جعفر سلیمیان، ایمونولوژیست روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن از ۱۱ دی ماه امسال آغاز شده بود که امروز آخرین داوطلب هم واکسن خود را دریافت کرد. داوطلب گیری فاز سوم واکسن نورا در مدت حدود یک ماه با موفقیت به اتمام رسید.
وی تعداد مشارکت کنندکان این مرحله را ۱۰ هزار نفر اعم از مرد و زن اعلام کرد و گفت: با وجود تزریق واکسن کرونا توسط اغلب هموطنان، استقبال بسیار خوبی از این واکسن ایرانی شد.
سلیمیان ادامه داد: این طرح مطالعاتی در پنج شهر تهران، کرج، مشهد، دزفول و قم برگزار شده است.
وی تعداد مراکز ثابت و سیار تزریق این واکسن به داوطلبان را حدود ۴۰ مرکز اعلام کرد و افزود: ارزیابی و جمع بندی این مرحله در حال انجام است و در آینده نزدیک، به سازمان غذا و دارو ارسال می شود. همچنین اطلاع رسانی در این زمینه برای هموطنان انجام خواهد شد.
مدیر علمی پروژه واکسن نورا افزود: مستندات این مرحله به زودی به سازمان غذا و دارو ارائه می شود. ضمنا امیدواریم مجوز مصرف اضطراری این واکسن هم هر چه زودتر صادر شود.
وی تاکید کرد: بعد از انجام موافقت آمیز مرحله سوم کارآزمایی و صدور مجوز اضطراری از سوی سازمان غذا و دارو، هموطنان می توانند آن را به عنوان دز یادآور تزریق کنند. این واکسن ایرانی پس از اخذ مجوز مصرف اضطراری، در دسترس ملت شریف ایران قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) ظرفیت ماهیانه فعلی تولید واکسن نورا حدود سه میلیون دز بوده و این ظرفیت متناسب با نیاز کشور قابل افزایش است. این واکسن از مناسبترین واکسنها برای تزریق دز سوم است چون این واکسن اثربخشی بالایی حدود ۹۰ درصد دارد و میزان آنتی بادی مناسبی را در بدن ایجاد میکند.
نورا یک واکسن نوترکیب است و با تلاش چندین ماهه پزشکان، متخصصان و پژوهشگران بخش تحقیقات و پژوهش بیمارستان بقیه الله (عج) و با مشارکت محققان دانشگاه امام حسین (ع) ساخته شده است و قابلیت استفاده برای دز یادآور را دارد.
نظر شما