۲۵ بهمن ۱۴۰۰، ۶:۱۴
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84650395
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گوترش: نابرابری در دسترسی به واکسن کرونا بزرگترین شکست اخلاقی است

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل از نابرابری در دسترسی به واکسن کرونا انتقاد کرد و آن را بزرگترین شکست اخلاقی توصیف کرد .

 دبیرکل سازمان ملل یکشنبه شب به وقت محلی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: نابرابری در دسترسی به واکسن زرگترین شکست اخلاقی زمانه ما است و مردم بهای آن را می پردازند.

گوترش تصریح کرد:تا زمانی که نتوانیم دسترسی به واکسن‌ها، آزمایش ها و درمان‌های مؤثر را برای همه خانواده‌ها و جوامع تضمین کنیم، همه‌گیری از بین نخواهد رفت.

دبیر کل سازمان ملل پیش از این نیز بی عدالتی و نابرابری در دسترسی به واکسن کرونا را "شرم جهانی " توصیف کرده بود.

وی همچنین گفته بود: نرخ واکسیناسیون کرونا درمیان کشورهایی با درآمد بالا،  هفت برابر بیش از کشورهای واقع در قاره آفریقا است. با چنین نرخ نابرابری، کشورهای آفریقایی قادر نیستند به هدف ۷۰ درصد واکسیناسیون جمعیت خود در برابر شیوع ویروس کرونا تا سال ۲۰۲۴ میلادی نائل شوند.

گوترش افزوده بود: به جای شیوع سریع واکسن  کرونا که همانند یک آتش سوزی گسترده می ماند، نیاز به توزیع واکسن کرونا به همان سرعت و وسعت آتش سوزی گسترده است.

از همان هفته‌های نخست که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از تولید واکسن های مختلف ضد کرونا خبر دادند و تولید انبوه واکسن در این کشورها آغاز شد، نگرانی هایی درباره توزیع نابرابر این واکسن حیاتی بین مردم در نقاط مختلف جهان شروع شد و مقام ها و نهادهای بین المللی مختلف از جمله سازمان جهانی بهداشت نیز تا کنون بارها نسبت به این نابرابری مرگبار هشدار داده و خواستار رفع آن شده اند.

در طول یک سال اخیر، در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان به واسطه فقر مالی و یا تحریم های ضدانسانی، از دسترسی به واکسن کرونا محروم بودند، خبرها و گزارش های بسیاری منتشر شد مبنی بر اینکه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اقدام به احتکار میزان انبوهی از واکسن های کرونا کرده اند و حتی با وجود منقضی شدن تاریخ مصرف واکسن ها، حاضر نشده اند آن را در اختیار جوامع و کشورهای دیگر قرار دهند.

 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در آغاز سال جدید میلادی ۲۰۲۲  بیماری همه گیر کووید-۱۹و افزایش نابرابری جهانی، امور مالی جهانی، بحران آب و هوایی، بی‌قانونی در فضای سایبری و تهدید صلح و امنیت جهانی را به عنوان پنج هشدار سال ۲۰۲۲ برشمرد.

دبیر کل سازمان ملل سال ۲۰۲۲ را با به صدا درآوردن پنج هشدار شامل بیماری همه گیر کووید-۱۹ و افزایش نابرابری جهانی، امور مالی جهانی، بحران آب و هوایی، بی‌قانونی در فضای سایبری، و تهدید صلح و امنیت جهانی آغاز کرد و گفت: این هشدارها نیازمند بسیج تمام کشورها است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha