۲۳ بهمن ۱۴۰۰، ۱۴:۵۵
کد خبرنگار: 1086
کد خبر: 84648431
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تشدید جنگل‌زدایی در آمازون؛ ثبت رکورد جدید در ژانویه ۲۰۲۲

تهران- ایرنا- آمار جدید نشان می‌دهد روند تخریب جنگل‌های آمازون طی ماهه ژانویه ۲۰۲۲ (دی، بهمن ۱۴۰۰) نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج برابر افزایش یافته و ۴۳۰ کیلومتر از این جنگل‌ها محو شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از رویترز، آمار جدید دولت برزیل برگرفته از ماهواره تحقیقاتی فضایی اینپ نشان می دهد بر خلاف وعده‌های اخیر دولت برای کنترل تخریب جنگل‌ها طی ماه ژانویه ۲۰۲۲ (دی/ بهمن ۱۴۰۰) در مجموع ۴۳۰ کیلومتر مربع از جنگل‌های تخریب شده که در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۲۱ (دی/ بهمن ۱۳۹۹) پنج برابر بیشتر است.

این رقم بالاترین میزان از زمان آغاز ارائه آمار به این شکل از سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۳ و ۱۳۹۴) است. آمار جدید در حالی منتشر می‌شود که محققان زیست‌محیطی معتقدند روند تخریب جنگل‌ها با کاهش اقدامات زیست‌محیطی و حفاظت از جنگل‌ها از سال ۲۰۱۹ و بعد از آغاز دوره ریاست‌جمهوری ژائیر بولسونارو شدت گرفته است.

برتالدو سوارس فیلهو، محقق محیط زیست در دانشگاه دولتی میناس گرائیس می‌گوید: جنگل‌ها هر روز به دلیل زمین‌خواری غیرقانونی محو می‌شوند، در حالیکه مجازات این کار با جرم متناسب نیست. قیمت بالای گوشت گوساله، سویا و دیگر محصولات نیز درخواست برای زمین ارزان را افزایش داده است. مسابقه برای جنگل‌زدایی در آمازون بالا گرفته است.   

وزارت محیط زیست برزیل اعلام کرده مقایسه با استفاده از آمار هر ماه به صورت جداگانه تصویر درستی به دست نمی‌دهد. روند تخریب جنگل‌های آمازون از ماه اوت ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲ (مرداد تا دی ۱۴۰۰) در مقایسه با مدت  مشابه سال قبل کاهش یافت.این وزارت‌خانه در بیانیه‌ای گفت که دولت مرکزی در سال ۲۰۲۲ برای مبارزه با جرایم زیست‌محیطی شدیدتر اقدام خواهد کرد.

غیر از برزیل، در مورد جنگل‌های آمازون کلمبیا نیز نگرانی وجود دارد؛ زیرا با خطرهای مشابهی روبروست. گروه‌های زیست‌محیطی نگرانی خود را از افزایش زیاد آتش‌سوزی در جنگل‌ها ابراز کرده و این حوادث را ناشی از قطع درختان برای ساخت دامداری، مزارع کاکائو و جاده‌های غیرقانونی دانستند. 

بیش از یکصد و ۵۰ استاد دانشگاه و فعالان زیست‌محیطی از کلمبیا، برزیل، فرانسه و اسپانیا نامه ای به ایوان رئیس جمهوری کلمبیا ارسال کرده و از دولت خواستند اقدامات خود را علیه جنگل‌زدایی شدت بخشیده و از ارتش برای خاموش کردن آتش جنگل‌ها استفاده و فعالیت‌های اقتصادی جایگزین برای مردم در منطقه آمازون خلق کند.

حفظ جنگل های آمازون به عنوان گسترده ترین جنگل‌های بارانی در جهان برای مبارزه با تغییرات اقلیمی ضروری است زیرا بخش عمده ای از گازهای گلخانه‌ای را جذب می کنند. بولسونارو با احداث مزارع بزرگ اقتصادی و بهره‌برداری از آمازون برای کاستن از فقر مردم این منطقه معتقد است.

برزیل تحت فشار آمریکا و اروپا، سال گذشته وعده داد جنگل‌زدایی غیرقانونی را تا سال ۲۰۲۸ پایان دهد. بیش از ۱۴۰ کشور از جمله برزیل در کنفرانس اقلیم سال ۲۰۲۱ سازمان ملل با امضای سندی وعده دادند جنگل‌زدایی تا سال ۲۰۳۰ پایان یابد. ماهواره تحقیقاتی اینپ بعد از این رویداد آماری منتشر کرد که نشان می داد روند جنگل‌زدایی در برزیل طی ۱۵ سال گذشته به بدترین وضع رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha