سرطان گوارش، شایع‌ترین نوع سرطان در خراسان شمالی است

بجنورد- ایرنا- کارشناس بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: سرطان دستگاه گوارش شامل سرطان‌های مری و معده شایع ترین این نوع بیماری در استان ۸۶۳ هزار نفری است.

دکتر فلوریا انفرادی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرطان گوارش بیشتر در مناطق جغرافیایی شمال و شمال شرق کشور همانند خراسان شمالی شایع است و به تغذیه نامناسب همانند مصرف غذاهای شور و مصرف دخانیات بر می گردد.

وی افزود: همچنین سرطان پوست نیز با توجه به تماس دامداران با دام ها از دیگر سرطان های شایع در استان است.

انفرادی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان، آمار دقیقی از بیماران سرطانی خراسان شمالی ندارد، گفت: بسیاری از بیماران از خدمات سازمان های مردم نهاد همانند انجمن حمایت از بیماران سرطانی استفاده و برخی نیز برای دریافت خدمات درمانی به استان های همسایه مراجعه می کنند به گونه ای که همین امر باعث شده است تا آمار دقیق از بیماران سرطانی استان نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: با وجود این، تعداد بیماران سرطانی در این استان بیشتر از کشور نیست و تنها در نوع سرطان ها با دیگر مناطق کشور تفاوت دارد.

انفرادی با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد سرطان‌ها با خود مراقبتی قابل پیشگیری است، یادآور شد: بسیاری از بیماران متاسفانه دیر به پزشک مراجعه می کنند، در حالی که متخصصان سرطان معتقدند این بیماری در صورت تشخیص در مراحل اولیه، قابل درمان و کنترل است.

وی افزود: تنها کمی ورزش، تغذیه سالم، دوری از دخانیات، استفاده از سبزی های تازه، گنجاندن غذاهای فیبردار در رژیم غذایی از راه حل های ساده برای بیمه شدن بدن در برابر حمله غده های سرطانی است.

براساس اعلام رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی عطوفت خراسان شمالی، تاکنون سه هزار و ۴۵۹ بیمار سرطانی در استان شناسایی شده است که از این تعداد ۷۰۰  بیمار مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۱۳۰ نفر هم مددجوی بهزیستی هستند و مابقی بیماران از سوی خیران کمک می‌شوند.

 این انجمن روزانه ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال برای خرید داروهای مورد نیاز بیماران سرطانی در خراسان شمالی هزینه می‌کند.

خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.  

این استان ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha