۷ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۳۸
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 84628068
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مطالبات انزلی از دولت سیزدهم

۷ بهمن ۱۴۰۰، ۱۰:۳۸
کد خبر: 84628068
مطالبات انزلی از دولت سیزدهم

انزلی – ایرنا - گیلان روز جمعه میزبان رییس دولت سیزدهم است و شهرستان انزلی به عنوان قطب تجارت و اقتصاد استان امیدوار است همانند دیگر نقاط استان مشکلات خود را در سفر رییس جمهور و هیات دولت مطرح کند تا برای حل آن گام‌هایی برداشته شود.

به گزارش ایرنا ، بندرانزلی شهری خطی است که از یک سو به تالاب بین المللی انزلی و از دیگر سو به دریای خزر محدود است . این شهرستان که حدود ۱۴۰ هزار نفر جمعیت دارد با مشکلات و معضلات عدیده ای روبرو است که از آن جمله می توان به مشکلات محیط زیستی ، معضل پسماند و اشتغال جوانان اشاره کرد .

علاوه بر مشکلات فوق الذکر بیان مشکلات و معضلاتی که تالاب بین المللی انزلی با آن دست به گریبان است ، مسئولان شهرستانی مواردی از قبیل تکمیل پروژه کنارگذر پس از ۱۶ سال ، بهسازی و چهار بانده کردن مسیر انزلی به رضوانشهر ، تکمیل استادیوم هشت هزار نفری تختی و طرح مشکلات ورزشی شهرستان و تیم فوتبال ملوان ، طرح توسعه شهری با بیان مشکل بافت تاریخی انزلی و تکمیل عملیات اجرایی باقی مانده بال آموزشی بیمارستان شهید بهشتی بندرانزلی را در قالب بسته ای تنظیم و به نماینده رئیس جمهور در انزلی ارائه خواهند کرد .

کاهش حریم تالاب انزلی از ۲۵ هزار هکتار به ۱۸ هزار هکتار سابق

فرماندار انزلی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت : انزلی شهرستانی خطی است که از دو طرف به تالاب و دریا محدود است لذا طبق قوانین حرایم موجود، روستاهای شهرستان تحت تاثیر این موضوع قرار می گیرند و از هر سو محدودیت‌های ایجاد می‌شود.

امیر جانبازی افزود : پنج روستای شهرستان بندر انزلی به طور کامل در حریم تالاب قرار دارند که البته با پیگیری های به عمل آمده توسط نماینده و دستگاه‌های اجرایی بخشی از اراضی شهری و روستاها در قالب طرح جامع و هادی از این حرائم خارج شدند ولی هنوز اراضی که دارای اسناد مالکیتی و نسق زارعانه هستند وجود دارد که در حریم واقع شده باشند و از سوی وزارت نیرو تعیین تکلیف نشده اند .

وی تصریح کرد : به نظر می رسد تهیه نقشه های کاداستر و تعیین تکلیف کاربری اراضی مذکور راهی برای برون رفت از این مشکل و همچنین مشخص شدن اراضی داخل حریم است. روشن شدن وضعیت زمین هایی که در حریم دریا واقع شده‌اند از نظر رقوم ارتفاعی بسیار مهم و حائز اهمیت است چون رقوم ارتفاعی اعلام شده از منفی ۲۴.۷۰ و حریم ۶۰ متر از داغ آب سال ۱۳۴۲ اجرایی نشده و ما می توانیم از طریق احداث سد سنگی گابیونی بخشی از اراضی دارای سند را تعیین تکلیف کنیم .

وی در خصوص اعلام بستر جدید تالاب بندر انزلی توسط آب منطقه‌ای گیلان نیز گفت : تالابی که بستر آن طبق رژیم حقوقی بین المللی سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون رامسر تقریبا ۱۸ هزار هکتار بوده اکنون به بستری بالغ بر ۲۵ هزار هکتار افزایش داده شده است درحالیکه در سال ۹۷ با اجرایی شدن بستر جدید و قرار گرفتن طرح‌های روستایی و واگذاری‌های قانونی اصلاحات اراضی خالص کشت موقت و نسق زارعانه که حقوق مکتسبه محسوب می شود سبب بروز تنش و مشکلات اجتماعی و دعاوی متعدد در شعب قضایی سطح استان با موضوع تجاوز و تعرض به حریم تالاب شده است . به همین منظور توجه به نقش تالاب انزلی در منافع ، معیشت افراد و تأمین آب کشاورزی بسیار ضروری و حائز اهمیت است.

رفع محدودیت های ساخت و ساز در انزلی

جانبازی تاکید کرد : شهر انزلی به علت واقع شدن در بین محدوده های تالاب و دریا ، مناطق باقی مانده و حرائم در نظر گرفته شده ، امکان توسعه و ساخت و ساز ندارد. محدوده میراثی اعلام شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از محل میدان امام هادی (ع) در ورودی شهر تا میدان امام خمینی (ره)  (میدان اصلی شهر ) انزلی امکان نوسازی و بهسازی و احیای بخش‌های فرسوده شهر نیست . تراکم کم، طبقات محدود و موارد دیگر باعث شده مالکین و بهره‌برداران رغبتی به نوسازی و یا احیای بنا نداشته باشند .

وی خاطر نشان کرد : به نظر می‌رسد استفاده از قوانین موجود در بخش انتقال حقوق توسعه مانند ، اعمال قوانین مشخص شده جهت ایجاد تحرک در بخش های فرسوده و احیای این مناطق با رعایت حرایم میراثی ، توسعه بخش‌ها و انتقال این حقوق با محدودیت کمتر، اهدای تراکم بیشتر در ساختمانهای دیگر و یا افزایش طبقات در بخش‌های دیگر میتواند در برون رفت از این معضل کارساز باشد.

حل مشکلات محیط زیستی انزلی

فرماندار انزلی مورد دیگری که به عنوان مطالبه شهرستان انزلی در سفر رییس جمهور مطرح می شود را رسیدگی به مشکلات تالاب بین المللی انزلی عنوان کرد و افزود : ورود گونه‌های گیاهی مهاجم و غیر بومی مانند آزولا و سنبل آبی با حذف و قطع زنجیره اکسیژن مشکلاتی برای تالاب‌ و آبزیان داخل آن ایجاد کرده است . گونه مهاجم سنبل آبی علیرغم ظاهر زیبا بر روی آب با ریشه دواندن باعث رسوب گذاری و خشک شدن تدریجی تالاب می شود و در این راستا اقدامات مقطعی جهت جمع آوری مکانیزه و دستی گیاه مزبور توسط دستگاه‌های متولی و نیروهای بومی و بسیجی صورت گرفته که به نظر می‌رسد استمرار این کار در مقاطع مختلف سال و طی چند سال به صورت مستمر و دوره ای می تواند موثر واقع شود .

جانبازی رسوب راه یافته از بالادست به محدوده تالابی را دیگر معضل محیط زیستی این شهرستان اعلام کرد و افزود : این امر باعث پر شدن کاسه تالابی و به طبع آن عبور آب از مرزهای اکولوژیکی و هیدرولوژیکی تالاب و راه پیدا کردن آب در فصول پر باران و حتی کم باران به اراضی کشاورزی و مسکونی حاشیه تالاب و بالعکس است.

وی خاطر نشان کرد : این معضل باعث تخریب مزارع و مستثنیات موجود و در نهایت تحت تاثیر قراردادن اقتصاد و معیشت ساکنان این منطقه شده است که در فصول پر باران آب تالاب به زمین‌های حاشیه ای وارد شده و خسارت وارد می‌کند و در فصول کم باران آب از مزارع و زمینهای حاشیه به محدوده تالاب وارد می‌شود که سموم و آلودگی کشاورزی را به تالاب انزلی می ریزد . برای برون رفت از این معضل لایروبی تالاب می تواند بسیار راه گشا و موثر واقع شود تا حجم ذخیره تالاب در محدوده طبیعی خود به ظرفیت واقعی خود بازگردد.

ضرورت ایجاد تصفیه خانه در کارخانه کمپوست انزلی

فرماندار انزلی تصریح کرد : شهرستان انزلی با  حدود ۱۴۰ هزار نفر جمعیت، برای امحا و دفن بهداشتی پسماند یک مجموعه کارخانه کمپوست در محدوده روستای خمیران در غرب شهرستان دارد که مقدار ورودی پسماند جمع آوری به مجموعه در روزهای عادی ۱۵۰ تن است . با توجه به گردشگر پذیر بودن شهرستان این رقم در برخی از فصول به ۱۸۰ تا ۲۰۰ تن می‌رسد .

وی اضافه کرد: پس از جمع آوری و حمل پسماند توسط ماشین آلات شهرداری عملیات تفکیک در مقصد توسط مجموعه کارخانه کمپوست (توسط عوامل انسانی و ماشین آلات مکانیکی) انجام می‌شود و در انتها بخش باقی مانده به عنوان ریجکتی در محوطه انباشت و یا به کود و کمپوست تبدیل می شود.

جانبازی معضل موجود در مجموعه کارخانه کمپوست انزلی را وجود شیرابه حاصل از انباشت پسماند عنوان کرد و اظهار داشت : این شیرابه از طریق کانال ها به حوضچه منتقل می‌شود که به دلیل عدم وجود تصفیه خانه این شیرابه ها در زمین نفوذ کرده و موجب آلودگی منابع آب زیرزمینی می شود .راهکاری که در این زمینه پیشنهاد شد در بلند مدت ساخت تصفیه خانه با اعتبار هفت میلیارد تومان است که بخش ابنیه و ساختمان آن  با سه میلیارد تومان احداث شده و در دست اجرا است .

لزوم تکمیل استادیوم هشت هزار نفری تختی انزلی

فرماندار انزلی تصریح کرد : با توجه به اینکه شهرستان بندر انزلی خاستگاه شور و نشاط جوانان ورزشکاری است که در عرصه های مختلف می درخشند و باشگاه فوتبال ملوان با قدمت بالای ۵۰ سال به عنوان یکی از پرافتخارترین تیم ها در جام حذفی کشور و لیگ برتر امیدواریم در این سفر اعتبار لازم به پروژه در دست احداث استادیوم تختی با گنجایش هشت هزار نفر فراهم شود .

وی خاطر نشان کرد : این استادیوم در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که این موضوع باعث رنجش مردم ورزش دوست شهرستان شده و می‌خواهیم با اختصاص اعتبار مورد نیاز روند تکمیل این پروژه تسریع یابد و به مرحله بهره‌برداری برسد .

رفع معضل بیکاری

امام جمعه انزلی نیز در گفت و گو با ایرنا به معضل بیکاری جوانان شهرستان اشاره کرد و افزود : شهرستان بندرانزلی به اقدام عاجل و فوری در مقوله اشتغال نیاز دارد . باید به مقوله اشتغال نیروی های انسانی شهرستان بویژه جوان این مرز و بوم که به لحاظ کمی و کیفی درصد قابل توجهی را تشکیل می دهند توجه ویژه شود .

حجت الاسلام سید عبدالجواد شمس الدین به آمار بیکاری انزلی در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت : آمار بیکاری در شهرستان بندرانزلی علی رغم وجود ادارات کل و منطقه آزاد و وجود نیروهای نخبه و توانمند در بخشهای مختلف بالاست که به وضعیت نگران کننده رسیده است.

وی همچنین با اشاره به روند طولانی احداث مصلای نماز جمعه شهر انزلی گفت : مصلای انزلی از پروژه های عقب مانده و باستانی شهرستان است که طول زمان احداث آن به قریب ۴۲ سال می رسد و از ابتدای انقلاب تا کنون تکمیل نشده است .

ایجاد تصفیه خانه برای سیستم جمع آوری فاضلاب

حجت الاسلام شمس الدین بر ایجاد تصفیه خانه برای جمع آوری فاضلابی که به دریا و تالاب می ریزد تاکید کرد و افزود : اگرچه تالاب انزلی از فاضلاب شهرهای بالادستی نیز آلوده می شود ولی مشکل فاضلاب شهرستان و جمع آوری آبهای سطحی باید برطرف شود .

وی با اشاره به حل مشکل پسماند شهرستان بندرانزلی گفت : گرچه آلودگی و شیرابه های پسماند و معضلات ناشی از آن در سطح استان و استانهای شمالی وجود دارد ولی در انزلی بیش از سایر نقاط است .

وی تاکید کرد : انزلی به لحاظ شرایط جغرافیایی هر کجا که زباله ها و پسماند انباشته شود شیرابه آن به تالاب و آبهای مورد استفاده مردم سرایت بخواهد کرد و این امر برای بخش آبزی پروری و مردم مشکلاتی ایجاد می کند که امیدواریم مورد توجه اکید و فوری قرار گیرد خصوصا این موارد که با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد .

به مناسبت سفر رئیس جمهور به گیلان میز ارتباط مردمی نمایندگان تام الاختیار دستگاههای اجرایی استان گیلان در ۳۲ نقطه شهر رشت مستقر هستند تا درخواست های مردم گیلان را به سمع و نظر رئیس جمهور برسانند .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha