مهندس برات امیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای لایروبی این رودخانه امسال یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل منابع ملی اختصاص یافته است، گفت: طول این رودخانه ۳۶۰ کیلومتر است که ۲۲۰ کیلومتر آن در حوزه استان قرار دارد.
وی افزود: رودخانه اترک از شیروان آغاز و تا انتهای حوزه استحفاظی استان ادامه دارد.
امیری با بیان اینکه از مجموع اعتبار اختصاص یافته یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای اجرا و ۲۰۰ میلیون تومان برای مطالعه است گفت: این میزان اعتبار از محل ملی است و همچنین شرکت پتروشیمی نیز با اختصاص یک دستگاه بیل مکانیکی در بخش هایی از اجرای طرح لایروبی مشارکت خواهد داشت.
وی اظهار داشت: لایروبی رودخانه اترک در ۲ مرحله اجرا خواهد شد که مرحله اول آن در ۲ کیلومتر از طول رودخانه اجرایی خواهد شد.
وی گفت: با پیگیری انجام شده، اعتباراتی از محل منابع ملی ابلاغ و عملیات اجرایی لایروبی و بازگشایی رودخانه مذکور در محل روستای سیساب آغاز شد.
مدیر رودخانه ها در شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: با توجه به محدودیت های مالی، در شرایط کنونی مقرر است که لایروبی حدود چهار کیلومتر از این رودخانه با مشارکت شرکت پتروشیمی صورت پذیرد، مابقی نیز برنامه ریزی خواهد شد تا با اختصاص اعتبار ملی و استانی لایروبی انجام شود.
وی تصریح کرد: پیشتر نیز حدود یک کیلومتر از شاخه اصلی این رودخانه در محدوده شهر شیروان بازگشایی و لایروبی شده است.
لایروبی ها سبب می شود تا ظرفیت عبور سیلاب در رودخانه ها افزایش یابد و خسارت سیلاب کمتر شود.
استان خراسان شمالی، بیش از ۶ هزار کیلومتر رودخانه و مسیل دارد که دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر آن رودخانه ها و مسیل های مهم و دارای اولویت برای لایروبی و ساماندهی می باشد.
رودخانه اترک، از دامنههای جنوبی ارتفاعات هزارمسجد در حدفاصل شهرستانهای قوچان و چناران سرچشمه میگیرد و پس از عبور از محدوده شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی و بخشهای میانی شهرستانهای فاروج، شیروان، بجنورد و مانه و سملقان در خراسان شمالی به شرق استان گلستان وارد شده و در نهایت به تالابهای حاشیه دریای خزر (تالاب آلاگل) میریزد.
روخانه اترک، پنجمین رود طولانی کشور است و حدود ۲۱۱ کیلومتر از مسیر ۵۳۵ کیلومتری این رودخانه در استان خراسان شمالی واقع شده است.
نظر شما