آیینهای جشن و سرور میلاد حضرت علی(ع) شب گذشته و امروز با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در محافل، مکانهای مذهبی قم ترتیب یافته و ارادتمندان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) میلاد خجسته مولود کعبه را به یکدیگر تبریک و تهنیت و شادباش میگویند.
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) سراسر چراغانی و آذینبندی شده و برنامههای جشن و سرور در این مکان مقدس ضمن رعایت دستورالعملهای بهداشتی با حضور عاشقان و شیفتگان خاندان ولایت ترتیب یافته است.
آیین سنتی و زیبای نقارهزنی همزمان با شب تولد حضرت امام علی(ع) بر فراز منارههای حرم نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) به اجرا درآمد.
برنامه جشن میلاد امیرالمومنین (ع) امروز به دو زبان عربی و اردو در شبستان حضرت زهرا (س) حرم کریمه اهل بیت اجرا، و از طریق فضای مجازی برای شیعیان پاکستانی و عراقی پخش می شود.
شیفتگان خاندان عصمت و طهارت(ع) با چراغانی و آذین بندی مساجد، معابر و سر درمنازل و مغازهها و برگزاری آیینهای جشن و سرور در جای جای قم، حال و هوای ویژهای به این شهر دادهاند.
علاوه بر حرم مطهر در مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرکه مراسمهای متنوع مولودی خوانی، سخنرانی و مسابقههای فرهنگی به اجرا گذاشته شده است.
مداحان و شاعران آیینی نیز به میمنت طلوع خورشید درخشان امامت و ولایت به مدیحه سرایی و شعرخوانی درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) میپردازند و واعظان نیز گوشههایی از زندگانی گوهربار این امام همام را تبیین میکنند.
در بیوت آیات عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری در قم نیز به همین مناسبت مجالس جشن ترتیب یافته و سخنرانان گوشه هایی از زندگانی حضرت امام علی(ع) را بیان می کنند.
به مناسبت روز بزرگداشت پدر، پدران و والدین مقاوم و صبور شهیدان جنگ تحمیلی با اجرای برنامهایی موسوم به پدران آسمانی مورد تجلیل و تکریم قرار میگیرند.
با توجه به شیوع کرونا و برخی محدودیتها جهت حضور فیزیکی در مراسمها، از سوی نهادها و ارگانهای فرهنگی و دینی برنامههای متنوع، مفرح و سرگرم کنندهای متناسب با این روز مبارک تهیه و تدارک دیده شده و از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در حال اجرا میباشد.
همچنین مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های جشن و سرور میلاد حضرت امام علی (ع) را گرامی میدارند.
سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل انسانی پا به عرصه وجود گذاشت که با تولد خود بسیاری از مردم عصر خویش و بعد از آن را حیرت زده کرد، نوزادی که کعبه میزبان قدوم مبارکش به دنیای خاکی بود و این نشانه اکرام خداوند و فضیلت بی همتای حضرت علی(ع) است.
کنیه حضرت علی(ع)، ابوالحسن، ابوالحسین و ابوتراب و القاب ایشان مرتضی، حیدر، امیرالمؤمنین، اسدالله و وصی است، مادر ایشان فاطمه بنت اسد و پدرش ابوطالب عموی بزرگوار پیامبر (ص) بود.
حضرت علی(ع) پس از برگزیده شدن حضرت محمد(ص) به پیامبری، نخستین کسی بود که به اسلام ایمان آورد و پیامبری رسول اکرم(ص) را پذیرفت و ایشان را در دعوت همگانی به اسلام یاری کرد.
دوران خلافت حضرت علی(ع) در مدینه دوران تبلور اسلام واقعی، اجرای عدالت اسلامی، مبارزه با بدعت ها، از بین بردن تبعیض ها، برکناری حکمرانان نالایق، تقسیم عادلانه بیت المال و اجرای دقیق و درست سنت رسول الله(ص) بود.
در زمان خلافت حضرت علی(ع) جنگ های فراوانی از جمله صفین، جمل و نهروان رخ داد که هر یک پیامدهای خاصی به دنبال داشت.
با وجود فشارهای سیاسی داخلی، خارجی و وقوع جنگ های طاقت فرسا در طول پنج سال حکومت ایشان، حضرت علی(ع) خدمات ارزشمند و بی سابقه ای در تاریخ به جامعه اسلامی ارائه کرد.
آن حضرت سرانجام در سحرگاه نوزدهم رمضان سال ۴۰ هجری قمری، هنگام انجام فریضه الهی توسط ابن ملجم از گروه خوارج، از ناحیه سر مجروح شد و بعد از دو روز در بیست و یکم رمضان به شهادت رسید.
نظر شما