به گزارش ایرنا، لارووف روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با زبیگنیو رائو وزیر امور خارجه لهستان و رئیس دوره ای سازمان امنیت و همکاری اروپا گفت که روسیه قصد حمله به اوکراین را ندارد و هرگونه ادعا در این مورد بی اساس است و شواهدی برای اثبات آن ارائه نمی شود.
مسکو بارها اعلام کرده است که قصدی برای حمله نظامی به اوکراین ندارد و در صدد دریافت تضمین های امنیتی است که مانع از توسعه ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا (ناتو) می شود.
لاوروف در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد که اعتماد بین کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا در سطح پایینی قرار دارد.
وی گفت که در دیدار با زبیگنیو رائو، درباره مسائل قاره اروپا ازجمله بحران اوکراین و نیز موضوعات همکاری های دوجانبه روسیه و لهستان گفت و گو کرد.
لاوروف تصریح کرد که در این مذاکرات، بر اجرای مستمر و پیگیر مجموعه تدابیر پیش بینی شده در توافقنامه مینسک برای حل و فصل مناقشه اوکراین تاکید کرده است.
وی افزود: ما امیدواریم که رئیس دوره ای سازمان امنیت و همکاری اروپا ازجمله ازطریق نماینده ویژه خود در اوکراین و در گروه تماس برای حل مناقشه اوکراین، برای ایجاد تحریک در این زمینه (اجرای توافقنامه مینسک) کمک کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: هدف اصلی در شرایط کنونی، ایجاد شرایط برای آغاز گفت وگوها بین کی یف و نمایندگان مناطق لوگانسک و دونتسک است.
کشورهای غربی به نامه روسیه در مورد تفکیک ناپذیر بودن امنیت پاسخ دهند
لاوروف ابراز امیدواری کرد که کشورهای غربی بطور جداگانه به نامه روسیه در مورد تفکیک ناپذیر بودن امنیت در قاره اروپا پاسخ دهند.
وزیر خارجه روسیه، پیشنهاد لهستان برای ازسرگیری گفت و گوها در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مورد امنیت قاره اروپا را جالب توجه خواند.
وی در همین حال تصریح کرد که مذاکرات با آمریکا و ناتو در مورد مساله تضمین های امنیتی برای روسیه، در اولویت قرار دارد.
روسیه در اواخر ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ نامه های حاوی درخواست ارائه تضمین های امنیتی ازجمله عدم گسترش ناتو به شرق، به آمریکا و سازمان ناتو ارسال کرد و دو هفته پیش جواب این نامه ها را دریافت کرد.
مقام های روس بارها از پاسخ غرب به پیشنهادات امنیتی این کشور انتقاد کرده اند.
به گزارش ایرنا، پوتین روز دوشنبه در دیدار با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که به گفت و گو درخصوص پاسخ آمریکا و ناتو به تضمین های امنیتی مسکو اختصاص داشت، گسترش ناتو به شرق را با عضویت جمهوری های شوروی سابق ازجمله اوکراین را بی نهایت و بسیار خطرناک توصیف کرد.
نظر شما