به گزارش روز شنبه ایرنا، ونزوئلا و هندوراس روابط دیپلماتیک خود را پس از گسست ۱۲ ساله بار دیگر از سر گرفتند.
روابط کاراکاس و تگوسیگالپا از سال ۲۰۱۰میلادی پس از «کودتا» علیه «مانوئل زلایا» رئیس جمهوری چپگرای سابق هندوراس و همسر «سیومارا کاسترو» رئیس جمهوری جدید هندوراس قطع شده بود.
اما «سیومارا کاسترو» همسر زلایا، پس از تحلیف رسمی در روز پنج شنبه گذشته، بار دیگر سکان کشور را به سوی اتحاد با کشورهای چپگرا متمایل کرد. او در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ماه) در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و به قدرت رسیدن او پایان چرخش قدرت ۱۳۰ ساله بین دو حزب آزادی و ملی بود.
تحلیف کاسترو به حکومت هشت ساله خوان اورلاندو ارناندس متحد سابق ایالات متحده که در دادگاه های این کشور به فساد و ارتباط با قاچاقچیان مواد مخدر متهم شده، پایان داد.
به نوشته افه، برخی کارشناسان معتقدند بازگشت سیومارا به قدرت تلاشی است تا او انتقام همسرش را بگیرد و بی تردید با نیروهای ارتش و آمریکا دچار مشکل خواهد شد.
به نوشته تارنمای صدای آمریکا به اسپانیولی، از سرگیری روابط دیپلماتیک هندوراس و ونزوئلا پس از به قدرت رسیدن سیومارا کاسترو، نقطه عطفی به نفع دولت نیکلاس مادورو محسوب می شود که جایگاه اپوزیسیون ونزوئلا را بیش از پیش تضعیف می کند.
«الفردو میشلانا» کارشناس کانادایی در مصاحبه با این رسانه توضیح داد که چگونه به قدرت رسیدن کاسترو، به عنوان «چرخشی مجدد در سیاست آمریکای لاتین» به سوی جناح چپ به کمک مادورو می آید.
به عقیده این کارشناس مسائل ونزوئلا، جبهه ضد آمریکایی و مردمی چپگرا به تدریج در سراسر مناطق گسترده شده و مجددا به صدایی واحد تبدیل خواهد شد.
سیومارا کاسترو، همسر «مانوئل زلایا» رئیس جمهوری چپگرای سابق هندوراس و هم دوره «هوگو چاوز» رئیس جمهوری فقید ونزوئلاست که به عنوان اولین رییسجمهوری زن هندوراس روز پنجشنبه سوگند یاد کرد.
«ادواردو انریکه ریّنا» وزیر امور خارجه دولت جدید هندوراس به خبرگزاری فرانسه از سرگیری روابط دیپلماتیک با دولت بولیواری ونزوئلا را به طور رسمی اعلام کرد.
به نوشته این رسانه فرانسوی، هیأتی از دولت ونزوئلا روز پنج شنبه با بازگشایی دوباره سفارت این کشور در هندوراس که پیشتر توسط نمایندگان حزب مخالف ونزوئلا به سرکردگی «خوان گوایدو» اشغال شده بود، از سیومارا کاسترو، رئیس جمهوری جدید و چپگرای هندوراس خواستار از سرگیری روابط سیاسی شدند.
روابط سیاسی ونزوئلا و هندوراس از سال ۲۰۱۰، یک سال پس از کودتا علیه دولت چپگرای زلایا، رئیس جمهوری سابق ونزوئلا و همسر کاسترو تعلیق شده بود.
آمریکای لاتین به ویژه در ماه نوامبر ۲۰۲۱ (آبان) شاهد دوره ای فشرده از انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی و محلی بود که چرخشی چشمگیر در سیاست های کشورهای منطقه به وجود آورد. وقوع انتخابات سرنوشت ساز، باعث تقویت جناح چپ و مقابله با مداخلات سلطه طلبانه آمریکایی شد؛ بطوری که تقویت استقلال بیشتر این کشورها، رویای حیاط خلوت آمریکا را بیش از پیش کمرنگ کرد.
نظر شما