نخست وزیر کانادا بر استفاده از اعلام وضعیت اضطراری برای مهار اعتراضات تاکید کرد

تهران- ایرنا- جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در پی گسترش جنبش اعتراضی گفت که با اعلام وضعیت اضطراری در کشور به نیروهای پلیس اختیارات بیشتری برای مهار اعتراضات داده می‌شود.

به گزارش تارنمای نشریه یو اس نیوز، ترودو روز دوشنبه از اختیارات اضطراری برای پایان دادن به تظاهراتی که از اواخر ماه گذشته میلادی پایتخت کانادا و دیگر نقاط این کشور را فلج کرده، استفاده کرد.

ترودو در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که تدابیر به کار گرفته شده از 'لحاظ زمانی محدود خواهد بود و به صورت منطقی اجرایی می شود.

بر اساس تصمیم نخست وزیر کانادا اختیارات لازم به پلیس برای بازداشت و جریمه معترضان داده می شود و از ارتش برای کمک به مقابله با معترضان استفاده نخواهد شد.

ترودو این مساله را برای ایمن نگه داشتن کانادایی ها، محافظت از مشاغل مردم و بازگرداندن اعتماد به موسسات عنوان کرد و افزود: ما حقوق اساسی را تعلیق نمی‌کنیم یا منشور حقوق و آزادی‌ها را نادیده نمی‌گیریم.

وی همچنین اضافه کرد: ما آزادی بیان مردم و تجمع مسالمت آمیز را محدود نمی کنیم. ما مانع از استفاده قانونی مردم از حق اعتراضشان نمی شویم. ما در حال تقویت اصول، ارزش ها و نهادهایی هستیم که همه کانادایی ها را آزاد می گذارد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که روز گذشته یکی از شلوغ‌ترین گذرگاه‌های مرزی در آمریکای شمالی پس از تقریبا یک هفته اعتراض که مسیر حیاتی تامین کالاها را بسته بود، به حالت عادی بازگشت.

«قانون شرایط اضطراری» به ندرت در کانادا مورد استفاده قرار گرفته و به دولت فدرال اختیارات بیشتری را جهت بازگرداندن نظم برای پایان دادن به تظاهرات می دهد.
 

این اولین بار است که قانون وضعیت اضطراری مصوب سال ۱۹۸۸ در کانادا به اجرا گذاشته می شود.

از اواخر ماه گذشته میلادی، کانادا شاهد افزایش تظاهرات‌ها بوده زیرا مردم این کشور از اجرای دستور واکسن اجباری کرونا که اخیرا برای کامیون‌دارانی که از مرز ایالات متحده و کانادا عبور می‌کنند، خشمگین شدند.

پلیس کانادا پس از صدور دستور قضایی توسط قاضی کانادایی قادر به پایان دادن به تجمع معترضان در مرز با آمریکا شد. استیو بتریج افسر ارشد پلیس کانادا به خبرنگاران گفت که حدود ۱۲ نفر روز یکشنبه دستگیر شدند. طبق بیانیه اداره پلیس، افراد دستگیر شده همگی با اتهام شرارت روبرو هستند.

محاصره معترضان، خودروسازان در دو سوی مرز آمریکا و کانادا را مجبور کرد تا تولید خود را کاهش دهند یا به طور کلی آن را تعطیل کنند. از همین رو مقامات آمریکایی از دولت کانادا خواستند از اختیارات فدرال خود برای کاهش اختلالات اقتصادی استفاده کند.

حتی با پاکسازی تجمع معترضان در پل واقع در گذرگاه مرزی، تظاهرات در سایر نقاط کانادا همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha