سفر هیات‌های تجاری و سرمایه‌گذاران روسیه به ایران/ آغاز توزیع برنج ایرانی در سامانه هوشمند

تهران- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی گفت: در پی سفر رئیس‌جمهوری ایران به کشور روسیه تبادلات تجاری و صادرات محصولات کشاورزی ایران در بخش غلات و سبزی و صیفی تسهیل خواهد شد.

«سید جواد ساداتی‌نژاد» روز یکشنبه در نشست خبری خود به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با تشریح عملکرد این وزارتخانه در دولت سیزدهم در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص نتیجه سفر رئیس‌جمهوری به روسیه در بخش کشاورزی و ارز مورد نیاز این بخش برای واردات نهاده‌های دامی افزود: در بحث روسیه در حوزه غلات اتفاقات و مذاکرات خوبی صورت گرفت و در بحث تبادلات تجاری حوزه کشاورزی موضوعاتی که مطرح شده مورد استقبال طرفین قرار گرفت که برای ما ارزشمند بود بنابراین پیگیر این موضوع هستیم تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بعد از سفر رئیس‌جمهوری به روسیه هیاتی از این کشور طی روزهای گذشته در ایران حضور داشتند که از صنایع لبنی ایران بازدید کردند.

وی تصریح کرد: در پی این مذاکرات هفته آینده نیز هیاتی از کشور روسیه برای بازدید گلخانه‌ها وارد ایران می‌شوند و با پروتکلی که بین ما و کشور روسیه در تبادلات کشاورزی صورت می‌گیرد امیدواریم بتوانیم رویه مناسب و روان‌سازی در خصوص تجارت محصولات کشاورزی بین دو کشور در بخش سبزیجات و غلات داشته باشیم.

رقم ارز موردنیاز برای واردات نهاده‌های دامی

ساداتی نژاد در خصوص ارز مورد نیاز بخش کشاورزی جهت واردات نهاده‌ها گفت: به طور طبیعی بر اساس قانون، تصمیم و سیاست‌گذاری دولت برای ارز ۴۲۰۰ تومانی حرکت می‌کنیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی لازم را برای تأمین نهاده‌های بخش کشاورزی انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه ماهانه یک میلیارد دلار نهاده‌های دامی و روغن را وارد می‌کنیم اظهار داشت: تلاش داریم در سال ۱۴۰۱ از تمامی ظرفیت‌های داخلی برای تأمین ارز مورد نیاز بخش کشاورزی بهره ببریم.

آغاز توزیع برنج ایرانی در سامانه هوشمند

وزیر جهاد کشاورزی از آغاز توزیع برنج ایرانی در شبکه هوشمند از روز گذشته خبر داد و گفت: اکنون در کشور ۲.۲ میلیون تن برنج تولید و نزدیک یک میلیون تن واردات انجام می‌شود اما به دلیل خشکسالی سال گذشته میزان تولید برنج ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت که این موضوع در بازار اثر داشته است.

وی با اشاره به اینکه خشکسالی و کاهش تولید موضوع جدید و تنها مربوط به امسال نیست افزود: تلاش داریم با واردات برنج خارجی کسری‌ها را جبران کنیم که این مهم با کمک بخش خصوصی انجام می‌شود زیرا این بخش سابقه خوبی درتامین برنج دارد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه وضعیت مطلوبی در ذخایر راهبردی برنج داریم اظهار داشت: به محض کسری در بازار کالای مورد نیاز را از ذخایر و واردات تأمین خواهیم کرد بنابراین با توزیع برنج خارجی تنظیم بازار به طور قطع صورت می‌گیرد و اکنون محدودیتی در توزیع برنج نداریم. ت

توزیع بیش از ۵۰ درصد میوه شب عید در سامانه هوشمند

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با نزدیک شدن به ایام نوروز و ماه رمضان بازار رونق پیدا می‌کند گفت: از اواخر آبان ماه امسال برنامه‌ریزی‌های لازم برای تأمین اقلام مورد نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان انجام شده و هیچ مشکلی و کمبودی در تأمین اقلام مورد نیاز مردم نداریم.

وی اظهار داشت: امسال تلاش داریم برای تنظیم بازار شب عید و ایام نوروز بیش از ۵۰ درصد میوه از طریق سامانه‌های هوشمند در سراسر کشور توزیع شود و با برنامه‌ریزی بتوانیم این بازار را مدیریت کنیم.

۵۰ هزار تن سیب‌زمینی در سیل اخیر از بین رفت

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در حوزه حوادث غیرمترقبه قرار دارد گفت: بخش کشاورزی ارتباط مستقیمی با اقلیم و شرایط آب و هوایی دارد به طوری که در سیل اخیر حدود ۵۰ هزار تن سیب‌زمینی از بین رفت.

وی اظهار داشت: البته با سازوکاری که اتخاذ شد نیاز بازار را تأمین کردیم و این اطمینان را به مردم می‌دهیم که آرامش به‌زودی به بازار این محصول بازگردد.

۹۶ درصد اراضی کشاورزی سند ندارد

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اصلاحات ارضی ضربه محکمی به بخش کشاورزی ایران بوده است گفت: اکنون تنها چهار درصد اراضی کشاورزی سنددار هستند و ۹۶ درصد اراضی سند ندارند همین امر باعث شده که کشاورزان در دریافت تسهیلات و گذاشتن وثیقه بانکی با مشکل جدی روبرو شوند.

وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم تلاش داریم سند دار شدن اراضی کشاورزی کشور را محقق کنیم.

 وی یادآورشد: روز سه شنبه هر هفته برای صدور اسناد کشاورزی در قرارگاه مربوطه جلسه داریم و از بهمن ماه با تحویل سند به کشاورزان استان زنجان این کار را کلید می خورد.

وجود ۶۰۰  هزارتن سیب زمینی در انبارها

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار تن سیب زمینی در انبارها وجود دارد، افزود: سیب زمینی مناطق جنوبی از جمله خوزستان و جیرفت نیز بزودی وارد بازار می شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد و باید جلوی سودجویی برخی را در این بازار بگیریم.

تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار برای واردات روغن

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ابتدای هفته ٣٠٠ میلیون دلار برای واردات روغن تخصیص یافت گفت: ذخایر استراتژیک روغن در بهترین شرایط قرار دارد بنابراین هیچ مشکلی در تامین روغن وجود ندارد و ذخایر استراتژیک دولت نیز در بهترین وضعیت نسبت به سال‌ های گذشته است.

قیمت مرغ قطعه بندی به‌زودی

وزیر جهاد کشاورزی درباره  قیمت مرغ قطعه بندی در بازار گفت: بنا به درخواست ها برای عرضه مرغ قطعه بندی در بازار با اتحادیه این بخش گفتگویی داشتیم به طوری که بزودی قیمت مناسبی را برای مصرف کننده اعلام خواهیم کرد.

تخصیص ارز نهاده‌های دامی تا اسفندماه

وی درباره تخصیص ارز نهاده های دامی افزود: با توجه به اینکه تامین ارز برای واردات این محصولات در شروع دولت سیزدهم در اولویت قرار گرفت در آبان ماه یک میلیارد تومان تخصیص ارز داشتیم و ارز دی ماه هم تامین شده و اختصاص و انتقال یافته است.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: اکنون ارز نهاده های دامی بهمن ماه و اسفندماه با دستور رییس جمهوری تخصیص یافته و برای فروردین ماه سال ۱۴۰۱ نیز تمهیداتی اندیشیده شده و  توزیع نهاده‌ های وارداتی در سامانه بازارگاه براساس سهمیه تعیین شده انجام می‌شود.

خودکفایی در تولید برنج از پروژه های اصلی وزارت جهاد کشاورزی

وی با بیان اینکه خودکفایی در تولید برنج از پروژه های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: تلاش داریم کسری یک میلیون تنی برنج کشور را در داخل تولید کنیم و برای این میزان تولید برنج به آب جدیدی نیاز نداریم و با آب سبز براحتی می توان این تولید را در دو استان شمالی کشور (گیلان و مازندران) داشت.  

وزیر جهاد کشاورزی تحقق این طرح را منوط بر اجرای عملیات زهکشی در استانهای مذکور دانست و گفت: برای اجرای این طرح باید ۱.۲ میلیون هکتار از اراضی شمال کشور زهشکی شود که به اعتباری بالغ بر ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

وی با بیان اینکه این اعتبار از محل فاینانس، کنسرسیوم های تامین مالی داخلی و از محل تهاتر نفت انجام خواهد شد افزود: اجرای این طرح بیش از ۴ سال به طول می انجامد که البته طی قراردادی با قرارگاه خاتم الانبیاء یکی از دستگاه های مجری در حوزه اجرای طرح های زهکشی این فرایند عملیاتی خواهد شد.

احیاء خودکفایی گندم در قالب کشاورزی قراردادی

ساداتی‌نژاد درباره خودکفایی تولید گندم کشور گفت: سال گذشته با مشکل خشکسالی روبرو بودیم و با خرید ۴.۶ میلیون‌ تن گندم مابقی را از محل واردات تامین کردیم.

وی با اشاره به اینکه برای سال آینده نیز در ابتدای فصل قیمت را طبق قانون کیلویی ۷۵۰۰ تومان تعیین شد اظهارداشت: مهمترین برنامه ما برای افزایش تولید گندم، کشاورزی قراردادی است که در شرایط فعلی احتمالا بسیاری از کشاورزان به دلیل کمبود نقدینگی نمی توانند نهاده مورد نیاز خود را تهیه کنند که منجر به کاهش تولید می شود اما با کشاورزی قراردادی می توان تولید را افزایش داد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها یک درصد کشاورزی ایران به شکل قراردادی است افزود: در دنیا کشت قراردادی بین ۴۰ تا  ۹۰ درصد است.

ساداتی نژاد اضافه کرد: در دولت سیزدهم ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار هکتار قرارداد بسته شده و قرار است سال آینده بیش از دو میلیون هکتار زمین گندم به روش قراردادی کشت شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha