به گزارش ایرنا، تیم ملی فوتبال ایران در پنجره اخیر فیفا ۲ بازی را مقابل تیمهای عراق و امارات برگزار کرد که به ۲ پیروزی یک بر صفر منجر شد. شکستِ عراق، صعود ایران به جام جهانی را مسجل کرد و برد مقابل امارات، شاگردان دراگان اسکوچیچ را در صدر جدول ردهبندی گروه نگه داشت.
در بازی مقابل امارات با وجود قطعی شدن صعود، دراگان اسکوچیچ از تمام نفرات اصلی خود بهره برد و تنها تغییر حضور میلاد محمدی به جای شجاع خلیلزاده محروم بود. برخی توقع داشتند در این مسابقه اسکوچیچ از نفراتی استفاده کند که کمتر به کار گرفته شده بودند.
ملیپوشان باید در فروردینماه ۲ بازی دیگر خود در دور نهایی انتخابی را هم برگزار کنند که خلاف باور عموم اصلا بازیهای تشریفاتی نیست و موفقیت در آنها برای تیم ملی میتواند بسیار مهم باشد. اما دلیل این اهمیت چیست؟
قرعهکشی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر دوازدهم فروردینماه ۱۴۰۱ به انجام خواهد شد. این قرعهکشی بر اساس سیدبندی تیمهای حاضر در مسابقات خواهد بود. سیدبندی نیز با توجه به آخرین رنکینگ اعلامی فیفا در فروردینماه است. ایران در حال حاضر تیم بیست و یکم جهان است و شاید در رنکینگ اعلامی طی چند روز آتی یک پله صعود هم در کار باشد.
وضعیت کنونی ملیپوشان در رنکینگ فیفا به گونهای است که ما مانند جام جهانی ۲۰۱۸ در سید سوم قرار خواهیم گرفت اما احتمال دارد نتایج ۲ بازی باقیمانده جایگاه ما را به نحوی دچار تغییر کند که بتوانیم به سید دوم صعود کنیم. حضور در سید دوم یعنی شانس بیشتر برای قرار گرفتن در گروهی بهتر و رویارویی با تیمهای قدرتمندِ کمتر.
تیمهای سید یک تقریبا تکلیفشان مشخص شده است. فعلا بلژیک، برزیل، فرانسه، انگلیس، آرژانتین و اسپانیا به طور قطع در سید یک هستند. از بین پرتغال و ایتالیا در بهترین شرایط یک تیم صعود میکند و هر کدام موفق به انجام این کار شوند دیگر تیم سید یک خواهند بود. اگر هم هیچکدام صعود نکنند نوبت به دانمارک خواهد رسید تا به سید یک بیاید.
امکان حضور ایران در سید دوم بسیار اندک است. فعلا تیمهای دانمارک، هلند، آلمان، سوئیس، کرواسی حضور خود را در جام جهانی قطعی کردهاند؛ البته ممکن است دانمارک به سید یک برود. تیمهای آمریکا، مکزیک، کلمبیا، اروگوئه هنوز به جام جهانی صعود نکردهاند. آمریکا و مکزیک وضعیت خوبی دارند اما کلمبیا و اروگوئه کار سختی برای صعود خواهند داشت. سوئد، ولز و سنگال نیز جلوتر از ایران در ردهبندی هستند. سوئد و ولز در پلیآف حضور دارند و سنگال نیز صعودش به جام جهانی قطعی نشده است.
اگر دانمارک در سید یک قرار داشته باشد چهار تیم حضورشان در سید دوم قطعی است. از بین آمریکا، مکزیک، کلمبیا، اروگوئه، سوئد، ولز و سنگال باید سه تیم نهایتا به جام جهانی راه پیدا کند تا ایران در سید دوم جای داشته باشد. حال اگر دانمارک به سید دوم بیاید کار سختتر از این خواهد شد و از بین تیمهایی که برشمردیم تنها ۲ تیم میبایست جهانی شوند که احتمال وقوعش بسیار ناچیز است. پس امکان قرار گرفتن ایران در سید دوم بسیار ضعیف است. البته که باید این نکته را هم در نظر داشت که ایران در صورت پیروزی در ۲ دیدار پیش رویش میتواند در جدول فیفا کمی اوضاعش را بهبود ببخشد که این به نتایج دیگر تیمها هم بستگی دارد. در همین پنجره تیمهایی مثل کلمبیا عملکرد ضعیفی داشتند.
روی کاغذ ممکن است ایران در سید چهارم هم جای بگیرد اما با توجه به نتایج تیمهایی که در اطراف ایران هستند و همچنین امتیازی که در رنکینگ فیفا به خود اختصاص دادیم وقوع چنین حالتی بسیار بعید و دور از ذهن است.
نظر شما