به گزارش ایرنا نورالله اسعدی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: از این تعداد پنج فروند در اروندرود و یک فروند در خورموسی قرار دارد و تاکنون سه شناور مغروقه در اروندرود خارج سازی شده است.
وی افزود: این مغروقههای مسیر دریانوردی را با ریسک بالایی مواجه میکردند و بعد از این خارج سازی آنها مسیر ترد شناورها به سمت بندر خرمشهر کم ریسکتر خواهد شد ضمن اینکه تعدادی شناور مغروقه نیز در سمت کشور عراق قرار دارد که مسئولیت خارج سازی آنها با این کشور است.
اسعدی بیان کرد: بزرگترین مغروقه معروف به شناور خانیان باقی مانده از جنگ تحمیلی در اسکله بندر قرار دارد که به دلیل داشتن بحث حقوقی تاکنون نتوانستیم آن را خارج سازی کنیم ولی هم اینک پرونده آن در دادگاه تشکیل و در حال پیگیری است.
تشویق و جذب سرمایه گذاران در دستور کار قرار گرفت
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر یکی از مهمترین اقدامات برای رونق این بندر را جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی بیان کرد و گفت: قطعا دولت به تنهایی نمیتواند سیاستهایی حوزه حمل و نقل دریایی و تجارت را انجام دهد بلکه بخش عمدهای از این کار باید با مشارکت و توسط سرمایه گذاران انجام شود.
اسعدی ازا فراهم شدن شرایط و زیرساختهایی تسهیل کارها برای سرمایه گذاری در بندر خرمشهر اشاره کرد و افزود: انتظار میرود در آینده سهم بیشتری را از حمل و نقل و ترافیک دریایی در خرمشهر داشته باشیم چرا که همجواری در کنار کشورهایی همچون کویت و عراق برای ما فرصت بوده و از این فرصت توانستیم به نحو احسن استفاده ببریم
اسعدی در بخش دیگری به سرمایه گذاری در بندر خرمشهر اشاره کرد و گفت: پسکرانه مناسبی برای واگذاری اراضی بندر به سرمایه گذاران وجود دارد و بسته به نوع فعالیت همچون حوزه کانتینری، نفتی و صادرات و واردات میتوانند در این اراضی سرمایه گذاری کرد و زیرساختها و امکانات لازم نیز اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر به زیرساخت های راه آهن بندر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ متر ریل در بندر خرمشهر وجود دارد.
اسعدی با بیان اینکه استفاده از ریل راه آهن در کاهش هزینه حمل و نقل موثر است افزود: در راستای هماهنگسازی حمل کانتینری خالی به بندر امام خمینی(ره) اقدامات لازم انجام شد و توانستیم ضلع سه گانه بندرخرمشهر، شرکت واگن سازی و بندر امام را وصل کنیم و هزینهها را به مقدار قابل توجهی کاهش دهیم.
وی گفت: به مناسبت دهه مبارک فجر ۱۵ پروژه با اعتباری بالغ ۶ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که از این تعداد هفت پروژه با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال در دهه مبارک فجر و بخشی دیگر از پروژه ها در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد.
اسعدی ادامه داد: در راستای توانمندسازی و به منظور انجام ماموریتهای بندر به عنوان اهداف اصلی طرح هایی اجرا شده و این بندر را توانمند کرده تا پاسخگویی همه درخواستهای صاحبان کالا و تجار و بازرگانان باشد.
وی افزود: در حال حاضر با ایجاد زیرساختهای لازم ظرفیت اسمی بندر خرمشهر ازپنج میلیون تن به ۱۰ میلیون تن اضافه شده است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر ترمینال کانتینری به وسعت ۱۵ هکتار اشاره کرد و گفت: این ترمینال ظرفیت کانتینری خشک و یخچالی را دارد و تا ۵۰۰ تی یو دستگاهی ایجاد شده و به رغم وجود تحریم ها ظالمانه بهترین تجهیزات دنیا در این بندر وجود دارد.
وی یکی از مهمترین مسئولیتهای اجتماعی بندر خرمشهر را اجرایی پروژههای هشت پست اسکله رودخانه کارون با اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: پروژه لکه گیری و آسفالت خیابانها پیرامون بندر تا پلیس راه با اعتبار ی ۲۴ میلیارد ریال اجرا شده و همچنین ساختمان رفاهی چند منظوره بندر شامل سالن ورزشی و امکانات رفاهی مورد استفاده عموم قرار گیرد.
بندرخرمشهر با ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند همچنین بهرهمندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی به کریدور بندرامام خمینی(ره) متصل است.
نظر شما