مدیر آموزش مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان رهبری روز یکشنبه در حاشیه مراسم پایانی این دوره که با حضور اساتید سطوح عالی حوزه های علمیه کشور در مشهد برگزار شد به خبرنگار ایرنا گفت: اختتامیه دوره آموزشی سطح عالی اساتید ولایتفقیه بر اساس تفاهمنامه علمی آموزشی بین مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه خبرگان رهبری و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم از سال ۹۶ تاکنون در سطح مراکز و مدارس حوزوی استانها و شهرستانها دورههای مختلف آموزشی برگزار شده است.
حجتالاسلام علی درستکار افزود: از سال ۹۹ و ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۰ بهمنظور اجرای شبکه استانی اساتید ولایتفقیه بیش از ۱۵ دوره آموزشی در سطح دوره عمومی و دوره کارگاهی تخصصی برگزار شده است که دورههای عمومی ۴۴ ساعت آموزشی بود که در آن به مهمترین سرفصلهای اندیشه سیاسی اسلام مانند پیوند بین دین و سیاست، مشروعیت و نظریههای مربوط به آن، پیشینه ولایتفقیه در آراء فقهای شیعه، ادله و مستندات مربوط به نظریه ولایت فقیه و کارآمدی نظام ولایتفقیه یا مردمسالاری دینی بحث میشود.
وی با بیان این که در دوره آموزش کارگاهی تخصصی ضمن رصد و پایش سؤالات و شبهات در این حوزه به این چالشها و دغدغههای ذهنی پاسخ داده میشود ادامه داد: در این دوره نیز ۳۶ ساعت آموزشی صرف شدهاست و در پایان هر دوره با اخذ اختبار و مصاحبه علمی، تنها افراد شایسته و برتر امکان حضور در مقاطع و دورههای بالاتر را پیدا میکنند.
مدیر آموزش مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان رهبری گفت: طی سال ۹۹ و سال ۱۴۰۰ در استانهای اردبیل، خوزستان، کردستان، مرکزی، فارس، یزد، قم و سیستان و بلوچستان، این دورههای آموزشی برگزار شده است و تعداد ۳۴ نفر منتخب و برگزیده شدهاند که سه نفر آنها در دوره سطح عالی شرکت کرده اند.
درستکار افزود: دوره سطح عالی اساتید ولایتفقیه از ششم بهمنماه تا دهم بهمنماه در مشهد مقدس به مدت ۴۰ ساعت آموزشی برگزار شدهاست.
وی ادامه داد: فراگیران این دوره همگی از اساتید سطوح عالی حوزه هستند که در مراکز و مدارس کشور به رسائل و مکاسب و کفایه و تدریس دیگر دروس حوزه حوزوی اشتغال دارند که هر شب در کارگاههای آموزشی مباحثه داشتند که هم به ارتقای سطح علمی ایشان مساعدت کند و هم به تثبیت محتواهای آموزشی کمک نماید و این دورههای آموزشی برای دیگر استانهای کشور نیز استمرار خواهد داشت.
وی گفت: نهادهای همکار در برگزاری این دوره مرکز تحقیقات علمی خبرگان رهبری، دفتر اجتماعی سیاسی حوزه علمیه،معاونت آموزش حوزه علمیه و مرکز آموزشهای کاربردی حوزه علمیه بودند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم گفت: اساتید سطوح عالی حوزههای علمیه در مشهددور هم جمع شدهاند تا با هماندیشی و همافزایی ایفای نقش اثرگذار بیشتری در تحقق رسالت تاریخی روحانیت در حرکت به سمت اجرایی نمودن اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی نسب افزود: اگر یک نگاه اجمالی به کارویژههای روحانیت داشتهباشیم روحانیت چند کار ویژه پایهای شامل تبیین آموزههای اسلام ناب محمدی بر پایه مکتب اهلبیت علیهمالسلام بهمثابه نقشه راه زندگی متمدنانه انسان معاصر، انسجامبخشی و مدیریت اختلافات اجتماعی، مدیریت کلان ارزشی، مرزبانی اندیشه و ارزشها و پاسخگویی به بدعتها، شبههها، انحرافات و مکتبسازی های انحرافی و تبیین نقشه راه صحیح و مسیر درست، دیدهبانی، رصد و پایش و مشخص کردن نقطه آغاز و مسیر حرکت و رسیدن به تحقق والای اسلام در جهت تمدن نوین اسلامی، جهاد و مبارزه مستمر علیه استبداد و استعمار و استیفای حقوق ملت و بسترسازی برای ظهور منجی عالم بشریت را بر عهده دارد.
قائم مقام مرکز تحقیقات علمی مجلس خبرگان نیز در این مراسم گفت: مساله ولایتفقیه، مساله ولایت شخص نیست بلکه مساله حاکمیت نظامها و خرده نظامهای اسلامی در پهنه گیتی است. مساله ولایتفقیه، انقلاب علیه نظام سرمایهداری فاسد در عرصههای تعلیم و تربیت، اقتصاد، نظم بینالمللی و استقرار عدالت توحیدی است.
حجت الاسلام و المسلمین امین رضا عابدی نژاد افزود:جهاد تبیین مورد تاکید و اشاره رهبر معظم انقلاب واقع شد چون در مساله جنگ روایتها، جنگ نرم، جنگ رسانه، مهمترین مساله، مساله تبیین است.
نظر شما