ظاهرا عزادار است و دکتر و پرستارها را به خوبی میشناسد در حال صحبت کردن با پزشک است ولی ناگهان چهره اش مثل گچ سفید می شود با حالتی مبهوت سعی دارد، گریه نکند.
بغضش را نمی تواند نگه دارد و شروع به گریه کردن می کند در این میان تلفنش زنگ می خورد و کم کم گریه کردنش نیز قطع می شود، انگار منتظر چاپ جواب آزمایشش است، به او اشاره ای میکنم و متوجه می شود که می خواهم با او صحبت کنم. صورتش را تمیز می کند، از او می پرسم چه شده است در ابتدا تمایلی برای صحبت کردن ندارد ولی پشت بندش با عصبانیت می گوید اینجا برای چی می آیند؟ مشخصه که.
زهرا عزیزی در ادامه به خیال اینکه یکی از مددجویان این مرکز درمانی هستم، می گوید: باز آن مرض کوفتی، انگار قرار نیست، راحت شویم، مرضی که ابداً به خودش زحمت نمی دهد تا حضورش را به اطلاع برساند.
وی می گوید: مادرم هم مثل من سرطان داشت حدود ۲ ماه پیش او را به خاطر این بیماری از دست دادم، نمیدانم، چه کنم هیچ پساندازی ندارم، چند ماهی است که شوهرم من را به بهانه کار در تهران رها کرده است و اصلا خبرم را نمی گیرد.
او می گوید: مستاجرم، بچه دارم، دست تنهام، شما بگویید با دست خالی چطور خرج درمان را بدهم، چطور باید شیمی درمانی انجام بدهم، هرچی داشتم و نداشتم برای شیمی درمانی و تهیه داروهای جورواجور و گران مادرم هزینه کردم.
وی با اشاره گرانی برخی داروها، ادامه می دهد: همیشه یکی، دو تا دارو هست که تحت پوشش بیمه نیست. من فقط برای خرید یک قلم دارو که مادرم نیاز داشت و بیمه تعلق نمی گرفت، پنج میلیون تومان هزینه کردم، ناگهان تلفنش زنگ می خورد بدون دریافت پرینت آزمایشش از این مرکز درمانی دور می شود.
این روایت تنها یکی از بانوان سرطانی استان است که نه تنها از حمایت های مالی همسرش برخوردار نیست بلکه حمایت های روحی و عاطفی همسرش نیز از او دریغ شده است و با دستی خالی می خواهد به نبرد به دیو سرطان برود.
رها شدن ۷۰ زن مبتلا به سرطان توسط همسرانشان
رییس انجمن سرطان عطوفت خراسان شمالی با ابراز نگرانی نسبت به شمار بیماران مبتلا به این بیماری در استان می گوید: آمار بیماران سرطانی استان روبه افزایش و نگران کننده است و تنها در هفته گذشته ۱۵ بیمار جدید در این انجمن پذیرش شده است.
سیدحمید حریری می افزاید: به طور میانگین روزانه سه تا چهار مبتلای جدید در این انجمن پذیرش می شود که این آمار نگران کننده ای است.
وی با اشاره به مشکلات و آسیب اجتماعی ناشی از سرطان در جامعه زنان می گوید: بسیاری از زنان با بی مهری مردان روبه رو شده و شوهرانشان آنان را رها کرده اند، حدود ۷۰ نفر زنان تنها به علت سرطان با مشکل طلاق یا رها شدن از طرف همسر خود روبه رو شده اند.
رییس انجمن سرطان عطوفت خراسان شمالی اظهار می دارد: اگر در این زمینه چاره و تدبیر نباشد در آینده نه چندان دور، سرطان به یک مانع توسعه استان بدل خواهد شد.
۵۱ درصد بیماران سرطانی را بانوان تشکیل می دهند
وی می گوید: اکنون بیش از سه هزار و ۶۲۰ بیمار سرطان تحت پوشش این انجمن هستند که یکهزار و ۸۷۰ بیمار را زنان تشکیل داده و مابقی مرد هستند.
حریری می افزاید: این انجمن برای کاهش رنج بیماران سرطان از هیچ تلاش فروگذار نکرده اند خاطرنشان کرد: تلاش داریم کمک مردمی را برای کاهش آلام و دردهای بیماران سرطان به خدمت بگیریم، امیدواریم هیچ بیمار مبتلا به سرطان به علت فقر از درمان بازنماند و به خاطر فقر فرهنگی و نبود شناخت به این بیماری مبتلا نشود.
حریری با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به سرطان زیر خط فقر هستند می گوید: درمان سرطان بسیار هزینه بر و گران است که خانواده ها را دچار مشکل کرده است.
وی می افزاید: در این زمینه درخواست واگذاری زمین هستیم تا با کمک این انجمن و جذب کمک های خیران، همراه سرا ایجاد شود، البته واگذاری زمین اکنون ۱۰ ساله شده و پیگیری های ما از استانداران در مدیریت های مختلف به نتیجه نرسیده است.
رییس انجمن سرطان عطوفت خراسان شمالی ایجاد همراه سرا برای بیماران مبتلا به سرطان را از نیازهای ضروری در این استان عنوان می کند و می افزاید: همراه سرا در بسیاری از استان ها ایجاد شده است اما بیماران در این استان از این مزیت بی بهره اند.
علوم پزشکی آمار دقیقی از بیماران سرطانی ندارد
کارشناس بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می گوید: بسیاری از بیماران از خدمات سازمان های مردم نهاد همانند انجمن حمایت از بیماران سرطانی استفاده و برخی نیز برای دریافت خدمات درمانی به استان های همسایه مراجعه می کنند به گونه ای که همین امر باعث شده است تا آمار دقیق از بیماران سرطانی استان نداشته باشیم.
دکتر فلوریا انفرادی با بیان اینکه سرطان دستگاه گوارش شامل سرطانهای مری و معده شایع ترین این نوع بیماری در استان ۸۶۳ هزار نفری است، می گوید: سرطان گوارش بیشتر در مناطق جغرافیایی شمال و شمال شرق کشور همانند خراسان شمالی شایع است و به تغذیه نامناسب همانند مصرف غذاهای شور و مصرف دخانیات بر می گردد.
وی می افزاید: همچنین سرطان پوست نیز با توجه به تماس دامداران با دام ها از دیگر سرطان های شایع در استان است.
انفرادی با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد سرطانها با خود مراقبتی قابل پیشگیری است، یادآور می شود: بسیاری از بیماران متاسفانه دیر به پزشک مراجعه می کنند، در حالی که متخصصان سرطان معتقدند این بیماری در صورت تشخیص در مراحل اولیه، قابل درمان و کنترل است.
وی می افزاید: تنها کمی ورزش، تغذیه سالم، دوری از دخانیات، استفاده از سبزی های تازه، گنجاندن غذاهای فیبردار در رژیم غذایی از راه حل های ساده برای بیمه شدن بدن در برابر حمله غده های سرطانی است.
براساس اعلام رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی عطوفت خراسان شمالی، تاکنون سه هزار و ۶۲۰ بیمار سرطانی در استان شناسایی شده است که از این تعداد حدود ۸۰۰ بیمار مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۱۳۰ نفر هم مددجوی بهزیستی هستند و مابقی بیماران از سوی خیران کمک میشوند.
این انجمن روزانه ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال برای خرید داروهای مورد نیاز بیماران سرطانی در خراسان شمالی هزینه میکند.
خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.
بر اساس آخرین آمار ثبت احوال خراسان شمالی، جمعیت استان ۹۹۳ هزار و ۵۵۵ نفر شامل ۴۹۹ هزار و ۱۸۰ نفر مرد و ۴۹۴ هزار و ۳۷۵ نفر زن است که ۵۵۷ هزار و ۵۵۹ نفر ساکن شهرها و ۴۳۵ هزار و ۹۹۶ نفر ساکن روستاها هستند.
نظر شما