به گزارش ایرنا، دکتر بیژن ایرج روز یکشنبه در جلسه فوق العاده ستاد استانی بیماری کرونا در استانداری اصفهان اظهار داشت: سرعت انتقال ویروس در سویه اُمیکرون بسیار بالاتر است و اطفال که در دورههای گذشته بیشتر ناقل بودند، در شرایط کنونی مبتلا و بستری میشوند.
وی ادامه داد: میزان و درصد بستری اطفال در شهرهایی که روزهای گذشته در وضعیت قرمز قرار گرفتند، خیلی بالاست و به سرعت و انفجاری افزایش پیدا میکند.
مدیر گروه داخلی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: مراکز بهداشتی و درمانی این استان تا کنون تجربه هجوم بیماران اطفال را نداشتند و کرونا در پنج پیک گذشته بیشتر بزرگسالان را درگیر و مبتلا کرده بود و ارتباطی با اطفال نداشت.
وی اضافه کرد: تجمع کنترل نشده کودکان و والدین در مدارس، مشکل امروز در مورد اطفال است.
این فوق تخصص بیماریهای غدد و متابولیسم گفت: استفاده از ماسک و دوز سوم کمک چندانی به انتقال ویروس سویه اُمیکرون نمی کند و تنها راه جلوگیری از تجمع است
وی با بیان اینکه در این مرحله اطفال ناقل و گرفتار و بستری میشوند به مسوولان استان توصیه کرد که ۱۰ تا ۱۴ روز مدارس تعطیل شوند تا بتوانیم سرعت پیک انتقال بیماری را کند کنیم و مراکز بهداشتی آمادگی لازم را برای مقابله با بیماری را بدست بیاورند.
ایرج با بیان اینکه مدارس شهرستان های مهریز، اردکان و یزد تعطیل شده است افزود: کشش روانی مرگ کودکان در بین مردم وجود ندارد و تحمل مرگ فرزند برای والدین خیلی سنگین تر است.
وی گفت:پیک انتقال سویه اُمیکرون بصورت انفجاری است و به یک مرتبه همه شهرها از وضعیت آبی به نارنجی و قرمز تبدیل میشوند و احتمال اینکه کلانشهر اصفهان امروز در وضعیت قرمز قرار بگیرد وجود دارد و باید پیش از اینکه اصفهان در وضعیت قرمز قرار بگیرد، مدارس را تعطیل کنیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز گذشته (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه احتمال قرمز شدن برخی از شهرستانهای این منطقه تا ۲ هفته آینده زیاد است، گفت: میزان تستهای مثبت و قطعی کرونا در این استان در یک ماه گذشته افزایش یافته و به ۴۵ درصد رسیده است.
پژمان عقدک افزود: تست های مثبت و قطعی کرونا یک ماه گذشته در استان اصفهان بین پنج تا ۱۰ درصد بود اما اکنون به حدود ۴۵ رسیده که نشان دهنده خیز موج ششم کرونا و افزایش سرعت شیوع این ویروس در سطح جامعه است.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان در وضعیت نارنجی (پر خطر) و ۱۴ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) همهگیری بیماری کووید-۱۹ قرار دارد، اظهار داشت: این در حالی است که هفته گذشته فقط یک شهرستان زرد داشتیم و بقیه شهرستان ها آبی (کم خطر) بود.
بر اساس آخرین آماردانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۳۵۰ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که ۵۲ نفر آنها در بخش مراقبت های ویژه بسر می برند.
نظر شما