حمیدرضا ترقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی ایرنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نارضایتی مردم از کیفیت نامطلوب خودرو ها اظهار داشت: راه حل رونق صنعت خودرو سازی در درجه اول خصوصی سازی است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: وابستگی خودروسازی به دولت موجب شده یک مدیریت درست و رقابتی در صنعت خودروسازی اعمال نشود و همچنین دولت به طور مستمر با تزریق پول به این دو مرکز اقتصادی خودرو هزینه های زیادی را بدون افزایش کیفیت تولید و محصول متحمل می شود.
این فعال سیاسی ادامه داد: نکته سوم اینکه صنعت خودروسازی مجموعه کارگری وسیع و گسترده ای را با شیوه غلط اقتصادی ایجاد کرده که برای دولت تهدید کننده است. بنابراین صنعت خودرو سازی داخلی نه تنها فرصت نیست بلکه همیشه تهدیدی برای دولت است. لذا تنها راه حل برون رفت و حل این مسئله خصوصی سازی است.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر مردم از خودرو داخلی رضایت ندارند، تصریح کرد: مردم به اجبار خودروهای کیفیت پایین را خریداری می کنند که با این کار با جان خود بازی می کنند. متاسفانه این روند در اقتصاد بسیار غلط است و هیچ کشوری زیر بار چنین سیستمی برای تولید نمی رود.
نظرات نخبگان اقتصادی روی طاقچه خاک میخورد/ دستورات آیت الله رییسی پیگیری شود
فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری درخصوص پرهیز از شرطی کردن اقتصاد کشور، ادامه داد: نکته ای که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده اند بسیار اهمیت دارد. اگر رشد و توسعه هر صنعتی در کشور را منوط به ظرفیت های بیرون از کشور که اختیار آن در دست ما نیست و یا دیگران می توانند امکان تامین آن را مورد تهدید قرار دهند، قرار دهیم به طور طبیعی این مسئله مشروط کردن توسعه اقتصادی است.
وی ادامه داد: اگر توسعه بخش های مختلف صنعتی منوط به ظرفیت های داخل کشور که امکان تهدید آن وجود ندارد، باشد قطعا می توانیم در آن صنعت پیشرفت کنیم و اراده ها و متغیرهای بیرونی نیز تاثیری در روند رشد و توسعه آن ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال ساخت موشک ها و صنایع نظامی متکی به عوامل بیرونی و مذاکرات که در اقتصاد تاثیرگذار است، نیست. بنابراین توانسته ایم به راحتی در این زمینه ها پیشرفت های قابل قبولی داشته باشیم که تعجب همگان را برانگیخته است. قطعا در سایر بخش های صنایع اقتصادی نیز می توانیم همین روش را اجرایی کنیم که نیاز به باور این موضوع در بخش های مختلف دولت است.
ترقی تصریح کرد: مطلوب است دولت سیزدهم با توجه به عزم جدی خود در حل مشکلات کشور و توجه به نظرات نخبگانی، در صنعت خودرو سازی نیز به پیشنهادات نخبگان اقتصادی توجه کند.
فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: نخبگان اقتصادی بارها دیدگاه های خود را مطرح کرده و راهکار داده اند اما مافیاهای قدرت و ثروت در درون دولت اجازه نمیدهند راهکارهای آنها اجرایی شود. متاسفانه در دولت ها بدنه تغییر نمی کند و تنها سران دولت تغییر می کنند و در بدنه سیستم خودرو مثل قطعه سازان مافیاهایی هستند که اجازه نمی دهند کسی از بیرون وارد سیستم خودرو سازی شود و راهکار نخبگان به سمع و نظر سران دولت برسد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی عنوان کرد: منفعت جریان های مافیایی در درون دولت، فاجعه بودن وضعیت خودروسازی است و اجازه نمی دهند غیر از این شرایط جدیدی ایجاد شود بنابراین دولت باید صنعت خودروسازی را به بخش خصوصی بسپارد زیرا بخش خصوصی می تواند این مسئله را حل و کنترل کند.
ترقی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم عزم جدی برای حل مشکلات کشور دارد، اظهار داشت: ما می توانیم به ساماندهی وضعیت صنعت خودرو سازی در دولت کنونی امیدوار باشیم مشروط به اینکه همانطور که رییس جمهور پس از بیانات مقام معظم رهبری برای اجرایی شدن رهنمودهای ایشان دستور دادند، پیگیری شود و به دستور اکتفا نشود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پایان تاکید کرد: نیاز است دستورات آیت الله رییسی پیگیری شود، به نتیجه برسد و روش و برنامه کار مشخص شود. زیرا مشکل ما در کشور این است که رهبری رهنمود را می دهند و اقتصاددانان نظرات خود را ارائه می کنند اما پیگیری نمی شود و نظرات متخصصان فراموش شده و روی طاقچه خاک می خورد. اگر نظرات نخبگان اقتصادی عملیاتی شود می توانیم به حل مشکلات کشور امید داشته باشیم.
به دنبال نارضایتی مردم در خصوص افزایش بیرویه قیمت و کاهش کیفیت خودروهای داخلی، اخیرا مقام معظم رهبری در دیدار با برخی تولیدکنندگان و فعالان صنعتی در بخشی از بیانات خود به این نکته اشاره کرده و لزوم ارتقای کیفیت کالاهای تولید داخل را مورد تأکید قرار دادند و بیان کردند: حمایتهای عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود اما متأسفانه در برخی صنایع بهویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمیشود و مردم نیز بحق به آنها اعتراض دارند . رییس جمهوری در پی بیانات مهم و راهبردی مقام معظم رهبری این دیدار به معاون اول مأموریت داد با تشکیل کارگروهی در دولت و با همکاری مجامع علمی، دانشبنیان و کارآفرینان نسبت به اجرایی کردن رهنمودهای معظم له اقدام کند.
در بخشی از نامه آیت الله رییسی به محمد مخبر آمده است: با لحاظ فرمایشات اخیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و سایر اسناد بالادستی اعم از سایر فرامین و رهنمودهای ایشان و قوانین موجود و سند تحول دولت، نسبت به تدوین نقشه راهبردی صنعتی و ارتقاء تولید داخل اقدام کنید.
نظر شما