به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا، اکنون چند روز است که اختلافات میان حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان عراق بر سر نامزدی ریاست جمهوری عراق بالا گرفته است.
این اعتراضات زمانی علنی شده که حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست "مسعود بارزانی"، «هوشیار زیباری» را رسما به عنوان نامزد این حزب برای منصب ریاست جمهوری عراق اعلام کرد.
در مقابل، حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق معتقد است که طبق قانون نانوشته اقلیم کردستان، حزب دموکرات حق معرفی هیچ نامزدی را ندارد و طبق عرف داخلی فقط حزب اتحادیه میهنی میتواند نامزد خود را برای تصدی این پست معرفی کند.
حال این اختلافات و کشمکشها بین دو حزب اصلی اقلیم کردستان عراق تشدید شده، و به غیر از آن شهروندان عراقی نیز در مرکز بغداد علیه نامزدی «هوشیار زیباری» گزینه حزب دموکرات کردستان برای ریاست جمهوری عراق تظاهرات کردند.
در حالی که احزاب سیاسی کردستان عراق پیشتر از توافقات بر سر تقسیم پستهای مهم سیاسی در عراق به ویژه بر سر سمت ریاست جمهوری خبر داده بودند، اکنون حزب دموکرات کردستان عراق میگوید که هیچ گونه توافقی با اتحادیه میهنی برای تبادل مناصب حاصل نشده است.
حزب دموکرات کردستان عراق وجود هرگونه توافق با اتحادیه میهنی کردستان در مورد تبادل و جایگزینی مناصب حکومتی در عراق را تکذیب و اعلام کرد که «هوشیار زیباری» نامزد حزب دموکرات کردستان برای کسب کرسی ریاست جمهوری عراق به راحتی در پارلمان پیروز خواهد شد.
حزب دمکرات کردستان عراق در واکنش به بیانیه اتحادیه میهنی، اعلام کرد که منصب ریاست جمهوری «به حزب خاصی تعلق ندارد»؛ این درحالی است که دو حزب کُردی در توافقی نانوشته از سال ۲۰۰۳ ریاست اقلیم کردستان و منصب ریاست جمهوری عراق را میان خود تقسیم کرده بودند.
حزب دمکرات و میهنی، دو حزب اصلی کردستان عراق که دارای اختلافات دیرینه هستند، بعد از سقوط صدام دیکتاتور عراق در سال ۲۰۰۳ و به دنبال مشارکت در روند سیاسی عراق، تصمیم گرفتند که مدیریت دولت محلی و منصب ریاست جمهوری را که سهم کردها در تقسیم قدرت در حکومت فدرال تعیین شده بود، تقسیم کنند. بنابراین مسعود بارزانی دبیرکل حزب دمکرات به ریاست اقلیم رسید و در اربیل ماند و مرحوم "جلال طالبانی" رهبر اتحادیه میهنی به بغداد و کاخ ریاست جمهوری عراق رفت. این معادله تا دور جدید از سوی دو طرف رعایت شد بطوری که قدرت در اربیل همچنان در خانواده بارزانی ها ماند و میهنی ها گزینه خود را به بغداد گسیل کردند. بعد از "جلال طالبانی"، "فواد معصوم" و سپس "برهم صالح" از رهبران اتحادیه میهنی تاکنون پست ریاست جمهوری عراق را در اختیار داشته اند.
با اینحال این دوره گویا بارزانی ها تصمیم گرفته اند ضمن حفظ قدرت در اربیل، ساختمان ریاست جمهوری عراق در بغداد را نیز در اختیار بگیرند و از همین رو "هوشیار زیباری" را که زمانی در دولت "نوری المالکی" وزیر خارجه بود، برای این پست در نظر گرفته اند، موضوعی که صدای میهنی ها را در آورده است.
نظر شما