به گزارش ایرنا محمد جواد اشرفی روز پنجشنبه در آیین روز جهانی تالابها در تالاب شیمبار که با حضور جمعی از فعالان محیط زیست و ساکنان اطراف آن برگزار شد بیان کرد: برای سال ۱۴۰۱ بهبود تالاب شیمبار را در برنامه کاری داریم و توجه به تامین و نگهداشت آب این تالاب بسیار اهمیت دارد، در این راستا از نظرات حاشیه نشینان تالاب شیمبار استفاده خواهیم کرد.
وی گفت: در زلزله اندیکا نهایت همکاری را با ساکنان شیمبار داشتیم تا ساخت خانههای زلزله زدگان شتاب بگیرد.
اشرفی با بیان اینکه تالابها بزرگترین ثروت خداوند هستند تا بتوانیم با مدیریت آنها زندگی مطلوبی را داشته باشیم ادامه داد: اگر امروز تالابها دستخوش تغییرات زیادی شدهاند به دلیل بی توجهی به این هدیه خداوندی است.
وی گفت:گذشتگان و ساکنان اطراف تالاب شیمبار در دهه های گذشته حیات بسیار بهتری داشته و حیوانات زیادی در این تالاب زندگی می کردند اما به دلیل دخالت انسانی تالابها دستخوش تغییر شدهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد:اگر امروز حساسیتی از سازمان حفاظت محیط زیست برای نگهداری تالاب ابراز میشود برای منافع مردم است، و اگر محیط بانان با تمام وجود از تالابها محافظت میکنند برای نگهداشت تالاب است.
اشرفی افزود: ارتقای کیفیت زندگی ساکنان اطراف تالاب شیمبار هدف این سازمان است و در این راستا به بحث سلامت و رفاه مردم بسیار ارزش قایل هستیم.
وی بیان کرد: این سازمان مانع هیچگونه خدمات رسانی در این منطقه نخواهد شد چرا که توانمند سازی ساکنان اطراف تالاب از اهداف این سازمان است و آموزش ، سلامت، بهداشت و ایجاد مسیرهای تردد از نیازهای روستاییان است و باید برای بهبود زندگی مردم این مناطق نهایت تلاش را داشته باشیم.
۱۳ بهمن مصادف با ۲ فوریه، روز جهانی تالاب ها نام گرفته است. درسال ۱۳۴۹ خورشیدی در چنین روزی در شهر رامسر، معاهدهای جهانی برای حفاظت از تالاب ها به تصویب رسید که به کنوانسیون رامسر مشهور است.
تالابهای بینالمللی شادگان و هورالعظیم، و نیز تلابهای بامدژ ، میانگران و شیمبار از جمله تالابهای مهم خوزستان هستند.
نظر شما