۱۵ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۲۲
کد خبر: 84638044
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اروپا در «آتش‌بس» شکننده با کرونا

۱۵ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۲۲
کد خبر: 84638044
اروپا در «آتش‌بس» شکننده با کرونا

تهران- ایرنا- سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: اروپا در مبارزه با کرونا وارد وضعیت مشابه «آتش بس» شده است که تنها در صورت ادامه یافتن کارزار واکسیناسیون و نظارت دقیق بر سویه‌های جدید این ویروس، ادامه خواهد یافت.

به گزارش روز جمعه ایرنا، کشورهای اروپایی همگام با تلاش برای تشویق افراد بیشتری به تزریق واکسن و حتی در مواردی وادار کردن اجباری آنان، از ابتدای ماه فوریه (۱۲ بهمن) به کاستن از تدابیر سختگیرانه و محدودیت‌های پیشگیرانه اقدام کردند.

پس از انگلیس و دانمارک، فرانسه، نروژ و سپس فنلاند و سوئد تدابیر پیشگیرانه خود را کاهش دادند. شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت این وضعیت را مشابه اعلام آتش‌بس در جنگ خواند و البته در مورد کاهش فعالیت کارزار واکسیناسیون عمومی و هوشیاری در مواجهه با سویه‌های جدید ویروس کرونا، هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «هانس کلوگه» مدیر اروپایی سازمان جهانی بهداشت معتقد است: همه‌گیری پایان نیافته است اما ما در وضعیت خاص کنترل آن قرار گرفته‌ایم و نباید این فرصت را از دست بدهیم.

وی در نشست خبری برخط روز پنجشنبه عنوان کرد: این دوره برخورداری حفاظت در بالاترین سطح در برابر کرونا شبیه یک «آتش‌بس» است که می‌تواند صلح پایدار را به ارمغان آورد. این دوره به مدد ایمنی ناشی از واکسیناسیون، پایان یافتن فصل سرما و سویه کمتر خطرناک کرونا موسوم به اُمیکرون ایجاد شده است.

در حالی که تعدادی از کشورهای اروپایی محدودیت‌های پیشگیرانه در مقابله با کرونا را به میزان قابل توجه کاهش داده اند، کلوگه اعلام کرد: این آتش‌بس تنها در صورت ادامه فعالیت کارزار واکسیناسیون و هوشیاری در مورد سویه‌های جدید ویروس کرونا پایدار خواهد بود.

وی ادامه داد: بروز سویه‌های جدید این ویروس اجتناب ناپذیر است اما پاسخ درست به آن بدون اعمال تدابیر مخل فعالیت های عادی که پیشتر نیازمند آن بودیم، ممکن است.

۵۲ کشور در منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت قرار می گیرند که تعدادی از آنها در منطقه مرکزی آسیا قرار دارند. هرچند که نرخ ابتلا در این کشورها به شدت در حال افزایش است، اما وضعیت هشداردهنده در آنها حاکم نیست.

تنها در هفته گذشته نزدیک به ۱۲ میلیون مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ در این منطقه به ثبت رسیده است که این میزان در دو سال گذشته و از آغاز همه‌گیری افزایش قابل توجهی داشته است.

شاخه اروپایی سازمان جهانی بهداشت از مقامات کشورهای این منطقه خواسته است بر حفاظت از جمعیت آسیب‌پذیرتر تمرکز کنند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری بتدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد. به تازگی سویه جدیدی از این ویروس در جهان شایع شده که مسری‌تر از سویه‌های قبلی است و سازمان جهانی بهداشت جمعه (۵ آذر) واژه یونانی اُمیکرون را برای آن برگزید. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha