استاندارد ملی الزامات خدمات گردشگری پزشکی مصوب شد

تهران- ایرنا- استاندارد ملی «گردشگری پزشکی- الزامات خدمات» در چهل و نهمین اجلاسیه کمیته ملی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به تصویب رسید.

هنسا قادری دبیرکمیته متناظر گردشگری و خدمات وابسته INSO/TC۲۲۸ در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: در چهل و نهمین اجلاسیه کمیته ملی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که امروز یازدهم بهمن ماه تشکیل شد، استاندارد ملی گردشگری پزشکی- الزامات خدمات به تصویب رسید.

استاندارد ملی که با استفاده از استاندارد بین المللی ایزو تدوین شده، الزامات و توصیه هایی برای تسهیل‌گران و ارائه‎ دهندگان مراقبت های سلامت در گردشگری پزشکی تعیین می‌کند و هدف اصلی آن، تضمین کیفیت خدمات مورد ارائه به گردشگرانی است به دلایل پزشکی و درمانی سفر می کنند

دبیر تدوین استاندارد خاطر نشان کرد: در سال‎های اخیر، شمار افرادی که در جست‌وجوی مراقبت ‎های سلامت از کشوری به کشور دیگر سفر می‎کنند، به سرعت افزایش یافته است. برخی از دلایل این موضوع، قیمت‎ های رقابتی است که کشورهای معینی ارائه می‌دهند یا عدم دسترسی به درمان در وطن و خواست گردشگران پزشکی به گریز از ماندن در فهرست انتظارهای دراز مدت است.

وی افزود: علاوه براین، تقاضای روبه رشد این بازار جهانی از آسانی و مقرون به صرفه بودن سفرهای بین المللی و همچنین پیشرفت‎ های فناوری و امکاناتی که در اینترنت عرضه می‎شود، نشأت گرفته است. درمان شامل جراحی ‎های زیبایی، دندان‌پزشکی، جراحی لیزری چشم، تعویض دیسک ستون فقرات، جراحی مغز (مانند شانت‌گذاری مغزی)، جراحی‎ های مربوط به درمان سرطان (مانند برداشتن تومور یا برداشتن کامل اندام)، جراحی ‎های لاغری (مانند عمل بای‌پس معده و قلب ) است.

به گفته قادری، ذی‎نفعان متعددی در زنجیره ارزش گردشگری پزشکی دخیل هستند که شامل تسهیل‌گران، ارائه دهندگان مراقبت ‎های سلامت (مانند درمانگاه‎ ها و بیمارستان‎ ها) ، متخصصان (مانند پزشکان) و سایر طرف‎ های ذی نفع (مانند شرکت‎ های بیمه ‎ای ومشاوره ‎ای) است.

دبیر تدوین استاندارد گفت: توسعه گردشگری پزشکی با چالش ‎های بسیاری روبه‌رو است که آسان‎سازی اقدامات اداری، افزایش و سازگار کردن رویه‎ های مراقبت ‎های سلامت و مراقبت ‎های پس از درمان  و هماهنگی تدارکات سفر از آن جمله ‎اند.این چالش‎ ها ممکن است مشکلاتی را برای ارائه دهندگان مراقبت ‎های سلامت در برآورده ساختن انتظارات گردشگران پزشکی ایجاد کنند. از این رو، با توجه به ذی‎نفعان گوناگون دست اندرکار این موضوع، نیاز مبرم به تعریف حداقل الزامات کیفیت، در سطح بین المللی، برای ارائه خدمات گردشگری پزشکی به منظور برآورده ساختن انتظارات گردشگران پزشکی وجود دارد.

استاندارد ملی گردشگری پزشکی- الزامات خدمات حاصل همکاری وزارت میراث فرهنگی- گردشگری وصنایع دستی، وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی ،کمیته متناظر ۲۲۸ وابسته به سازمان ملی استاندارد، پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری، جامعه حرفه ای گردشگری سلامت ایران، اتاق اصناف و فرهنگستان زبان وادب فارسی است که با مشارکت سایر ذینفعان از جمله برخی واحدهای ارائه دهنده خدمات گردشگری سلامت، واحدهای اقامتی، دفاتر مسافرتی و متخصصان و فعالان بخش گردشگری تدوین شده است و به زودی در وبگاه سازمان ملی استاندارد در دسترس کاربران قرار خواهدگرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha