به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حبیب جهانساز» با اشاره به اختصاص اعتبار ۷۵ میلیارد تومانی روز گذشته رئیسجمهور در سفر به استان گیلان برای نوسازی و جوانسازی باغات چای، افزود: با اعتبار در نظر گرفته شده و بررسی تخصصی نوع تخصیص اعتبار، طی دو سال میزان قابل توجهی از باغات چای احیا میشوند.
وی با بیان این که اعتبار در نظر گرفته به مدت دو سال، برای سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ است، افزود: برای اولین بار پس از سال ۹۳، چنین اعتباری برای اصلاح و نوسازی باغات چای در نظر گرفته شده که امیدوار کننده است.
جهانساز با تأکید بر این که در سه سال گذشته ۲ هزار هکتار از باغات چای گیلان و مازندران، احیا شده است، تصریح کرد: احیا این باغات با تسهیلات صندوق حمایت از توسعه چای کشور و تسهیلات بانکی ارزانقیمت با بازپرداخت ۴ ساله انجام شده است.
به گفته وی، پیش بینی میشود تا پایان سال جاری نیز یک هزار هکتار از باغات چای به چرخه تولید بازگردد.
رییس سازمان چای کشور با اشاره به سطح زیر کشت ۲۲ هزار هکتاری باغات چای در گیلان و مازندران، گفت: سطح زیر کشت باغات چای در سال ۹۲، در حدود ۱۵ هزار هکتار بوده که با فعالیتهای انجام شده در راستای احیای باغات، سطح زیر کشت باغات کشور در حال حاضر به ۲۲ هزار هکتار رسیده است.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها امسال ۱۳۷ هزار تن برگ سبز چای به قیمت بیش از ۷۶۰ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد که از این میزان ۳۱ هزارتن چای خشک استحصال و روانه بازار می شود که نسبت به سال ۹۹ حدود چهار درصد افزایش را نشان می دهد.
این درحالیست که سالانه ۱۰۰ هزار تن چای خشک در کشور به مصرف می رسد و بخش عمده آن از محل واردات تامین می شود.
براساس آمارها در جهان سالانه نزدیک به پنج میلیون تن چای تولید می شود که ایران در رتبه دوازدهم تولید چای قرار دارد.
نظر شما