مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح با اشاره به اینکه راهبرد اساسی دولت، عدالت بوده که پایه اصلی انقلاب بر اساس عدالت است، گفت: طرحهای امروز جزء ضرورتها بوده که جا دارد این طرحها بزودی عملیاتی شده و به سرانجام برسد.
محمدرضا عبدالرحیمی با بیان اینکه یکی از نیازهای اساسی و زیرساختی ۲۲۰ هزار نفر از جمعیت منطقه، آب شرب سالم و بهداشتی است، افزود: توسعه و گسترش سرمایه گذاری تولید و صادرات و ایجاد اشتغال ازماموریت اساسی مناطق آزاد در کشور به شمار می رود، که جوامع محلی باید دراین مناطق از حداقل استاندارد زندگی در حوزه زیر بنایی و زیر ساختها باید برخوردار باشند.
وی با درخواست از مدیران استانی برای پیگیری سریع تخصیص اعتبار بانکی به اجرای این طرح گفت:: برای اجرای طرح ۸ کیلومتر شبکه انتقال لازم است که در صورت اجرا نشدن آن شبکه های اجرا شده گذشته مستهلک شده و هزینه ها بالا خواهد رفت.
نماینده مردم شهرستانهای ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با بیان اینکه خشکسالی و تنش آبی از معضلات و مشکلات کشور است، افزود: در ۲۴ ساعت تنها ۲ ساعت در روستاهای این منطقه آب وجود داشت.
محمد علیپور همچنین با اشاره به ظرفیت کامل تصفیه خانه ماکو که ۴۸۰ لیتر تصفیه آب در ثانیه است، ادامه داد: درحال حاضر این تصفیه خانه با نصف ظرفیت کار می کند که با اتمام طرح خط انتقال دوم با ظرفیت کامل فعالیت خواهد کرد.
وی با بیان این واقعیت که تامین آب شرب شهرهای ماکو و شوط از سد بدولی طراحی شده که بیش از ۲۰ سال از مطالعه آن گذشته است، اظهار داشت: متاسفانه تا به امروز کاری صورت نگرفته و ما ازمسوولان امور آب استان تقاضا می کنیم، اگر مشکل مالی دارند برای اجرای این طرح از طریق منطقه آزاد وبا همکاری وزارت خانه کمک کنیم تا سد بدولی را به سرانجام برسانیم.
وی همچنین گفت: حتی لولههای خط انتقال این طرح ازمحل اجرای سد بدولی تا باشکند و گجوت کار شده و تا به امروز بلا استفاده مانده است
نماینده مردم ماکو، شوط، پلدشت و چالدران در مجلس شورای اسلامی به نیاز آبی بسیار بالادر شهرستان ماکو و شوط و همچنین مسیر خط انتقال آب به این شهرها اشاره کرد و گفت: علاوه بر شهر ماکو شهر شوط و روستاهای مسیر انتقال از آب این تصفیه خانه استفاده می کنند، که امیدواریم امروز با اجرای خط دوم برداشت آب خام از محل تصفیه خانه شماره یک به همت آب و فاضلاب و حمایت سازمان منطقه آزاد ماکو از تصفیه خانه شماره ۲ ماکو با ظرفیت کامل استفاده شود.
وی، طرح شبکه جمع آوری فاضلاب ماکو را ازدیگر طرحهای مهم این شهر بیان کرد و گفت : چند سال بخش خصوصی به روش "BOT "همزمان با شهر قره ضیاالدین می خواست این طرح را اجرا کند که آن زمان که محل اجرای طرح در جنب زندان ماکو بود، برخی از اهالی با اجرای این طرح مخالفت کردند که الان در شهر قره ضیاالدین از این طرح بهره برداری می کنند.
علی پور با اشاره به اینکه شبکه جمع آوری و تاسیسات تصفیه خانه تا حدی کار شده است؛ ادامه داد: تا به حال برای اجرای این طرح ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای کامل این طرح و حل مشکل فاضلاب ماکو به اعتباری بیش از سه هزار میلیارد ریال نیاز است.
وی با اشاره به اینکه برای بودجههای عمرانی اعتبارات کمتری اختصاص یافته است، ادامه داد: با کمک گرفتن از طریق مسوولان منطقه امیدواریم بتوانیم از طریق تسهیلات بانکی اجرای طرح را به پیش ببریم.
وی اظهار امیدواری کرد که در ۲ سال آینده با تسهیلات بانکی اجرای طرح فاضلاب ماکو از پیشرفت قابل قبولی برخوردارباشد.
به گزارش ایرنا طول خط انتقال پروژه ۲۵۰۰ متر که با اعتبار اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال با مشارکت و تامین مالی سازمان منطقه آزاد ماکو، سازمان برنامه و بودجه و شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی به مرحله اجرا در می آید. در این پروژه یک باب ایستگاه پمپاژ نیز ارتقا می یابد. سایز و جنس لوله های خط انتقال از نوع چدن داکتیل و به مدت ۱۲ ماه اجرا و به بهره برداری خواهد رسید.
طرح تصفیه خانه فاضلاب ماکو با فرآیند SBR / لجن فعال با هوادهی ممتد/ در ۲ مدول احداث می شود؛ این سامانه در سال ۱۳۷۶ آغاز شده ولی در این مدت به علت اختصاص نیافتن اعتبار مناسب ناتمام مانده بود.
در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری در حوزه آب و بیش از دو سوم این جمعیت نیز در حوزه جمع آوری فاضلاب تحت پوشش این شرکت قرار دارند.
شهرستان ماکو از جمله شهرهایی است که احداث سامانه فاضلاب در آن ضروری به نظر می رسد.
نظر شما