این شبکه خبری تلویزیونی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامی از آن بیان نکرده است، مدعی شد آخرین داده های اطلاعاتی آمریکا نشان می دهد که روسیه همچنان به افزایش نیروهای خود در اطراف اوکراین ادامه می دهد و برای اقدام نظامی احتمالی علیه این کشور در هفته جاری آماده می شود.
این در حالی است که سخنگوی پنتاگون روز یکشنبه به وقت محلی همزمان با فضاسازی کشورش مبنی بر حمله احتمالی روسیه به اوکراین به رغم تکذیب کرملین اعلام کرد نمیتوانیم گزارشها درباره این حمله احتمالی در روز چهارشنبه را تایید کنیم.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا ادعا کرد اقدام نظامی روسیه با حملات هوایی و موشکی علیه زیرساختهای مهم نظامی از جمله فرودگاه ها، سیستم های هوایی و هشدار اولیه آغاز خواهد شد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز گذشته در مصاحبه با سی ان ان این خصوص مدعی شد حمله نظامی روسیه احتمالا با حملات موشکی و بمباران آغاز خواهد شد.
سی ان ان مدعی شد طرح روسیه سپس شامل تهاجم بیشتر به اوکراین از شرق و شمال و پس از آن محاصره کی یف پایتخت اوکراین ظرف یک یا دو روز از آغاز این حمله است.
آمریکا هچنین مدعی است که روسیه قبل از حمله به اوکراین یک عملیات دروغین برای بهانه سازی و توجیه حمله به اوکراین انجام خواهد داد.
مقامات آمریکایی مدعی هستند این عملیات دروغین شامل یک حمله ساختگی علیه نیروهای روسی و متهم کردن ارتش اوکراین به انجام این حمله است.
بر اساس گزارش سی ان ان، این مقامات همچنین مدعی هستند که زمان بندی روسیه ممکن است تغییر کند یا ولادیمیر پوتین تصمیم بگیرد حمله نکند. با این حال، روسیه نیرو و توانایی گسترده ای را آماده کرده است تا در چند روز آینده یک اقدام گسترده نظامی را آغاز کند.
به گزارش ایرنا، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در گفت و گوی تلفنی روز یکشنبه خود با بایدن، در واکنش به هشدارهای ایالات متحده گفت: بهترین دوست دشمنان ما، ایجاد وحشت در کشور ما است و همه این اطلاعات تنها به ترس و وحشت بیشتر دامن می زند. این امر کمکی به ما نمی کند.
زلنسکی پیش از این هم به رغم هشدارهای بایدن مبنی بر اینکه تهاجم مسکو یک «احتمال مشخص» است، این تهدید را اغراق آمیز توصیف کرده بود.
زلنسکی با رد تلاش آمریکا و متحدان اروپاییش برای تنش آلود و بحرانی نشان دادن وضعیت میان روسیه و اوکراین، ارزیابی واشنگتن را از تهاجم قریب الوقوع روسیه، کم اهمیت نشان داده بود و تصور بایدن را از تهدید روسیه، رد و رسانه های غربی را به تضعیف باور شهروندان اوکراین به دولت و ایجاد جنون اقتصادی در سراسر اوکراین متهم کرد.
کاخ سفید بر موضع خود مبنی بر اینکه مسکو در صورت عملی کردن طرح حمله به اوکراین، هزینه سنگینی خواهد داد، تاکید دارد اما کرملین رویکرد تنش زایی بالای آمریکا در مورد مناقشه اوکراین را محکوم کرده است.
واشنگتن و متحدانش مدعی اند تقویت قوای نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین، به مثابه حمله قریب الوقوع مسکو به کی یف است.
پوتین این ادعای غرب را محکوم کرده و آن را گمانه زنی های تحریک آمیز خوانده است که می تواند به درگیری در اوکراین منجر شود.
روسیه همواره در فهرست خواستههای امنیتی خود که آذرماه به ایالات متحده ارسال شده بود، خواستار توقف هر گونه رزمایش ناتو در نزدیکی مرز روسیه شده بود. همچنین مسکو خواهان خروج ناتو از اروپای شرقی است. بسیاری از این درخواستها از سوی غربیها مورد بیاعتنایی و انتقاد قرار گرفته اند.
رفتار غرب و آمریکا در قبال بحران اوکراین به گونه ای است که باعث شده مردم این کشور تحت تاثیر این رفتارهای تبلیغاتی و روانی، احساس ترس کنند.
روابط بین مسکو و کی یف از سال ۲۰۱۴ تیره شده و این تنش تحت تاثیر فضاسازیهای تبلیغاتی آمریکا و متحدانش شدت هم گرفته است.
نظر شما