نظارت دقیق بر بازار قم با الگوی مشارکت مردمی محقق می‌شود

قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: برای نظارت و رصد هرچه دقیق‌تر بازار کالاهای اساسی مرتبط با بخش کشاورزی در استان، از الگوی کارآمد بسیج مردمی و مشارکت همگانی استفاده می‌کنیم.

محمد رضا حاجی‌رضا روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: انتظار جمعی برای نظارت موثر بر بازار کالاهای اساسی در استان قم به خصوص در بخش محصولات کشاورزی که با تامین غذای مردم ارتباط دارد، مطالبه به حقی است و در همین راستا گروه‌های تعیین شده رصد بازار در قم به نحوی سازمان یافتند که علاوه بر حضور بازرسان، شاهد استفاده از نیروهای مردمی علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه نیز باشیم و از این طریق سطح نظارت‌ها را گسترش دهیم.

وی افزود:در این روش بسیار از محدودیت‌های ناشی از کمبود نیروی انسانی برای کنترل بازار در همه مناطق استان، برطرف می‌شود و شبکه‌ای منسجم از بازرسان و نیروهای مردمی سازمان‌یافته، به صورت شبانه‌روزی بر نحو عرضه کالاهای اساسی مورد نیاز اقشار مختلف در قم نظارت می‌کنند.

وی ادامه داد: نظارت بر بازار و تامین و عرضه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، نیازمند انجام فعالیت گسترده و هدفمند است و در همین رابطه سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر نهادهای متولی ضمن تشکیل جلسه‌های مستمر کاری،‌ تصمیم‌های گرفته شده را به سرعت اجرایی می‌کند که نمونه‌ای از آن در توزیع حجم قابل توجهی از اقلام غذایی همچون برنج و شکر در بازار قم قابل مشاهده‌است.

حاجی‌رضا گفت: در همین رابطه از همشهریان می‌خواهیم هرگونه گران فروشی، کم فروشی و تخلف در زمینه توزیع کالاهای اساسی مرتبط با بخش کشاورزی را به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند تا با هدف تنظیم بازار، برخورد قانونی لازم با متخلفان صورت گیرد.

وی با تاکید بر این که موضوع نظارت و تنظیم بازار کالاهای اساسی استان از جمله ماموریت‌های اصلی سازمان جهاد کشاورزی قم است،‌ افزود: به همین منظور از همه ظرفیت‌ها برای تامین و توزیع اقلام مورد نیاز اقشار مختلف و تامین امنیت غذایی مردم استفاده می‌کنیم. 

 طی روزهای اخیر به منظور تامین بازار ایام پایانی سال توزیع مقدار یکهزار و ۵۰۰ تن برنج از نوع تایلندی، هندی و پاکستانی در استان قم آغاز شده‌است، همچنین مقدار ۶۰۰ تن شکر برای مصارف صنف و صنعت و همچنین ۳۰۰ تن شکر نیز به‌منظور تامین نیاز خانوار در استان قم توزیع می‌شود؛ قیمت مصوب هرکیلوگرم برنج هندی برای مصرف کننده ۲۴‌هزار تومان، قیمت هرکیلوگرم برنج پاکستانی ۲۵ هزار تومان و قیمت هرکیلوگرم برنج تایلندی ۱۲هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده‌است، همچنین قیمت هرکیلوگرم شکر نیز ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان می‌باشد که ۹ درصد ارزش افزوده نیز به آن اضافه می‌شود.

درحال حاضر شهروندان استان می‌توانند با مراجعه به سایت بازرگام قم سه محصول برنج تنظیم بازار (هندی، پاکستانی و تایلندی)را بدون واسطه با قیمت مصوب کشوری خریداری نمایند.

سیستم توزیع هوشمند یکی از روش‌هایی است که با توسعه اینترنت و استارتاپ‌ها در جهان شکل گرفته‌است و در کشورها از آن به عنوان راهکار مقابله با واسطه گری و دلالی استفاده می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha