خالد بایزیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منبع اصلی تامین آب دریاچه سد سردشت نزولات آسمانی و آب های زیرزمینی است ولی در حوضه آبریز این سد، ورودی هایی وجود دارد که موجب آلودگی آب آن می شود.
وی اضافه کرد: دریاچه سد سردشت منبع اصلی تامین آب شرب شهرهای سردشت و ربط با جمعیتی در حدود ٨۰ هزار نفر است که آب دریاچه پس از انتقال به تصفیه خانه به این ۲ شهر منتقل میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت افزود: تصفیه خانه فاضلاب سردشت تنها بخشی از فاضلاب شهر را تصفیه میکند و بخش دیگر آن مستقیم وارد دریاچه سد میشود و برای شهرهای ربط، نلاس و میرآباد نیز بایستی تصفیه خانه فاضلاب ساخته شود.
وی ادامه داد: پساب ناشی از کارخانه های شهرک صنعتی سردشت و واحدهای شن و ماسه نیز از دیگر عوامل آلاینده آب دریاچه سد سردشت است که باید برای آن نیز فکر اساسی کرد.
بایزیدی تاکید کرد: ضروری است تصفیه خانه شهرک صنعتی فعال شود و محل دفع پسماند شهرها و روستاهای مشرف به سد نیز باید از چرخه آلاینده های آب دریاچه سد حذف شده و دوباره جانمایی شود.
به گزارش ایرنا، سد سردشت از نوع سنگریزهای با هسته رسی است که دریاچه آن حدود ۳۰ کیلومتر طول دارد و در ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی این شهر بر روی رودخانه زاب احداث شده و حجم مخزن آن ۳۸۷ میلیون مترمکعب است، این سد در سال ۱۳۹۶ به منظور تولید ۱۵۰ مگاوات برق، کشاورزی و تامین آب شرب شهرهای سردشت و ربط به بهره برداری رسید.
شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر و ۶ دهستان و ۲۷۰ روستا با سه بخش ربط، مرکزی و وزینه است.
نظر شما