالاترین نقش و سهم را به خود اختصاص دادهاند، گفت: کارکنان گمرکات ستادی و اجرایی استان با درک شرایط خطیر اقتصادی و ضرورت تلاش مجاهدانه در راستای توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور، فداکارانه در پی تحقق اهداف و برنامههای توسعه مبادلات مرزی استان و کشور هستند و با وجود همه کمبودها و دشواریهای کاری، به وظایف و مسئولیتهای خود به نحو احسن عمل کرده اند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
نظر شما