به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در سلسله برنامههای ملاقات مردمی حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، صبح امروز چهارشنبه حدود ۲ ساعت با ۱۷ نفر از مراجعهکنندگان شامل برخی محکومان امنیتی و خانواده آنها، جمعی از مالباختگان در پروندههای کثیرالشاکی، اصحاب دعوا در پروندههای بیمهای و سایر متقاضیان دیدار کرد.
این افراد در روزهای گذشته با مراجعه به دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه، درخواستهای خود را مطرح کرده بودند و با عنایت به اینکه تصمیمگیری و صدور دستور در باب درخواستهای این مراجعه کنندگان، عمدتاً در حیطه اختیارات و مسئولیتهای قانونی رئیس دستگاه قضا بود، بنابراین شرایط دیدار مستقیم و بدون واسطه آنها با رئیس عدلیه فراهم شد.
یکی از مراجعهکنندگان از جمله شاکیان و مالباختگان یک پرونده کثیرالشاکی خودرویی بود که رئیس قوه قضاییه پس از شنیدن توضیحات این مراجعهکننده، همان لحظه با رئیس کل دادگستری استان البرز که پرونده مزبور در این استان در جریان است، تماس گرفت و تاکیدها و دستورهای مقتضی را برای تسریع در تعیین تکلیف این پرونده که دارای ۲۰۰ شاکی است صادر کرد.
طبق وعده فاضلی رئیس دادگستری البرز جلسات دادگاه این پرونده کثیرالشاکی خودرویی در ابتدای اسفند ماه برگزار و تلاش خواهد شد قبل از پایان سال حکم مقتضی صادر شود.
صدور دستور از جانب حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای به رئیس دیوان عالی کشور برای رفع مشکل قضایی یک شهروند سالخورده که سواد خواندن و نوشتن نداشت نیز در جریان ملاقات مردمی امروز رئیس قوه قضاییه انجام شد.
مادر یکی از محکومان «پرونده جاسوسی در پوشش محیط زیست» که اکنون دوران محکومیت خود را در زندان میگذراند از دیگر مراجعه کنندگان به رئیس قوه قضاییه بود که درخواست عفو و بخشش فرزند محکوم خود را داشت که رئیس عدلیه در رابطه با پرونده این فرد، دستور مقتضی صادر کرد.
یکی از مراجعه کنندگان در جریان ملاقات مردمی امروز رئیس قوه قضاییه، از شلوغی و ازدحام دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی در مناطقی از تهران و قم گلایه داشت که رئیس عدلیه خطاب به این مراجعهکننده گفت: مکان و محل دقیق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی که دارای ازدحام و شلوغی هستند، اعلام کنید تا ترتیب اثر دهیم.
در جریان ملاقات مردمی امروز، مراجعهکنندهای درخواست عفو یکی از بستگان محکوم خود را داشت که رئیس قوه قضاییه پس از بررسی پرونده خطاب به فرد متقاضی اعلام کرد از آن جهت که پرونده دارای شاکی خصوصی است، مشمول عفو نمیشود.
محسنی اژهای در ملاقات مردمی امروز خود با اشاره به فعالتر شدن بخش ارتباط مردمی قوه قضاییه اظهار داشت: قبل از دهه مبارک فجر هر هفته تقریبا یکی از مسئولان عالی قوه قضاییه برای ملاقات مستقیم و بدون واسطه با مردم به مرکز ارتباط مردمی دستگاه قضایی دعوت میشد و در جریان این امر مسائل و مشکلات قضایی مردم مورد رسیدگی مسئول مربوطه قرار میگرفت.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در ایام دهه مبارک فجر رویه حضور مسئولان عالی قضایی در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه برای رسیدگی به مسائل و مشکلات قضایی مردم به صورت روزانه انجام میگیرد.
رئیس عدلیه با بیان اینکه غیر از ملاقات های مردمی در جریان سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی از مراجع قضایی، امروز سومین دیدار مستقیم و بدون واسطه خود را با مراجعه کنندگان به بخش ارتباطات مردمی قوه قضاییه در تهران برگزار کرد، گفت: نیاز به آگاهیبخشی به مردم و افزایش دانش حقوقی آنها موضوعی است که به شدت احساس میشود و در این امر خطیر هم خود قوه قضاییه و رسانه ملی دارای مسئولیت هستند.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف پروندهها در بدو شکلگیری از حیث حقوقی یا کیفری بودن در مراجع قضایی برای پیشگیری از معطل شدن مردم و اطاله دادرسیها گفت: یکی از مسائلی که در جریان ملاقات مردمی امروز از جانب مراجعهکنندگان بیان شد موضوع اختلاف در صلاحیت مرجع رسیدگیکننده بود که این موضوع نیز از جمله مسئولیتهای دستگاه قضایی است و باید تدابیری اتخاذ شود که به محض گشوده شدن پرونده، مرجع قضایی صلاحیتدار برای رسیدگی به آن تعیین شود تا از معطلی و رفتوآمدهای غیرضروری مردم به مراجع و مراکز مختلف قضایی جلوگیری به عمل آید.
محسنی اژهای بر همین اساس تصریح کرد: یکی از محاسن ملاقاتهای مردمی آن است که به عنوان رئیس قوه قضاییه با مشاهده مشکل و آسیب در یک فقره از پروندهها، برای رفع این مشکل و آسیب که احتمالا دامنگیر پروندههای مشابه نیز هست، دستور مقتضی را به واحدها و مراجع قضایی سراسر کشور صادر میکنم.
رئیس عدلیه با اشاره به مصادیقی از مسائل و مشکلاتی که در جریان ملاقات مردمی امروز از جانب مراجعه کنندگان و متقاضیان مطرح شد به نمونه دیگری از پروندههای مطرح شده در جریان ملاقات مردمی امروز اشاره کرد و در همین راستا از پروندهای ناظر بر اشتباه در واریز مبلغ دیه تصادف که متعلق به یکی از هموطنان ارامنه بود، سخن گفت.
رئیس عدلیه ضمن ترتیب اثر دادن برای رفع مشکل این هموطن ارمنی، بر ضرورت شناسایی مشکلاتی از این دست که زمینه معطلی و گرفتاری مردم را فراهم میآورد تاکید کرد.
محسنی اژه ای گفت: اینکه در بخشی از دستگاه قضایی از سوی متولی و متصدیای اشتباه رخ دهد و تاوانش را ارباب رجوع بپردازد، قابل پذیرش و توجیه نیست و این موضوع از جمله مسائلی بود که امروز مرا رنج داد.
رئیس دستگاه قضا از درخواست شهروندی سخن گفت که با چند ماه تاخیر در پیگیری مواجه شده بود؛ محسنی اژهای ضمن دستور فوری برای رفع مشکل این شهروند، به مسئولان حوزه ریاست قوه قضاییه تاکید کرد که درخواستهای مردمی را با فوریت و جدیت پیگیری کنند و از هرگونه تاخیر در امر رسیدگی و ترتیب اثر دادن به تقاضاهای مردمی واصل شده، جداً بپرهیزند.
در جریان نشست ملاقات مردمی امروز رئیس قوه قضاییه مشکل این شهروند حل و پرونده وی به نتیجه رسید.
رئیس عدلیه همچنین بر اهتمام خود برای شناسایی مشکل و آسیبی که باعث مغفول ماندن و عدم رسیدگی به این درخواست شده بود نیز تاکید کرد.
در سوم مردادماه سال جاری نیز حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در محل کار خود با تعدادی از مردم و همچنین خانوادههای محکومان ناآرامیهای آبان ۹۸ دیدار و گفتگو کرده بود.
رئیس قوه قضاییه در دیدار مزبور به مسئولان قضایی ذیربط مأموریت داد پرونده افرادی که در جریان ناآرامیهای آبان ۹۸ دستگیر شدهاند را مورد بررسی مجدد قرار دهند تا افرادی که شرایط قانونی آزادی مشروط یا عفو و بخشودگی دارند، مشمول ارفاقات قانونی شوند.
همچنین در چهارم آذرماه نیز رئیس قوه قضاییه به مدت ۲ ساعت با تعدادی از خانوادههای محکومین امنیتی، حوادث آبان ۹۸ و جرائم عمومی دیدار کرده بود و در جریان آن دیدار هم رئیس عدلیه بعد از استماع درخواستهای متقاضیان و مطالعه موردی پروندههایی که عمدتاً مربوط به جرائم عمومی و امنیتی بودند و ۳ فقره از آنها نیز به محکومان حوادث آبان سال ۹۸ اختصاص داشت، با در نظر گرفتن تناسب میان موارد مندرج در پروندهها و درخواستهای متقاضیان، دستورات لازم را به واحدهای ذیربط قضایی ابلاغ کرد.
علاوه بر رئیس قوه قضاییه که دیدارها و ملاقاتهای مستمر مردمی دارد و بدون واسطه و بصورت چهره به چهره، مشکلات مراجعهکنندگان به عدلیه را استماع میکند، سایر مقامات قضایی نیز بنا بر دستور و تاکید رئیس عدلیه به این مهم عنایت دارند.
بر همین اساس، صرفا در ۲ ماه اخیر در تهران بالغ بر ۲۳۶ نفر از مراجعه کنندگان به دستگاه قضایی، بصورت مستقیم و بدونواسطه با مقامات عالی رتبه قوه قضاییه دیدار کردهاند و این رویه در همه مراکز استانها و حوزه های قضایی جریان دارد.
همچنین همه مقامات و مسئولان عالی قضایی به صورت متناوب و روزانه ضمن حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه، دیدارهای مستقیم و بدون واسطهای با متن مردم و مراجعهکنندگان به مراجع و مراکز قضایی دارند و در راستای رفع مسائل و مشکلات قضایی مردم، اقدامات مقتضی و قانونی لازم را ترتیب میدهند.
ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم و مراجعان به دستگاه قضایی، یکی از رویکردهای اصلی در دوره تحول و تعالی است که مورد تاکید مؤکد حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای است و وی در اکثر موضعگیریها و سخنرانیهای خود، پیگیری مستمر این رویکرد را به همه مسئولان و مدیران قضایی متذکر میشود.
مشی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای نیز در طول این ۲۲۳ روزی که از انتصاب وی به سمت ریاست قوه قضائیه میگذرد، مؤید اعتقاد و الترام کامل رئیس عدلیه به برقرای ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم و مراجعان به دستگاه قضایی و استماع نظرات و مشکلات آنها از نزدیک است.
نظر شما