درمان کژپشتی با استفاده از کِرِست هوشمند

تهران- ایرنا- محققان دانشگاه گلاسگو واقع در اسکاتلند با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، کرست‌های هوشمندی ساختند که امکان بهبود افراد مبتلا به کژپشتی را فراهم می‌کند.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از ساینس، کژپشتی نوعی اختلال شکل متداول در ستون فقرات است که حدود سه درصد از جمعیت جهان بین سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی به آن مبتلا می‌شوند. این اختلال را می‌توان با استفاده از کرست‌های طبی در کودکان تا زمان توقف رشد آن‌ها درمان کرد.

در این تحقیقات، محققان با استفاده از نوعی پلاستیک سبک قابل بازیافت و نانوتیوب‌های کربنی توانستند نوعی ماده سلولی بسازند که قابلیت احساس کشش و فشار را دارد. این ماده قادر است فشاری را که کرست طبی به بدن انسان وارد می‌کند، تشخیص داده و امکان تنظیم مناسب آن را به‌گونه‌ای که فرایند درمان به بهترین نحو اجرا شود، در اختیار می‌گذارد.

اگر در یک فرد سالم ستون مهره‌ها را از روبرو یا پشت نگاه کنیم، به صورت یک خط راست دیده می‌شود. در بیماری کَژپُشتی یا اِسکُلیوز (Scoliosis) انحراف جانبی ستون مهره‌ها (به راست یا چپ) می‌تواند به علت ناهنجاری مادرزادی یا اسکولیوز اکتسابی (به عنوان نمونه بیماری راشیتیسم) ایجاد شود.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha