به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، فرماندار شهرستان کیار در این برنامه فرهنگی با اشاره به اینکه پایبندی به اعتقادات دینی و معنوی موجب اعتلای انسان میشود و او را از بدیها دور نگه میدارد، گفت: اگر خانوادهها به دنبال موفقیت فرزندان خود هستند لازم است آنان را بهگونهای تربیت کنند که اعتقادات و معنویت در وجودشان پرورش یابد.
سید شجاع زیلابی با بیان اینکه تربیت معنوی و اعتقادی در کاهش ناهنجاریهای فردی و اجتماعی اثرگذار است، افزود: بنا به گزارش محققان حوزه جرمشناسی، عمده جرائم و ناهنجاریهای اجتماعی ریشه در بیاعتقادی دارد.
وی با قدردانی از فعالیت رابطان نماز ادارات تصریح کرد: برپایی نماز و توجه به ترویج فرهنگ دینی موضوعی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
امامجمعه شلمزار نیز در ادامه این اجلاس بر ضرورت ترویج فرهنگ نماز و معنویت در جامعه تاکید کرد و گفت: از جمله عللی که موجب تحرک، پویایی و نشاط در خانواده و جامعه شده و مانع ترویج منکرات میشود، نماز است از این رو لازم است مباحث آموزشی نماز همواره در خانوادهها مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام یدالله زمانی با اشاره به اینکه نگاه جامعه به افراد، مادی است و افراد ثروتمند به عنوان انسانهای الگو و برتر دیده میشوند، افزود: این نگاه در حالی در جامعه شکل گرفته است که بنا به گفته پیامبر اسلام(ص) عاقلترین افراد کسانی هستند که خداشناستر و خداپرستتر باشند و متاسفانه علت بسیاری از معضلات اجتماعی، کمبودها و نواقص به همین نادیده گرفتن قدر معنوی در افراد باز میگردد.
وی تصریح کرد: نماز همانند چشمهای زلال درون انسان را پاک میکند و نماد ظاهری این پاکی نیز در اخلاق و منش افراد آشکار میشود و اگر امروز نوعی بینمازی در جامعه دیده میشود ناشی از بیاعتمادی به برخی کارگزاران و تصمیمگیریهای غلط آنان است چراکه تناقض میان رفتار و گفتار همین افراد موجب بیاعتمادی عمومی شده است.
زمانی با بیان اینکه عموم مردم به طور ذاتی خداشناس و خداپرست هستند و اگر امروز دینگریزی دیده میشود به معنی بیدینی نیست، یادآور شد: باید کاستیها جبران و با اعتمادسازی شرایط برای نهادینه شدن نماز میان مردم به ویژه جوانان و نوجوانان فراهم شود.
وی در ادامه از مساجد به عنوان کانون هدایت و وحدت یاد کرد و گفت: برای رونق مساجد ضروری است که کارآمدی آن تقویت شود و کانونهای فرهنگی، پایگاههای بسیج و هیات امنا فعالانهتر عمل کنند تا جذب افراد به مسجد افزایش یابد که این موضوع اثری بسزا در افزایش معنویت و وظیفهشناسی مردم دارد.
امامجمعه شلمزار نقش والدین در آموزش نماز به فرزندان و اقامه نماز در خانواده را متذکر شد و افزود: همانگونه که والدین در این امر و در قبال اعضای خانواده مسئولیت دارند، مدیران نیز در برابر زیرمجموعه خود باید مسولیتپذیر بوده و به ترویج نماز و نهادینه شدن آن بپردازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در سخنانی نماز را عاملی محکم در بازدارندگی افراد از حرکت در مسیر پلیدیها و اشتباهات دانست و گفت: اجرای برنامههای فرهنگی میتواند اندیشههای دینی را به شکلی بنیادی در جامعه ترویج دهد.
ابراهیم شریفی افزود: انجمنهای فرهنگی و مجموعه مدیریتی این اداره کل در شهرستانها آمادگی دارند با همکاری آموزش و پرورش برای ترویج فرهنگ نماز در مدارس، برنامههای مشترکی را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه مباحث مربوط به ترویج فرهنگ نماز نباید به سمت دولتی شدن پیش برود، تصریح کرد: با این وجود دستگاههای دولتی فعال در این حوزه موظف به بسترسازی و ایجاد زمینه فعالیت عموم مردم در این راستا هستند.
شریفی یادآور شد: در سال جاری با وجود محدودیتهای کرونایی در تمام شهرستانهای استان برنامههای فرهنگی مرتبط با نماز اجرایی شد و امید میرود با برنامهریزیهای مناسبتر بتوان برنامههای خلاقانه موثر دیگری با موضوع نماز را در استان به اجرا گذاشت.
به گزارش ایرنا، در هفتمین اجلاس نماز، مسجد و مهدویت شهرستان کیار از تعدادی از مروجان نماز، موذنان و خادمان مساجد تجلیل شد.
نظر شما