سخنگوی دولت: گره نزدن مشکلات به مذاکرات در این دولت اَظهَرُ مِنَ الشَّمس است

تهران - ایرنا - سخنگوی دولت گفت: «اَظهَرُ مِنَ الشَّمس» است که دولت سیزدهم مشکلات را به مذاکرات گره نزده و ثبات بازار ارز در اوج مذاکرات، نتیجه همین سیاست‌ است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی بهادری جهرمی روز سه‌شنبه در نشست خبری هفتگی خود، با تبریک دهه فجر، ماه مبارک رجب و همچنین روز نیروی هوایی و گرامیداشت سالروز بیعت تاریخی نیروی هوایی ارتش با امام راحل (ره) گفت: مطابق مصوبه شورای عالی بورس، سود سهام عدالت برای سهامداران تا قبل از پایان اسفند واریز می‌شود.

وی افزود: امسال سود سهام عدالت بیش از ۲.۵ برابر میزانی است که تاکنون پرداخت شده است.

بهادری جهرمی خاطر نشان کرد: برای هر سهامدار ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان سود سهام پرداخت می‌شود و کسانی که سهام عدالت خود را تکمیل کرده باشند، دو برابر این رقم یعنی تقریباً یک میلیون تومان سود دریافت خواهند کرد که جمع سود یک خانواده چهار نفره، حدود دو میلیون تومان می‌شود که یک هدیه دهه فجری برای دارندگان سهام عدالت خواهد بود.

سخنگوی دولت گفت: روز گذشته پس از جلسه‌ای که رییس‌جمهور در جمع شورای اطلاعات کشور داشت، مراسم افتتاح طرح‌های آب‌رسانی و همچنین برق‌رسانی به روستاهای کشور در وزارت نیرو برگزار شد.

وی با اعلام خبر آغاز عملیات اجرایی آب‌رسانی به ۱۰ هزار روستای کشور، افزود: ۱۹ هزار میلیارد تومان برای فاز نخست آب‌رسانی به ۱۰ هزار روستای محروم کشور سرمایه‌گذاری شده و این پروژه تأمین آب شرب پایدار مناسب برای جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر را هدف‌گذاری کرده که در مدت زمان ۳۰ ماه به نتیجه خواهد رسید.

بهادری جهرمی ادامه داد: برخی پروژه‌ها که در حوزه وزارت نیرو به نتیجه رسیده‌ بود، افتتاح شدند که طرح آب‌رسانی به ۴۸۰ روستا با جمعیت بیش از ۲۵۰ هزار نفر در ۲۱ استان کشور از جمله آنهاست و طرح برق‌رسانی به ۲۱۱ روستای کشور نیز از دیگر پروژه‌هایی بود که مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

سخنگوی دولت با قدردانی از وزارت نیرو برای حل مشکل تأمین برق پایدار خانواده‌های عشایری کوچ‌نشین تصریح کرد: تأمین مولدهای برق خورشیدی قابل حمل برای خانواده‌های عشایری توسط وزارت نیرو صورت گرفت که بیش از ۱۰ هزار مولد در اختیار خانواده‌ها قرار گرفته و تقریباً همین تعداد نیز در برنامه آتی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.  

بهادری جهرمی افزود: امروز در حوزه شهری تقریباً ۱۰۰ درصد تأمین برق داریم و در حوزه روستایی هم ۹۹.۷ درصد به تأمین برق رسیده‌ایم. این سه دهم درصد هم بیشتر روستاهای عشایری کوچ‌نشین یا روستاهای کم جمعیت است که این روند با پروژه‌هایی شبیه همین مولدهای برق تکمیل خواهد شد. 

وی خاطر نشان کرد: میانگین تأمین برق مسکن روستایی در جهان ۸۵ درصد است و در حوزه شهری هم مشابه همین وضعیت را داریم و در مجموع می‌توان گفت در حوزه صنعت آب و برق وضعیت ما به مراتب از میانگین جهانی بهتر است.

مژده اقتصادی دولت: اشتغالزایی ۸۵ هزارنفری با اجرای ۴۸ پروژه صنعتی

سخنگوی دولت گفت: یک خبر بسیار مهم اقتصادی عملیات اجرایی آن با حضور رییس جمهور آغاز و در دهه فجر اطلاع‌رسانی هم شد، آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ در حوزه‌های صنعتی و پتروشیمی با ارزش بیش از ۱۷ میلیارد دلار بود که با هزینه تقریبی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در دست اقدام است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه این ۴۸ پروژه و عملیات اجرایی آنها از ابتکارات دولت مردمی بود، افزود: همانگونه که پیش از این هم اعلام شده بود، یکی از نگاه‌های جدی دولت مردمی حل مشکلات اقتصادی و ایجاد رشد و توسعه اقتصادی با محوریت بخش خصوصی و بخش عمومی بود؛ به گونه‌ای که دولت به عنوان حامی، پشتیبان، تسهیل‌گر و هدایت‌گر در اقتصاد سعی دارد نقش آفرینی کند و خود فعالان بخش اقتصادی در حوزه‌های خصوصی و عمومی متولی و میدان‌دار اجرای این رشد اقتصادی باشند.

وی تأکید کرد: محوریت فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی در دولت مردمی خود مردم هستند و دولت سعی می‌کند به جایگاه اصلی خود برگردد که پشتیبانی و تنظیم‌گری و حمایت از طرح‌ها و اقدامات اولویت‌دار است.

بهادری جهرمی در ادامه گفت که در این پروژه‌ها ۷ مجموعه بزرگ کشور طرح‌هایی که برای خودشان بازدهی خوبی داشته‌ را در اولویت قرار داده‌اند و این پروژه‌ها در ۱۷ استان و ۲۷ شهرستان عملیاتی می‌شوند و در واقع توزیع ملی شده‌اند.

سخنگوی دولت افزود: پیش‌بینی می‌شود پس از بهره‌برداری کامل از این پروژه‌ها، بیش از ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه حاصل شود که از این مبلغ، ۱۱ میلیارد دلار مربوط به صادرات است.

بهادری جهرمی توضیح داد: این اقدامات در راستای هدفگذاری دولت برای تحقق رشد ۸ درصدی و بخشی از اقدامات دولت برای سرمایه‌گذاری مولد است که به هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در سال آینده می‌رسد.

به گفته او، اجرای این طرح‌ها ۲۱ هزار شغل به‌صورت مستقیم و ۶۴ هزار شغل نیز به‌صورت غیر مستقیم ایجاد می‌کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه طرح پیشرانان اقتصادی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری تاریخ اقتصاد ایران است، گفت: این پروژه‌ها در ۱۳ استان و ۲۷ شهرستان اجرا خواهد شد و گستره جغرافیایی بسیار وسیعی دارد و برای همان مجموعه اقتصادی اجرا کننده، مولد و سودآور و تکمیل کننده زنجیره فعالیت آنها خواهد بود و از منظر ملی دارای اولویت و منفعت برای عموم نیز خواهد بود.

بهادری جهرمی با بیان اینکه طرح پیشرانان اقتصادی به حل مشکل تورم و بهبود سرمایه‌گذاری مولد منجر می‌شود و نشان‌دهنده رویکرد دولت در خنثی‌سازی تحریم‌ها با اتکا به ظرفیت‌های داخلی است، یادآور شد: پیش از این جلسات متعددی برای بررسی کارشناسی این طرح‌ها برگزار شده و تیم اقتصادی دولت با حضور رییس‌جمهور موانع و الزامات اجرای آنها را بررسی کرده‌اند.

آخرین وضعیت آزادسازی دریا به روایت سخنگوی دولت

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار «ایرنا» درباره آخرین وضعیت اجرای دستور رییس‌جمهور برای آزادسازی سواحل کشور، با تأکید بر لزوم نظارت همگانی بر روند اجرای این دستور گفت: از اصحاب رسانه و مردم عزیز دعوت می‌کنم برای اجرای دستور رییس‌جمهور در آزادسازی سواحل دریای در جنوب و شمال نظارت کنند و هر جا این دستور اجرا نشده، گزارش کنند تا سریعاً از سوی دستگاه مربوطه اقدام شود.

وی افزود: همزمان با پیگیری آزادسازی سواحل شمالی، این موضوع در سواحل جنوبی نیز پیگیری می‌شود و در این فرایند، ۱۰ کیلومتر از جزیره قشم هم آزادسازی شد.

بهادری جهرمی ادامه داد: همکاری خوبی بین نهادها در این زمینه صورت گرفت و سازمان صدا و سیما و نیروهای مسلح با رویکرد مثبت به این نهضت پیوستند و اقدامات خوبی در راستای رهاسازی یا انجام مقدمات آن داشتند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: برای تکمیل این دستور، رییس‌جمهور دستور دیگری هم صادر کرد که در نحوه آزادسازی هم مدیریت صورت گیرد و وزیر کشور متولی این کار شد.

راهپیمایی ۲۲ بهمن در شهرهای قرمز و نارنجی خودرویی برگزار می شود

سخنگوی دولت در ادامه درباره تدابیر دولت برای کنترل کرونا، گفت: تدابیر اتخاذ شده در ستاد ملی مدیریت کرونا به‌طور منظم اطلاع‌رسانی می‌شود و وزیر کشور هم گزارش‌ها را به‌صورت منظم ارائه می‌کند. اجرای مصوبات نیازمند همکاری و همراهی همه مردم است.

بهادری جهرمی افزود: از ابتدای شناسایی اُمیکرون در آفریقا، بلافاصله اقدامات لازم در کشورمان و برای محدودسازی سفرهای خارجی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه ممنوعیت‌های لازم برای مدیریت بیماری اتخاذ شده است، گفت: برای تصمیم‌گیری در ستاد کرونا از تجربیات دو سال گذشته، چه در زمینه سلامت، چه اقتصادی و چه آموزشی استفاده شده و به مسئولین استانی هم اختیار داده شده که هر استانی با توجه به شرایط خودش تصمیم گیری کند و استانداران در ستادهای استانی از قدرت تصمیم گیری لازم برخوردارند.

به گفته بهادری جهرمی قرار شده مراسم اعتکاف با ۲۰ درصد ظرفیت و به شرط تزریق دُز سوم واکسن انجام شود و راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز در شهرهای قرمز و نارنجی به‌صورت خودرویی برگزار خواهد شد.

میزان تزریق دُز سوم واکسن کرونا رضایت‌بخش نیست

وی در عین حال آمار تزریق دُز سوم را قابل قبول ندانست و متذکر شد: همانطور که در تزریق دُزهای اول و دوم واکسن رکوردشکنی شده بود، انتظار داریم مردم در دریافت دُز سوم هم پابه‌پای دولت باشند.

بهادری جهرمی در پاسخ به اینکه چرا دولت با وجود اطلاع از سویه اُمیکرون محدودیت‌های سفر را اجرایی نکرد، گفت: اگر به مصوبات ستاد کرونا مراجعه کنید، می‌بینید که محدودیت‌های ملی به تناسب شرایط پیش‌بینی شده است‌. از مردم می‌خواهم تزریق دُز سوم واکسن کرونا و استفاده از ماسک را جدی بگیرند؛ چون صیانت از این دستاوردها نیازمند اقدام ملی و همگانی است.

سخنگوی دولت درباره سفرهای خارجی رییس‌جمهور و اینکه آیا تا قبل از عید سفری در دستور کار آیت‌الله رئیسی قرار دارد، گفت: سیاست روشن دولت، توسعه روابط در سطح جهانی با اولویت کشورهای همسایه است و از هیچ فرصتی برای نقش آفرینی در اجلاس‌ها و نشست‌های جهانی و منطقه‌ای کوتاهی نخواهد کرد.

بهادری جهرمی افزود: دعوتی از رییس‌جمهور برای حضور در مجمع سران اوپک گازی انجام شده که در استمرار سیاست دولت در همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی درباره لغو برخی تحریم‌ها از سوی آمریکا و طرح دوباره موضوع توافق موقت، گفت: سیاست ما بارها توسط وزارت امور خارجه و سخنگوی این وزارتخانه اعلام شده و هیچ تغییری در این سیاست اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد. توافق موقت اصلاً در دستور کار ایران نیست. در خصوص مسایل اقتصادی و ماورای تحریم‌ها نیز اگر اتفاقی بیفتد، نقشی در توافق نخواهد داشت.

بهادری جهرمی تأکید کرد: توافق خوب که منافع ملت را تأمین کند، قطعاً در دسترس است و ایران مصمم است به یک نتیجه مطمئن برسد.

آورده‌های مثبت در حوزه دیپلماسی برای همه است

سخنگوی دولت در پاسخ به خبرنگاری که مدعی بود برخی معتقدند فروش نفت ربطی به این دولت ندارد و با وجود رفتن ترامپ اتفاق افتاد، گفت: برخی اصرار دارند همه چیز را به خارج از کشور گره بزنند.

بهادری جهرمی افزود: بیش از یک‌سال است که دولت در ایالات متحده تغییر کرده و هشت ماه پایانی دولت قبل، همدوره با دولت جدید آمریکا بوده است. ببینید وضعیت فروش نفت، تأمین و تخصیص ارز در دولت قبل چگونه بود و در این دولت چگونه است؟ آیا عرضه بیشتر بود یا تقاضا؟

وی ادامه داد: همین مثال را در حوزه واردات واکسن هم داریم. آیا واردات واکسن به این شیوه و میزان انجام شده است؟ اصرار نداشته باشیم که دستاوردهای مدیران و حوزه دیپلماسی خودمان را نگوییم. ایرادی ندارد دستاوردها و نکته‌های مثبت را بگوییم چون آورده‌های مثبت در حوزه دیپلماسی متعلق به همه است.

ثبات در بازار ارز نتیجه گره نزدن مشکلات به مذاکرات است

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره اینکه سیاست دولت آقای رئیسی گره نزدن مسائل کشور به مذاکرات بود و حال دولت با توجه به مشکلات اقتصادی چه برنامه‌ای دارد؟، گفت: «اَظهَرُ مِنَ الشَّمس» است که دولت سیزدهم مشکلات را به مذاکرات گره نزده و ثبات بازار ارز در اوج مذاکرات هم نتیجه همین سیاست‌های دولت است.

وی افزود: دولت خود را محدود به یک موضوع نمی‌کند و با جدیت برای تأمین منافع ملی مذاکرات را هم پیش می‌برد و در حوزه فروش نفت هم پابه‌پای لغو مؤثر همه تحریم‌ها، خنثی‌سازی تحریم‌ها را با جدیت پیش رفته و موفق هم بوده است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه نباید انتظار انتظار داشته باشیم تورم ۶۰ درصدی را که بیماری مزمن ریشه‌دار ثابت در اقتصاد است، یک‌شبه به صفر برسانیم، ادامه داد: این کار نشدنی است. بیماری زمینه‌ای اقتصاد نیازمند صرف زمان است و ما هنوز به سال بودجه دولت قبل نرسیدیم.

وی خاطر نشان کرد: برنامه‌ریزی اصلاحی جدی‌تر و بنیادی را باید در خود آن جستجو کرد. با این وجود میزان واکنش حساسیت و اقدام دولت در مقابله با گرانفروشی‌ها با دولت قبل به راحتی قابل بررسی و مقایسه است.

دولت برای عادلانه کردن حقوق‌ها لایحه می‌دهد

سخنگوی دولت درباره اظهارات رییس‌جمهور مبنی بر پرداخت حقوق عادلانه و اعتراض برخی کارکنان به دریافت حقوق کم، گفت: برخی از نظام پرداخت حقوق رنج می‌برند و این خواسته به‌حقی است و نظام پرداخت حقوق عادلانه نیست. 

بهادری جهرمی افزود: یکی از دستورات رییس‌جمهور به مسئولان این است که خواسته‌ها و مطالبات مردم را زود بشنوید و حرف حق شنیده شود و این شنیده‌ها در دستور پیگیری و برنامه‌ریزی قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه دولت اهل شنیدن حرف‌ حق است، در عین حال تأکید کرد: برای پاسخگویی به خواسته‌های برحق نباید عجله و بخشی‌نگری کرد. باید با کلان‌نگری مسائل را حل کرد نه اینکه مقطعی چاره‌اندیشی کنیم.

وی تصریح کرد: رییس‌جمهور برای ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان به رییس سازمان امور استخدامی دستور داد لایحه‌ای تهیه کند و آقای لطیفی هم با تشکیل کارگروه، به‌صورت شبانه روزی درحال برنامه ریزی و بررسی ابعاد آن و رفع این مشکلات است و لایحه به زودی تقدیم می‌شود.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت در پاسخ به اینکه چرا در برخی کالا شاهد تنش قیمتی هستیم، گفت: تنش آفرینی موردی در برخی کالاها را در سال‌های گذشته هم به دلایل مختلف شاهد بودیم که بر اثر شرایط نامناسب جوی اخلالی اتفاق می افتاد.

وی افزود: سوداگری عامل دیگری است که مقوم تنش و التهاب‌آفرینی در بازار می‌شود اما مهم این است که نهاد مربوطه با جدیت و فوریت برای حل مسأله ورود کند که وزارت جهاد کشاورزی در موضوع سیب زمینی فوری ورود و فراوانی ایجاد کرد که این فراوانی موجب کنترل قیمت شد.

بهادری جهرمی در عین حال متذکر شد که باید تدبیر و برنامه ریزی قبلی از بروز این نوع اتفاقات جلوگیری شود.

مردم نگران میوه شب عید نباشند؛ با سوداگران برخورد می‌شود

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تأمین میوه شب عید، گفت: برای میوه شب عید و کالاهای اساسی تدابیر لازم در ستاد تنظیم بازار اتخاذ شده و سازمان تعاون روستایی با همراهی سازمان میادین و اتحادیه میوه و تره‌بار متولی این کار شده‌اند. ذخایر به اندازه کافی موجود است و در این زمینه نگرانی وجود ندارد. خرمای ماه رمضان هم تأمین شده است.

بهادری جهرمی افزود: نظام توزیع هم مدیریت شده پیش می‌رود که در این زمینه از همکاری خوب شهرداری تهران تشکر می‌کنم. علاوه بر این توزیع هوشمند هم داریم و در شب عید این روند تداوم خواهد داشت.

وی ادامه داد: در خصوص برخی اقلام همانند برنج و سیب زمینی هم با خشکسالی روبه‌رو بودیم‌ و ۲۰ درصد به نسبت نیاز کمتر تولید صورت گرفته و عده‌ای هم در این میان از خشکسالی سوداگری می‌کنند اما دولت نسبت به این موضوع حساسیت و واکنش سریع نشان می‌دهد.

بهادری جهرمی تصریح کرد: در حال حاضر برنج خارجی از ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان و برنج ایرانی حدود ۴۰ هزار تومان در سامانه هوشمند موجود است و بقیه هم با واردات از سوی جهادکشاورزی کنترل می‌شود. مصرف‌کنندگان نیز در مقابله با سوداگران همراهی لازم را داشته باشند.

دهک‌بندی خانوارها برای پرداخت یارانه به‌روزرسانی‌ می‌شود

سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای حذف دهک‌های بالا گفت: حذف یارانه دهک‌های پر درآمد متأثر از نظام توزیع یارانه است.

وی افزود: بخشی از یارانه به‌صورت نقدی توزیع می‌شود و در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد که همین الآن هم دهک‌های پردرآمد حذف شده‌اند. قانونگذار، هم در بودجه سال گذشته و در سال بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب کرده که دهک‌بندی خانوارها باید به‌طور مستمر به‌روزرسانی شود که این اتفاق هم خواهد افتاد.

بهادری جهرمی گفت: توزیع یارانه غیرنقدی هم جزء معایب نظام توزیع یارانه است و معمولاً در این شرایط پُرمصرف‌ها یارانه بیشتری مصرف می‌کنند که منتظر تصمیم مجلس در این زمینه هستیم.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت درباره لایحه رتبه‌بندی معلمان و بازگشت آن از سوی شورای نگهبان به مجلس و اینکه آیا دولت زیر بار هزینه 25 هزار میلیاردی اجرای این لایحه در صورت تصویب می‌رود، گفت: درباره این لایحه گزارش خود مرکز پژوهش‌های مجلس موجود است و در این باره مجلس باید گزارش مرکز پژوهش‌ها و پیش‌بینی‌هایش درباره نیازهای مالی لازم اجرای لایحه را مورد توجه قرار دهد که توصیه می‌کنم این گزارش را مطالعه و بررسی کنید. 

بهادری جهرمی افزود: به‌رغم اینکه این لایحه بدون کار کارشناسی لازم و در روزهای پایانی دولت قبل وارد مجلس شده بود، اما این دولت برای حل مشکلات قشر فرهیخته فرهنگیان با متن لایحه دولت قبل عیناً موافقت کرد و بار مالی آن را هم پذیرفت و باید دید مجلس چه راهکاری برای حل این مشکل و طراحی سازوکار مناسب با پشتوانه و اعتبارات لازم و صحیح برای حل مشکلات به‌حق معلمان ارائه خواهد کرد.

نگاه دولت به دانشگاه سیاسی نیست

سخنگوی دولت در واکنش به سؤال خبرنگاری درباره اخراج و بازنشستگی پیش از موعد چند استاد دانشگاه از جمله محمد فاضلی در این دولت، گفت: خواهش می‌کنم برای پاسخ به این سؤال، عیناً توضیحات دکتر محمد فاضلی که اسم او را مطرح کردید مراجعه و در صفحه اول روزنامه‌تان منتشر کنید و ببینید آیا توان شنیدن حرف‌های حق را داریم یا نه.

وی اضافه کرد: مسائل دانشگاهی تابع قواعد و قوانین دانشگاهی علمی و آموزشی هستند و هم رییس‌ دانشگاه که از دولت قبل همچنان عهده‌دار این مسئولیت است و هم خود دکتر فاضلی اعلام کردند که این مسأله مربوط به این دولت نبوده و به نظرم توضیحات ارائه شده کافی است. این پرونده هنوز در دستور کار وزارت علوم قرار نگرفته و در مرجع دانشگاه و همان سطح قرار دارد.

بهادری جهرمی تأکید کرد: نوع نگاه دولت به دانشگاه سیاسی نیست؛ بلکه کاملاً علمی و آموزشی است. میزان ارتباط شخص رییس‌جمهور با دانشجویان و دانشگاه، با نگاه‌ها و نگرش‌های مختلف سیاسی روشن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha