به گزارش ایرنا از میراث آریا؛ سیدعزت الله ضرغامی روز یکشنبه - ۲۴بهمن ۱۴۰۰- در همایش تفویض اختیار به مدیران استانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به تجربه چهل سال گذشته، گفت: پاشنه آشیل دولتها، سیستم ناکارآمد و بازدارنده اداری است که مثل اختاپوس روی کشور افتاده و امکان تصمیمگیریهای جدی را از مدیران سلب کرده است.
ضرغامی افزود: وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بخشهایی از موانع و ایستگاههای اعطای مجوز را حذف کرده و صرفا اعلام متقاضی در سامانه، به معنی مجوز قانونی تلقی میشود. نظارت وزارتخانه در این حوزه، نظارت پسینی است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: اقدامات عملی برای تفویض اختیارات بخشهایی از مأموریتهای ستاد وزارتخانه به مدیران استانی آغاز شده است. در کارگاه آموزشی امروز، معاونتهای تخصصی موارد تفویضی را تشریح کردند و آموزشهای لازم را به مدیران استانی دادند.
ضرغامی تصریح کرد: مدیران استانی باید از اعتماد وزارتخانه، به نحو مطلوبی استفاده کنند و با نظارت دقیق و در جهت رضایت حداکثری مردم و متقاضیان مأموریتهای جدید را به خوبی انجام دهند.
وی تأکید کرد: همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی و آحاد مردم در سراسر کشور، ضابطان اجرایی ما هستند و با اطلاعرسانی به موقع میتوانند مدیران وزارتخانه را در انجام وظایفشان یاری کنند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: ستادهای نوروزی وزارتخانه در استانها با همکاری همه مسئولان استانی وظیفه دارند، همه ظرفیتهای موجود برای معرفی جاذبههای استانی، ارائه تسهیلات گردشگری و ایجاد خدمات و سرویسهای لازم به مردم را بسیج و مدیریت کنند.
تفویض اختیار نیاز به شجاعت دارد / تفویض ۱۲ مجوز حوزه میراث فرهنگی به استانها
علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در این همایش، تفویض اختیار را نیازمند شجاعت دانست و بر عدم اجرای محافظهکارانه و در عین حال شتابزده تاکید کرد و افزود: در مسئله تفویض اختیار و تمرکززدایی که مطرح شد، در بخشهای مختلف از استانها نظر خواستیم، نزدیک به ۶۰ مورد را در مرحله اول احصا کردیم. اما در حوزه میراثفرهنگی ۱۲ مجوز تفویض اختیار به استانها انجام شده است.
انجام امور قراردادهای مرتبط با ساماندهی اموال و اقدامات اجرایی و مرمت آثار منقول، صدور مجوز تجارت اموال فرهنگیتاریخی منقول مجاز در واحدهای فروش و نمایشگاه، شناسایی خیران و سرمایهگذاران و طراحی نظام تکریم برای مرمت و احیای آثار تاریخی منقول، صدور مجوز برگزاری نمایشگاه مرتبط با حوزههای میراثفرهنگی، تجهیز، نگهداری، ساماندهی و بهرهبرداری از تاسیسات رفاهی، بهداشتی و تاسیسات و خدمات گردشگری در پایگاههای میراث ملی و جهانی، تایید اقدامات انجام شده توسط مالکان آثار تاریخی برای بهرهمندی از مزایای قانونی از مجوزهای تفویض اختیار شده با استانها در حوزه میراثفرهنگی است
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور درباره سایر مجوزهای تفویض اختیار شده به استانها گفت: حمایت قانونی از مالکان و متصرفان قانونی آثار تاریخی مطابق با قانون، پاسخ به استعلامات شهرداریها (ماده ۱۰۲ قانون شهرداریها)، درخواست دعوی و پیگیری حقوقی جرائم میراثفرهنگی، تهیه پروندههای ثبتی و تعیین حریم آثار تاریخی و انعقاد تفاهمنامه مشترک با مالکان و متصرفان قانونی آثار در زمینه مرمت از دیگر مجوزهای تفویض اختیار شده به استانها است.
دارابی بیان کرد: مسئله تفویض اختیار امری است که همه ما باید برای تحقق آن اراده و انگیزه داشته باشیم و باید برای تحقق این موضوع تا پایینترین سطوح کنترل انجام و ابلاغ شود. این روند را باید ادامه دهیم تا مطمئن شویم که تمام زیرمجموعههای ما میتوانند این تفویض اختیار و تمرکززدایی را انجام دهند.
وی افزود: مسئله تفویض اختیار سه عنصر کلیدی دارد. تعیین وظایف، تفویض اختیار و مسئولیتپذیری که ما باید این سه عنصر را با هم پیش ببریم. در بحث تفویض اختیار ما پنج اصل داریم که شامل وضوح عملکرد، تناسب اختیارات با مسئولیت، وحدت فرماندهی، استفاده از فناوریهای نوین و تفویض اختیاراست. این به معنای تفویض مسئولیت نیست، بلکه تفویض اختیارات است.
راهاندازی نهضت عمومی تفویض اختیار
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور گفت: این تفویض اختیار نیاز به شجاعت دارد و نباید برای اجرای آن محافظهکاری کرد و در عین حال شتابزده عمل کرد. در وزارت میراثفرهنگی در مرحله اول ۲۳ مورد تفویض اختیار به استانها انجام و ابلاغ شده است. دبیرخانه دائمی برای این موضوع به ریاست معاون توسعه مدیریت و منابع تشکیل شده است.
وی ادامه داد: همانطور که مهندس ضرغامی مطرح کرد، این تفویض اختیار دوره آزمایشی یکساله است و بعد از این مدت برای سایر موضوعات تصمیمگیری میشود. پایه و ارکان تفویض اختیار آموزش است و تبیین درست مسئله باید انجام شود.
دارابی گفت: مدیران و معاونان باید مسئله میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را در دیدار با نخبگان و در نماز جمعه بیان کنند. باید برای این موضوع نهضت عمومی راهاندازی کنیم. همچنین مدیریت هوشمندانه و نظارت مسئله مهمی است که باید مراقب باشیم و خوب عمل کنیم.
رونمایی سامانه سرمایه انسانی و مدیران فردا
در حاشیه همایش «تفویض اختیار به مدیران استانی» سامانه «نیروی انسانی و مدیران فردا» با هدف شایستهسالاری در انتصاب مدیران و بهرهمندی بهینه از توانمندیهای شاغلان سراسر کشور توسط سیدعزتالله ضرغامی و میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور رونمایی شد.
در این سامانه تمامی کارکنان شاغل در سراسر کشور میتوانند نسبت به ثبت درخواست خود مبنی بر تصدی پست مدیریتی و یا جابجایی محل خدمت اقدام کنند.
شناسایی کارشناسان شایسته، استعدادها و تواناییهای بالقوه کارکنان برای انتصاب آنها، افزایش انگیزه در همکاران، ایجاد فرصت برابر برای ارائه توانمندی و قابلیتها، دسترسی به اطلاعات تفصیلی، تحلیلی و جامع از بدنه مدیریت حرفهای سازمان توسط مدیران عالی در راستای گرفتن تصمیمات برای ارتقای کیفی نظام شایستگی، استفاده مناسب از سرمایههای انسانی و آگاهی از ظرفیتها و استعدادهای مدیران سازمان، کارشناسان و متخصصان، بهبود فرآیند انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای، تفویض اختیار به همکاران درتعیین محل خدمت خود درچارچوب مقررات بالادستی، افزایش انگیزه و رغبت کاری، ارتقای بهرهوری و بکارگیری صحیح نیروی انسانی از جمله اهداف تعریف شده برای راهاندازی این سامانه است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همایش تفویض اختیار به مدیران استانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با حضور سیدعزتالله ضرغامی وزیر، علی دارابی قائم مقام وزیر، علیاصغر شالبافیان معاونان گردشگری، پویا محمودیان معاون صنایعدستی و هنرهایسنتی، سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت، جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استانها و مدیران کل استانی و ستادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، میثم لطیفی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی روز یکشنبه -۲۴ بهمن ۱۴۰۰- در سالن اجتماعات این وزارتخانه برگزار شد.
ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز شنبه - نهم بهمن ۱۴۰۰- در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و پنجمین نمایشگاه صنایع دستی تهران گفت: بروکراسی موانع جدی برای گردش درست فرایندها ایجاد کرده است که باعث کندی کار و بوروکراسی خسته کننده و ناامیدکننده شده است. تا آخر سال اقدام مهمی تحت عنوان نهضت تفویض اختیارات اجرایی در ستاد وزارتخانه آغاز و بسیاری از وظایف و اختیارات که در ستاد وزارتخانه باعث ایجاد موانع هستند، شناسایی و برداشته میشود. در همین زمینه ستادی به ریاست علی دارابی قائم مقام وزارت میراث فرهنگی تشکیل شده است.
نظر شما