به گزارش ایرنا، سیدحسین شاهچراغ روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان سمنان با اشاره به محدودیت های شیوع ویروس کرونا در زمینه آموزش های مهارتی بیان کرد: تغییر نحوه آموزش از حضوری به مجازی فرصت شرکت در برخی از دوره های آموزشی را برای علاقمندان و دانشجویان فراهم کرد و با دریافت مجوز از ستاد کرونا استان کلاس های حضوری تعدادی از رشته ها با ۵۰ درصد ظرفیت کارگاهی برگزارشد.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون یک میلیون و ۷۸۶ هزار و ۹۷۵ نفرساعت و ۱۶ هزار و ۳۷ نفردوره آموزش های مهارتی را در استان سمنان فراگرفتند که از این تعداد چهارهزار و ۵۷۴ نفر خانم و ۱۱ هزار و ۴۶۳ آقا بودند.
شاهچراغ ادامه داد: ۲۲ درصد دانش آموختگان در کشور و ۴۵ دانش آموختگان استان سمنان بیکار هستند و با همکاری دانشگاه سمنان و دیگر دانشگاه های استان یکهزار و ۱۱۵ نفر از دانشجویان آموزش های مهارت به صورت مجازی دریافت کردند.
وی اضافه کرد: هدف کنونی بر گسترش مهارت آموزی در جامعه با تمرکز بر دانشجویان و مردم است همچنین طرح آموزش شاغلان با هدف حفظ کسب و کار موجود و مهارت آموزی، حفظ اشتغال را به همراه دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان تصریح کرد: با هدف گسترش مهارت آموزی از ابتدای سال تا کنون ۳۰ مرکز جوارکارگاهی در صنایع استان سمنان ایجاد شد و شمار این مراکز جوارکارگاهی به ۳۸ مرکز در استان سمنان رسید.
شاهچراغ در خصوص گروه های هدف آموزش اظهارکرد: خانواده های آسیب دیده از اعتیاد، خانواده ها و افراد دارای معلولیت، دانش آموختگان و شاغلان، زنان خانه دار، زنان سرپرست خانوار، زندانیان، عشایر، سربازان و معتادان بهبودیافته با حضور در مراکز آموزشی یا حضور مربیان به مهارت آموزی می پردازند همچنین مهارت آموزی معتادان متجاهر در راستای احیای این افراد و بازگشت به خانواده و جامعه در دستور کار است.
وی مشارکت بخش خصوصی در احیای معتادان متجاهر را ضروری برشمرد و افزود:آموزش معتادان در مراکز ماده ۱۶با جذب مشارکت بخش خصوصی و با هدف حمایت های پس از آموزش شکل می گیرد.
شاهچراغ تصریح کرد: ۴۷ درصد آموزش ها از ابتدای سال تاکنون تقاضامحور و هدفمند، ۲۷ درصد دولتی، ۸ درصد مشارکتی نوع اول همراه با صدور گواهینامه و ۱۸ درصد مشارکتی نوع دوم است همچنین ۲ مرکز مدیریت و مهارت آموزی دانشگاهی فعال شد.
وی، شیوع ویروس کرونا را فرصت مناسب ارتقای مهارت مربیان دانست و اضافه کرد: در این مدت ۱۲ استاندارد شغل و شایستگی توسط مربیان طراحی و مورد تایید سامانه مهارت آموزی کشور قرارگرفت و تالیف پنج کتاب آموزشی و برگزاری ۱۰ دوره افزایش مهارت مربیان در کشور توسط مربیان استان سمنان انجام شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان یادآورشد: رهگیری اشتغال از کارجویان با اشتغال ۵۸ درصدی همراه بود همچنین مسابقه طراحی فرش خودرنگ مهدیشهر، مسابقه آزاد شیرینی سنتی دامغانی و مسابقه طراحی قطعات خودرو تا پایان ۱۴۰۰ برگزار می شود.
شاهچراغ، مسابقات ملی و جهانی مهارت آموزی را در توسعه مهارت آموزی جامعه موثر برشمرد و تصریح کرد: نبود حمایت از مهارت آموزانی که در مسابقات ملی و جهانی صاحب مقام شدند مهاجرت این افراد را درپی دارد و امسال در مسابقات ملی مهارت شرکت کنندگان استان سمنان مدال نقره در رشته سازه های چوبی، مدال برنز در رشته فناوری مد و خیاطی و دیپلم افتخار رشته آشپزی را کسب کردند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان افزود: ۱۰ پروانه تاسیس آموزشگاه آزاد مهارت آموزی و ۴۹ موافقت نامه امسال صادر شد./
نظر شما