۱۹ بهمن ۱۴۰۰، ۲۱:۳۷
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84644178
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 اختلاف میان روسیه و آمریکا بر سر ناکارآمدی تحریم‌های سازمان ملل

نیویورک- ایرنا- آمریکا و متحدانش در تازه ترین نشست شورای امنیت سازمان ملل با روسیه و چین بر سر کارآمدی و تأثیر تحریم‌های سازمان ملل که اکنون بر کشورهایی از جمله کره شمالی، یمن و کنگو اعمال می شود، به یکدیگر تاختند.

روسیه که ریاست شورای امنیت در ماه جاری میلادی (فوریه) را بر عهده دارد، موضوع جلوگیری از عواقب ناخواسته انسانی تحریم‌ها را بعنوان نخستین دستور در آغاز ریاستش انتخاب کرد و تحریم‌های یکجانبه اعمال شده توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر کشورها و گروه‌ها را در نشست روز گذشته شورای امنیت به باد انتقاد گرفت.

رزماری دی کارلو، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح در این نشست گفت که ۱۴ رژیم تحریمی سازمان ملل وجود دارد: به عنوان نمونه، این رژیم ها در لیبی، مالی، سودان جنوبی و یمن از حل مناقشه حمایت می کنند. در گینه بیسائو هدف  این رژیم ها جلوگیری از تغییرات غیرقانونی دولت است. در جمهوری آفریقای مرکزی، کنگو و سومالی، این رژیم های تحریمی بهره‌برداری غیرقانونی از منابع طبیعی که گروه‌های مسلح را تأمین مالی می‌کنند، مهار می‌کنند. در کره شمالی، آنها فعالیت های اشاعه را هدف قرار می دهند و تهدیدهای تروریستی داعش و القاعده را محدود می کنند.

دی کارلو گفت که تحریم‌های سازمان ملل دیگر ابزار موثر سابق نیستند و از دهه ۱۹۹۰، آنها دستخوش تغییراتی شده اند تا پیامدهای نامطلوب احتمالی بر غیرنظامیان و کشورهای ثالث را به حداقل برسانند و شورای امنیت معافیت های بشردوستانه را در اکثر رژیم های تحریم در نظر گرفته و معرفی کرده است.

دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر روسیه در سازمان ملل که ریاست جلسه را در غیاب سفیر و نماینده دائم مسکو که به  کرونا مبتلا شده است، بر عهده داشت، گفت که بسیاری از رژیم های تحریمی در برنامه های دولت سازی و توسعه اقتصادی دخالت می کنند.

 وی به جمهوری آفریقای مرکزی و سودان اشاره کرد و اقدامات در مورد گینه بیسائو را نابهنگام خواند و گفت که شورای امنیت سازمان ملل باید به طرز تفکر مقامات کشورهای تحت تحریم توجه بیشتری داشته باشد و در تعیین معیارها برای لغو تحریم ها واقع بینانه تر عمل کنند تا مطمئن شوند که این تحریم ها به ماموریت غیرممکن تبدیل نشوند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل در واکنش به این اظهارات مدعی شد که تحریم‌ها ابزاری قوی هستند که تامین سرمایه تروریست ها از طریق سیستم‌های مالی بین‌المللی را سخت‌تر می‌کند و توسعه «برخی قابلیت‌ها» در برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی را کند کرده است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد تحریم‌ها همچنین منابع مالی کسانی را که فرآیندهای صلح را تخریب می‌کنند، حافظان صلح سازمان ملل را تهدید می‌کنند، مرتکب جنایات می‌شوند و مانع کمک‌های بشردوستانه می‌شوند، محدود می‌کند.

جیمز کاریوکی،معاون سفیر انگلیس در سازمان ملل نیز مدعی شد  تاثیر تحریم‌های سازمان ملل در آنگولا، ساحل عاج، لیبریا و سیرالئون ثابت شده است. در این کشورها، این تحریم ها به پایان دادن به درگیری و حمایت از روند صلح و دموکراسی کمک کردند و سپس لغو شدند.

نماینده انگلیس در این نشست شورای امنیت مدعی شد در جمهوری آفریقای مرکزی، تحریم ها روش های یک شرکت معدنی را بهبود بخشیده‌اند. در سومالی، تحریم تسلیحاتی امکان توقیف هزاران گلوله و مهمات، موشک های هدایت شونده ضد تانک و تفنگ های تک تیرانداز را فراهم کرده است که طبق گزارش ها برای الشباب ارسال شده بودند.

معاون سفیر روسیه با انتقاد از تحریم‌های خارج از سازمان ملل توسط کشورها یا گروهها، به مشکلات پیمانکاران، شرکت‌های حمل‌ونقل، بیمه محموله‌ها و تراکنش‌های بانک اشاره کرد و این تحریم ها را  مانع جدی برای اجرای کامل معافیت‌های بشردوستانه بیان کرد.

وی گفت که روسیه معتقد است تنها تحریم‌های سازمان ملل "مشروع هستند" و استفاده گسترده‌تر از تحریم‌های یکجانبه، هنجارها و نهادهای حقوق بین‌الملل را تضعیف می‌کند.

پولیانسکی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که تحریم‌های ثانویه کشورهای بزرگ غربی "جوی سمی" را پیرامون کره شمالی ایجاد کرده است که همکاری حتی در زمینه هایی که شامل محدودیت‌های بین‌المللی نمی شوند را محدود می کند.

 او همچنین به جنگ تحریم‌ها علیه سوریه اشاره کرد که بر اقتصاد این کشور تأثیر منفی گذاشته است، و به تحریم‌های آمریکا علیه کوبا و ونزوئلا اشاره کرد.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد، تحریم‌های یکجانبه را بسیار مضر دانست و ابراز نگرانی کرد که تعدادی از کشورها این تحریم‌ها را به شکلی جنون آمیز وضع می کنند و به نظر می‌رسد به آنها معتاد شده‌اند.

وی گفت: این اقدامات در کار توسعه اقتصادی و اجتماعی و پیشرفت علمی و فناوری کشورهای هدف مانع ایجاد کرده است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا  در سازمان ملل که کشورش بزرگترین وضع کننده تحریم های یکجانبه علیه کشورهای غیرهمسو با سیاست هایش است، در پاسخ  مدعی شد که آمریکا  ترجیح می دهد تحریم ها به صورت چندجانبه از جمله در شورای امنیت اعمال شود.

سفیر آمریکا مدعی شد واشنگتن  ترجیح می دهد تحریم ها به صورت چندجانبه از جمله در شورای امنیت اعمال شود.

او در پاسخ به اظهارات روسیه مبنی بر اینکه تحریم های یکجانبه اعمال شده توسط کشورها غیرقانونی است، ادعا کرد: ایالات متحده قاطعانه این موضع را رد می کند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد وقتی برخی اعضا مانع وضع تحریم علیه تروریست‌های برجسته و ناقضان حقوق بشر می‌شوند، واشنگتن و بسیاری از کشورهای دیگر آمادگی دارند بر اساس مقررات ارزی و نظام مالی داخلی خود، از ابزار لازم برای محدود کردن فعالیت کشورهای خاطی و جلوگیری از اشاعه هسته ای، فساد و نقض حقوق بشر استفاده کنند.

او به صراحت اعلام کرد که واشنگتن به طور کامل از شرکای خود، سازمان های منطقه ای از جمله اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا که تحریم‌ها را وضع می کنند، حمایت می کند و مدعی شد که این تحریم‌ها در پاسخ به تهدیدها اعمال می شود.

ناتالی برودهرست  معاون سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز مدعی شد  تحریم‌های اتحادیه اروپا، مطابق با قوانین بین‌المللی است و مانع اقدامات بشردوستانه نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha