یدالله صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در نظام آماری صادرات و واردات استان تهران مشکلی دارد، اگر بر اساس تعداد کارت بازرگانی بخواهیم اعلام نظر کنیم و صادرات بر مبنای محل صدور کارت بازرگانی باشیم، ۳۰ درصد صادرات کشور با کارت های بازرگانی صادر شده تهران انجام می شود.
وی یادآورشد: اگر بر اساس عملکرد گمرکاتی، میزان صادرات و واردات تهران محاسبه شود، در ۹ ماهه سال جاری نزدیک به یک میلیارد دلار، صادرات کالا و خدمات داشته ایم که نسبت به سال قبل، ۳۷ درصد رشد داشته است.
صادقی تاکید کرد: این آمار درستی برای استان تهران نیست چون این آمار در گمرک این استان اظهار شده است اما عمده محصولات صادراتی بازرگانان ما در گمرکات مرزی دیگر اظهار می شوند که نمی توان در این زمینه آمار دقیقی اعلام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: ثبت عملکرد ۳۰ درصدی صادرات کل کشور به نام کارت های بازرگانی تهران، حکایت از صادرات ۱۲ میلیارد یورویی دارد اما طی ۱۰ ماه گذشته در گمرک این استان یک میلیارد یورو صادرات ثبت و اظهار شده است.
وی خاطرنشان کرد: به طبع، با وجود ۲۴ درصد صنایع کل کشور و ۴۰ درصد واحدهای صنفی و تولیدی در استان تهران، یک میلیارد یورو عملکرد قابل قبولی در حوزه صادرات نیست، از همین رو از سازمان گمرکات خواسته ایم تا عملکرد صادراتی را بر مبنای مبدا تولید کالا اعلام کند.
صادقی به تعداد کارت های بازرگانی صادر شده در این استان اشاره کرد و ادامه داد: طی ۹ ماه ۱۴۰۰، ۱۳ هزار و ۷۹ مورد کارت بازرگانی صادر و تمدید شده که نسبت به هفت هزار و ۷۴۸ کارت صادر شده در ۹ ماه سال گذشته، ۶۹ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه آمار عملکرد کارت بازرگانی امسال به طور عمده تمدید اعتبار است، اظهارداشت: تعداد کارت های صادر طی ۹ ماه سال جاری سه هزار و ۸۱۵ مورد و تمدیدی ۹ هزار و ۲۶۴ مورد بوده است که مجموع آنها به ۱۳ هزار و ۸۱۵ کارت بازرگانی می رسد.
وی اعلام کرد: اکنون ۱۵ هزار و ۶۰۰ مورد کارت بازرگانی فعال در استان تهران داریم که بیش از ۵۰ درصد کارت های فعال کل کشور است چون تعداد واحدهای صنعتی و خدماتی این استان بسیار زیاد است.
صادقی اضافه کرد: اکنون واحدهای تولیدی کشور حتی با وجود استقرار دفتر مرکزی، کارت بازرگانی خود را از استانی که واحد تولیدی در آن مستقر است، دریافت می کنند و ثبت سفارش آنها باید در جایی صورت بگیرد که محل استقرار کارخانه باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد کارت بازرگانی کشور را داریم و ۵۰ درصد ثبت سفارش های کشور هم در استان تهران انجام می گیرد.
تولید داخلی جایگزین واردات
وی افزود: پرونده های ثبت سفارش استان تهران در ۹ ماهه امسال ۵۰ هزار و ۹۴۷ مورد برای واردات مواد اولیه، قطعات و ماشین آلات بود که نسبت به ۶۲ هزار و ۸۸۴ مورد مدت مشابه سال گذشته، ۱۹ درصد کاهش دارد.
صادقی یادآورشد: ورود کمتر پرونده و ثبت سفارش در سال جاری، معنای مثبتی دارد چون به معنای کاهش واردات از خارج کشور است و از سوی دیگر معنای دیگر آن تامین اقلام جایگزین محصولات واردات با تولیدات داخلی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصول تولیدی داخلی جایگزین کالاهای وارداتی داشتیم و امسال هم یک میلیارد دلار هدفگذاری کردیم چون واحدهای صنعتی در کشور ایجاد شده اند که ماشین آلات، مواد اولیه یا قطعات مورد نیاز صنایع این استان را تولید می کنند.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد واردات استان تهران را مواد اولیه، ماشیت آلات و قطعات یدکی تشکیل می شود، تاکید کرد: کاهش میزان واردات اگرچه از سویی می تواند نشان دهنده کاهش فعالیت واحدهای تولیدی و صنایع باشد، اما در صورت تداوم فعالیت این واحدهای تولیدی و صنعتی، نشان دهنده جایگزینی محصولات داخلی با اقلام مشابه خارجی است.
صادقی اضافه کرد: طی ۹ ماهه سال گذشته از ۶۲ هزار و ۸۸۴ پرونده به ۵۹ هزار و ۳۴۵ مورد رسیدگی شده که این رقم به ۴۲ هزار و ۹۹۷ مورد از ۵۰ هزار و ۹۴۷ پرونده وارداتی رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهارداشت: ارزش پرونده های رسیدگی شده در سال جاری سه درصد کاهش یافته است، پارسال در ۹ ماهه، ۱۵ میلیارد و ۷۹۷ میلیون یورو بود که در مدت مشابه سال جاری به ۱۵ میلیارد و ۳۵۳ میلیون یورو رسیده است.
نظر شما