روایت‌ها از جاذبه‌های گردشگری باید دگرگون شود

تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: باید چند کار مهم در حوزه میراث‌فرهنگ انجام دهیم، اول اینکه روایت‌های ما از جاذبه‌های گردشگری باید دگرگون شود وقتی صحبت از گردشگری می‌شود مردم اغلب فقط اصفهان، فارس و مازندران و گیلان را در نظر می‌گیرند در صورتی که همه جای ایران دیدنی است.

علی دارابی در حاشیه بازدید از غرفه اصفهان در نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: ثبت جهانی روستاهای صنایع دستی برای ما افتخار بزرگی است، به همین دلیل بخش بیشتر نمایشگاه گردشگری تهران به صنایع‌دستی و روستاها اختصاص دارد. 

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه از طرفی سه روستای ایران در حوزه صنایع‌دستی ثبت جهانی شده‌اند، ادامه داد: در گذشته روستا مهد کسب و کار و پایگاه تولید و فرهنگ بوده است بسیاری از مشاهیر و مفاخر ما برخاسته از روستاها هستند. 

بیش از ۴۵٠ غرفه در ١٠ سالن نمایشگاه 

معاون میراث‌فرهنگی کشور افزود: در همین نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی به رغم مشکلات کرونا در ١٠ سالن بزرگ نمایشگاه بیش از ۴۵٠ غرفه دایر شده است بخش بیشتر این نمایشگاه به صنایع‌دستی اختصاص داده شده است.

دارابی خاطرنشان کرد: هنرمندان صنایع دستی بیش از ١٢ استان کشور که جزو مناطق کمتر برخوردار هستند در این نمایشگاه از حمایت‌های جامع وزارت میراث فرهنگی برخوردار شدند. که البته در مقابل جایگاه و ارزش هنرمندان کار خاصی نیست، اما به اندازه بضاعت خود قدمی برداشتیم.

وی گفت: با تاکیداتی که وزیر میراث فرهنگی بر سیاست تمرکززدایی و تفویض اختیار دارند تلاش می‌کنیم نگاهمان صرفا به کلان‌شهرها نباشد اگر چه مهم هستند، اما باید به روستاها و مناطق کمتربرخوردار از جهات مختلف امنیت، اقتصاد، شغل، کسب و کار ، تولید ثروت ملی و سرمایه اجتماعی هم توجه داشته باشیم.

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی اظهار داشت: مقدمات نهضت تفویض اختیار انجام و ۶۰ مورد از موارد قابل تفویض شناسایی شده و از استان‌ها خواسته ایم که اموری که قابلیت تفویض اختیار به شهرستان ها را دارند را نیز مشخص کنند.

وی درباره حضور هنرمندان صنایع دستی و فعالان گردشگری اصفهان در نمایشگاه گفت: غرفه اصفهان بسیار زیبا و نوآوارنه طراحی شده است و اتاق بازرگانی به خوبی به مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگ عمل کرده است. 

دارابی گفت: دنیا بدون ایران و ایران بدون اصفهان قابل تصور نیست، برای اصفهان باید بیش از اینها کار کرد، آثار بزرگ تمدنی میراث فرهنگی جمع شده است به خصوص اصفهان شهر جهانی صنایع‌دستی ایران است.

دارابی توضیح داد: در سال ١٩۶۵ از دهکده جهانی صحبت شد و کمتر از ۴٠ سال سخن از جامعه شبکه ای به میان آمد که دنیا شبکه متصل بهم است و همه چیز به رسانه های نوین مرتبط شد باید کارکرد و اثر گذاری رسانه های نوین را بشناسیم.

وی اصفهان و شیراز را نگین میراث فرهنگی و گردشگری ایران دانست و افزود: اصفهان پایتخت صنایع دستی ایران است باید از رسانه‌های چند منظوره برای معرفی جاذبه‌های فرهنگی تاریخی طبیعی صنایع دستی هم برای مردم ایران هم برای جهان استفاده شود.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: اکنون جنگ روایت هاست ما داشته های بسیار ارزشمند میراث فرهنگی داریم اما اگر نتوانیم آنها را به زیبایی معرفی کنیم از جامعه جهانی جا می مانیم. 

وی گفت ایران در رتبه بندی جهانی از نظر ثبت جهانی آثار در جایگاه نهم دنیا و در آسیا در رتبه سوم قرار دارد، باید تلاش کنیم در قاره کهن به رتبه نخست برسیم و در جهان هم به چنین جایگاهی برسیم که دسترسی به آن چندان دور نیست.

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران صبح روز شنبه - نهم بهمن ۱۴۰۰- با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی جمعی از مقامات کشوری و لشکری و شماری از سفیران کشورهای خارجی در تهران، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا سه‌شنبه - ۱۲ بهمن - به مدت ۴ روز دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا، از ساعت ۹ تا ۱۷ از این نمایشگاه بازدید کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha