استبداد ورزشی از نوع آمریکایی

تهران - ایرنا - روادید ۶ نفر از اعضای تیم کشتی آزاد کشورمان از سوی کشور آمریکا صادر نشده و به نظر می‌رسد مسوولان سیاسی ایالات متحده بدون توجه به دوستانه بودن این مسابقه، سیاست‌ نخ‌نما استبدادی را یک‌بار دیگر به میدان ورزشی کشاندند و این موضوع را در المپیک زمستانی چین هم می‌بینیم.

به گزارش ایرنا، بعد از افتخارآفرینی ملی‌پوشان کشتی آزاد کشورمان در پیکارهای جهانی سال ۲۰۲۱ نروژ و شکست تعدادی از قهرمانان نامدار آمریکا از جمله دیوید تیلور و جی دن کاکس برابر حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور و همچنین کسب طلای وزن ۱۲۵ کیلوگرم جهان از سوی امیرحسین زارع در غیاب گیبل استیوسون، بوریس بومگارتنر رییس فدراسیون کشتی آمریکا در محل مسابقات به صورت رسمی از تیم ملی کشتی کشورمان برای برگزاری دیدار دوستانه دعوت بعمل آورد. البته پیش از آن نیز آمریکا درخواست‌هایی را برای حضور تیم کشتی آزاد کشورمان داده بود.

نکته مهم دعوت تیم ملی کشتی آزاد کشورمان از سوی فدراسیون کشتی این کشور است و تنها قرار بود یک مسابقه دوستانه ورزشی باشد و به طور حتم در کنار آن جذابیت رویارویی بزرگان کشتی دنیا در غالب ۲ تیم با چاشنی انتقام، موضوعی است که شاید چشم میلیون‌ها بیننده ورزشی و کشتی دوست به برخی مبارزه‌های این مسابقه بود.

از سوی دیگر سایت رسمی فدراسیون کشتی آمریکا نوشت، این فدراسیون به عنوان نهاد ملی حاکم بر کشتی ایالات متحده هیچ گونه دخالتی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به صدور روادید ندارد.

دیدار دوستانه تیم‌های ملی کشتی آزاد ایران و آمریکا قرار بود ۲۳ بهمن‌ (۱۲ فوریه) ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در زمین «گلاوب لایف» در «آرلبنگتون» تگزاس برگزار شود. حتی ۲۷ هزار بلیت نیز قرار بود برای این مسابقه به فروش برسد که بخشی از آن فروخته شده بود. کمترین قیمت بلیت در نظر گرفته شده برای این مسابقه ۱۵ دلار بود.

اما خبری روز سه‌شنبه در رسانه‌های کشورمان مبنی بر صادر نشدن ویزا برای ۶ نفر از اعضای تیم کشورمان منتشر شد. پیش از این نیز «علیرضا دبیر» رییس فدراسیون کشتی کشورمان اعلام کرده بود که در صورت صادر نشدن روادید حتی یک نفر از اعضا، تیم ملی کشتی آزاد کشورمان به آمریکا سفر نخواهد کرد. موضوعی که دبیر آن را در نامه‌ای رسمی به فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرد.

«محمدابراهیم امامی» سخنگوی  فدراسیون کشتی روز گذشته اعلام کرد: مجید داستان و کامران قاسمپور به عنوان دو کشتی‌گیر اصلی، احسان امینی مربی تیم ملی، محمد مصلایی‌پور داور المپیکی، حجت کریمی سرپرست و علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی نفراتی بودند که روادید آمریکا برای آن‌ها صادر نشد.

جای سووال است که علت اصلی صادر نشدن روادید ۲ کشتی گیر که یکی از آنان قهرمان سال ۲۰۲۱ جهان است و سایر اعضای تیم چه می‌تواند باشد؟ به طور حتم چیزی جز دخالت دادن مسایل سیاسی به میادین ورزشی است؟

موضوعی که آمریکا در آن ید طولایی دارد و پیش از این نیز برخی تیم‌های ورزشی کشورمان مانند والیبال و وزنه‌برداری نیز ساعت‌ها در فرودگاه‌های این کشور معطل شده بودند.

سیاست‌های خصمانه ترامپ رییس جمهور سابق ایالات متحده و منع حضور اتباع برخی کشورها از جمله ایرانیان در آمریکا و صادر نشدن روادید برای تیم‌های ورزشی کشورمان در آمریکا نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در این رابطه مسبوق به سابقه هستند و متاسفانه با دخالت دادن مسایل سیاسی در میادین ورزشی، جذابیت‌ها و زیبایی‌های ورزش را با چنین اعمالی خدشه‌دار و زشت جلوه داده‌اند.

البته در روزهای گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی و وابسته به رژیم صهیونیستی با ترجمه مصاحبه علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی که در رابطه با سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا صحبت کرده بود، به برخی حاشیه‌ها دامن زده و احتمال صادر نشدن روادید برای دبیر و برخی نفرات تیم ملی کشتی کشورمان وجود داشت موضوعی که دخالت سیاست‌مردان و تصمیم‌گیران این کشور را در مسایل ورزشی عیان‌تر ساخته است. 

فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرده که از اینکه ایران تصمیم گرفته است در مسابقه بالپارک مقابل تیم ما شرکت نکند، بسیار ناامید است. همانند ۱۶ بار قبلی که ایران از سال ۱۹۹۵ در ایالات متحده به رقابت پرداخته، این رویداد نیز قرار بود برای حسن نیت از طریق ورزش و به عنوان فرصتی برای ورزشکاران دو کشور برای رقابت در بالاترین سطح برگزار شود.

اعلام آمادگی فدراسیون کشتی کشورمان برای حضور در آمریکا و برگزاری مسابقه دوستانه با تیم ملی کشتی آزاد این کشور، حسن نیت فدراسیون کشتی کشورمان برای رقابت برابر ورزشی بین ۲ کشورمان را نشان می‌دهد که متاسفانه سیاستمداران آمریکایی در چند دهه گذشته فاقد آن بوده و از هر فرصتی برای ضربه زدن به نظام و مردم بهره‌برداری می‌کنند.

 در مقابل فدراسیون کشتی کشورمان در اقدامی به موقع سفر تیم ملی کشتی آزاد کشورمان را به آمریکا لغو کرد.

استبداد ورزشی از نوع آمریکایی

علیرضا دبیر در دلایل حضور نیافتن خود به فدراسیون کشتی آمریکا اعلام کرد: بسیار متأسفم اعلام کنم که تیم ملی کشتی جمهوری اسلامی ایران بدلیل  صادر نشدن روادید به ۶ نفر از اعضای این تیم، عملا امکان حضور و شرکت در مسابقه دوستانه با تیم ملی آمریکا را ندارد.

متاسفانه صادر نشدن روادید از سوی مقامات کشور شما به رغم تمامی مقدمات انجام شده از سوی اعضاء تیم ایران و ارائه همه مدارک لازم و پیگیری‌های مکرر بعدی رقم خورده است.

 ناخرسندم که اعلام کنم تا این لحظه ویزای ۲ کشتی‌گیر، مربی تیم، سرپرست تیم و داور المپیکی فدراسیون و اینجانب بعنوان رییس فدراسیون صادر نشده است و لذا چاره‌ای جز اعلام لغو سفر برای اینجانب باقی نمانده است.

همچنین مایلم اعتراض خود را نسبت به برخورد غیرمحترمانه و دور از ادب برخی عوامل سرکنسولگری آمریکا در دبی با سرپرست تیم ملی کشتی ایران که ایشان را حدود ۵ ساعت تحت مصاحبه‌ بازجویی‌گونه قرار دادند، اعلام‌ نمایم.

در کنار موضوعی که برای کشتی کشورمان ایجاد شده می‌توان به نمونه دیگری اشاره کرد و آن هم تحریم بازی‌های المپیک زمستانی 2022 پکن از سوی آمریکا است.

کاخ سفید اعلام کرد که  مقامات رسمی دولت آمریکا المپیک زمستانی  پکن را به دلیل مسائل حقوق بشری چین تحریم می‌کنند، این در حالی است که ورزشکاران آمریکایی می‌توانند به چین سفر کنند و در مسابقات نیز شرکت کنند.

این اقدام آمریکا نمونه بارز استفاده ابزاری از رویداد المپیک برای دستیابی به مقاصد قدرت طلبانه، افزایش تنش‌ها و ترویج استبداد در جهان است.

گذشته از دخالت مسایل سیاسی در این دیدار دوستانه کشتی، حضور نداشتن ۲ نفر از یک تیم ۱۰ نفره برابر یک تیم 10 نفره توجیهی نمی‌تواند داشته باشد. به طور حتم غیبت 2 عضو از یک تیم 10 نفره از همان ابتدا انگیزه و جذابیتی که ممکن است در مسابقه ورزشی وجود داشته باشد را خواهد گرفت.   

سایت فدراسیون آمریکا نیز پیش از این ترکیب ۲ تیم را به این شرح اعلام کرده بود:

۵۷ کیلوگرم: توماس گیلمن (آمریکا) - علی‌رضا سرلک (ایران)
۶۱ کیلوگرم: دیتون فیکس (آمریکا) - مجید دستان یا محمد رمضان‌پور (ایران)
۶۵ کیلوگرم: یانی دیاکومیهالیس (ایالات متحده آمریکا) - رحمان عموزاد خلیلی (ایران)
۷۰ کیلوگرم: جیمز گرین (آمریکا) - امیرمحمد یزدانی چراتی یا عرفان الهی (ایران)
۷۴ کیلوگرم: جیسون نولف (آمریکا) - یونس امامی (ایران)
۷۹ کیلوگرم: جردن باروز (آمریکا) - محمد نخودی (ایران)
۸۶ کیلوگرم: زاهد والنسیا (آمریکا) - حسن یزدانی چراتی (ایران)
۹۲ کیلوگرم: جیدن کاکس (آمریکا) - کامران قاسم‌پور (ایران)
۹۷ کیلوگرم: کایل اسنایدر (آمریکا) - مجتبی گلیج (ایران)
۱۲۵ کیلوگرم – نماینده آمریکا بعدا اعلام می‌شود - امیرحسین زارع (ایران)

به دعوت فدراسیون کشتی آمریکا قرار بود «محمدهادی ساروی» فرنگی‌کار وزن ۹۷ کیلوگرم کشورمان و دارنده مدال برنز المپیک و طلای قهرمانی جهان نیز آزادکاران را در این سفر همراهی کند و برابر آنجلو هنکوک دارنده مدال برنز جهان نیز قرار گیرد.

در این مقال بد نیست نقبی به گذشته و 5 سال پیش بزنیم. جام جهانی ۲۰۱۷ کشتی آزاد در کرمانشاه در همان سالی برگزار شد که ترامپ دقیقا قانون منع حضور اتباع برخی کشورها را به تصویب رسانده بود.

اما دولت کشورمان در نهایت با اعلام اینکه مسابقات ورزشی با سیاست جدا است روادید حضور تیم ملی کشتی آمریکا را صادر کرد و این تیم بدون هیچ مشکلی در کشورمان حضور پیدا کرد و حتی «جردن باروز» آزادکار نامدار آمریکایی‌ها از حضور در ایران به عنوان سفر فراموش نشدنی یاد کرد و میهمان نوازی مردم عزیز کرمانشاه و به خصوص تماشاگران پرشور این خطه تا سال‌ها در یاد و خاطره آزادکاران آمریکایی باقی خواهد ماند.

بازگشت به 33 سال پیش

بوریس بومگارتنر رییس فدراسیون کشتی آمریکا، همانی آزادکاری است که در فینال سنگین وزن پیکارهای جهانی ۱۹۸۹ مارتینی سوییس مغلوب پهلوان باشی ایران مرحوم «علیرضا سلیمانی» شد.

سلیمانی وقتی که از سکوی قهرمانی مسابقه‌های کشتی آزاد قهرمانی سال ۱۹۸۹جهان در شهر مارتینی سوییس بالا رفت و مدال طلای جهان را بر گردن آویخت، «بروس بومگارتنر» از آمریکا نایب قهرمان شد و «اصلان بیک خادراتسف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق بر سکوی سوم ایستاد و در این حالت پرچم ایران بالاتر از پرچم کشورهای آمریکا و شوروی سابق به اهتزار درآمد و بار دیگر، تاریخ برای کشتی ایران تکرار شد. 

چرا که جهان پهلوان غلامرضا تختی در مسابقه‌های قهرمانی جهان در مسابقه‌های قهرمانی سال ۱۹۵۴ جهان در توکیو ژاپن موفق شد با کسب مدال طلای جهان، بالاتر از «بوریس کولایف» از اتحاد جماهیر شوروی سابق و «جک بابلر» از آمریکا قرار گیرد و پرچم ایران بالاتر از پرچم‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکا قرار گرفت. طلای سلیمانی نخستین طلای ورزش ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

«امیرحسین زارع» آزادکار جوان وزن 125 کیلوگرم کشورمان در پیکارهای جهانی 2021 نروژ توانست بعد از 32 سال کشتی آزاد کشورمان را در پیکارهای جهانی و در سنگین وزن صاحب مدال طلا کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha