سعید رحیمی، روز چهارشنبه درهمایش «یک قدم برای تالاب» که از سوی اداره کل محیطزیست استان اصفهان و با مشارکت نهادهای مرتبط بهطور مجازی برگزار شد، افزود: نشانههای ظهور بیماری در کودکان و تاثیر پذیری سلامت اهالی از ریز گردهای سمی که بدلیل فعالیت برخی صنایع به تالاب راه پیداکرده است این موضوع را اثبات میکند.
فرایند صدور مجوز برای معادن مستقر در تالاب گاوخونی بازبینی شود
فرماندار جرقویه نیز مشارکت شهرستانهای همجوار تالاب گاوخونی را برای رفع چالشهای مربوط به آن را ضروری دانست و افزود: فرایند صدور مجوز برای معادن مستقر در تالاب گاوخونی بازبینی شود.
محسن ریاحی با ابراز نگرانی در خصوص پیامدهای خشکی تالاب گاوخونی، اظهار داشت: حقابه تالاب گاوخونی اصفهان حقالناس است که باید به مردم داده شود.
تالاب گاوخونی، آنی و فوری به آب نیاز دارد
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه اهمیت رهاسازی آب برای نجات محیطزیست مغفول مانده است، افزود: به اهمیت رهاسازی آب برای محیطزیست را نهتنها اولویت ندادیم بلکه این مساله را حتی در اولویتهای دوم و سوم و چندم قرار ندادیم که نتیجه این بی تدبیری و بی دقتی در زمان حال و آینده گریبان ما را میگیرد.
عباس مقتدایی تصریح کرد: نیاز آنی و فوری تالاب گاوخونی آب است و این مسئله در قانون پیشبینیشده و در فهرست منابع و مصارفی که در وزارت نیرو تدوین میشود آمده است، بنابراین حقابه زیستمحیطی زایندهرود باید در اولویت برنامههای دیگر موردتوجه قرار بگیرد.
وی بابیان اینکه با رهاسازی آب، طبیعت میتواند خود را بازسازی و بازتولید کند و نواقصی که به وجود آمده را جبران کند، افزود: اگر به سیر طبیعت ضربه زده شود در طول زمان زیان آن متوجه خودمان خواهد بود.
تالاب گاوخونی؛ چشم استان اصفهان و فلات مرکزی است
مقتدایی اهمیت تالاب گاوخونی برای استان و فلات مرکزی را بهمثابه چشم برای انسان دانست و افزود: به دلیل برخی بیتدبیریها، نهتنها از چشم نصف جهان حفاظت نکردهایم، بلکه ضربههای کاری به آن وارد کردهایم.
این نماینده مجلس به ایجاد ساختارهای جدید در دولت سیزدهم برای رفع چالشها اشاره و بیان کرد: امیدواریم با سرعت بخشیدن به این ساختارها همچنین با مراقبتهای محلی و اقدامات ملی بتوانیم چالشهای زایندهرود و پیامدهای زیستمحیطی آن را رفع کنیم.
همچنین معاون عمرانی استانداری اصفهان، به برگزاری جلسات متعدد باهدف احیای زایندهرود اشاره و بیان کرد: راهکارهای مختلفی تدوینشده که هدف نهایی آن احیای رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی خواهد بود، اگر این موضوع حل شود بقیه مشکلات زیستمحیطی نیز برطرف خواهد شد.
مهران زینلیان، افزود: مبنا و الگوی توسعه استان باید بهگونهای باشد که به بخشهای دیگر ازجمله محیطزیست آسیب وارد نشود.
به گزارش ایرنا، همایش «یکقدم برای تالاب» به مناسبت روز جهانی تالابها، از سوی سازمان محیطزیست استان اصفهان و با مشارکت نهادهای مرتبط بهطور مجازی برگزار شد.
تالاب بینالمللی گاوخونی واقع در شرق اصفهان یکی از بزرگترین و مهمترین تالابهای ایران محسوب میشود که در طول تاریخ علاوه بر ایجاد فضای فرحبخش در شرق اصفهان، مامنی برای پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بوده است.
این تالاب منطقهای به وسعت ۴۷۶ کیلومترمربع در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپههای شنی قرار دارد که حقابه آن، نزدیک به ۲۰ سال تخصیص داده نشده است.
برداشتهای بیرویه و غیرقانونی در بالادست، کاهش آب ورودی، تغییر اقلیم و خشکسالی و تامین نشدن حقابههای طبیعی ازجمله چالشهایی است که حیات این تالاب را به خطر انداخته و به گفته مسوولان و کارشناسان محیطزیست، ادامه این روند میتواند تالاب گاوخونی را به کانون تولید گردوغبار تبدیل کند و تا شعاع زیادی را تحت تاثیر قرار دهد.
کنوانسیون بینالمللی رامسر امسال برای روز جهانی تالابها شعار «تالابها را ارج نهیم، مدیریت کنیم، احیا کنیم و دوست بداریم» را انتخاب کرده است. این کنوانسیون محور کمپین سال ۲۰۲۲ را «اقدام برای تالابها» عنوان کرده و از همه کشورهای عضو و دوستداران محیطزیست در سراسر دنیا خواست تا سرمایهگذاری مالی، انسانی و سیاسی برای نجات تالابهای جهان از ناپدید شدن و احیای تالابهایی که تخریبشده را جدی بگیرند.
۵۱ سال پیش، در چنین روزی(روز جهانی تالابها) نمایندگان ۱۸ کشور باهدف افزایش توجه به تالابهای سراسر دنیا در هتل قدیم رامسر گرد هم آمدند و کنوانسیون بینالمللی رامسر را تصویب کردند.
نظر شما