حسن نوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعداد افرادی که دراستان بیمه بیکاری دریافت می کنند همیشه به همین میزان بوده و افزایش و یا کاهش آن در حدی نیست که معنادار باشد.
وی با اشاره به شاخص بیکاری در سال جاری اظهار داشت: در بهار ۹۹ نرخ بیکاری در استان ۱۲درصد و این رقم در بهار امسال به ۸.۸ درصد رسید و این در حالی است که در تابستان سال گذشته این رقم به ۱۱.۱ درصد و در زمستان به ۱۲.۱۲ درصد رسید.
وی با بیان این که تابستان امسال نرخ بیکاری ۱۱.۴ درصد شد افزود: این رقم در پاییز به ۸.۳ درصد رسید.
نوری با انتقاد از کارشناسی نبودن آمار بیکاری خاطرنشان کرد: دلیل کارشناسی برای افت و خیز شاخص بیکاری در استان ارائه نمی شود و اگر بپرسیم چرا این رقم کاهش یا افزایش دارد جواب قانع کننده ای داده نمی شود که چرا نرخ بیکاری یک استان بالا یا پایین رفته است.
وی با بیان این که در خراسان شمالی آمار بیکاری بالاتر از این اعداد و ارقام است گفت: نوع آمارگیری و پاسخ جمعیت آماری به عوامل مختلفی وابسته است که در همه استانها یکسان نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان این که پاسخ های فردی جمعیت آماری بستگی به روحیه مطالبه گری دارد گفت: نگاه کسی که در تهران زندگی می کند به تولید درآمد و اشتغال با فردی که در یکی از شهرستان زندگی می کند فرق می کند و در واقع نرخ بیکاری برگرفته از تفکرات جامعه آماری است که وارد فرمول علمی می شود.
وی افزود: در استان های برخوردار بسیاری از مشاغل را کار نمی دانند و اگر از آن ها بپرسیم شاغلید یا نه می گویند شاغل نیستیم اما در استان که شاخص مطالبه گری ۳۱ است، حتی فردی ۲ ساعت در ماه هم کار کند خود را شاغل می پندارد.
از مجموع جمعیت استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، بیش از ۶۳۰ هزار نفر افراد ۱۵ سال به بالا هستند که جمعیت فعال محسوب می شوند و از این قشر بیش از ۲۷۰ هزار نفر شاغل و ۲۷ هزار نفر بیکار هستند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها ساکن هستند و در این استان شاهد اشتغال ناقص هستیم بدان معنا که افراد شاغل، درآمد مناسبی ندارند.
در استان خراسان شمالی حدود ۱۲۰ هزار کارگر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
نظر شما